next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
-rookie-
Maniak
Maniak

Re: next

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

fx-technik pisze:
-rookie- pisze:Pobrałem ten wksaźnik dadas-day-trading-reloaded-t29249-230.html#p894023
RSI 10 ( median price ) to jest to samo co EMA21 median price. Przecina się w 50% dokładnie kiedy robi to EMA21.
Wygląda prościej do analizy, spróbuje z tym pograć na razie. Heh, pójdę za radą z tego nagrania o strefach. Wchodzenie na korektach w kierunku trendu, akurat kolorki świec wyznaczają trend. Sprawdze czy będzie lepiej...
To znaczy ja takich ustawień użyje w tym indykatorze.
No to, w takim razie mogę cię od razu zapewnić, że nie będzie lepiej, bo robisz to samo, co dotychczas.
Znowu chcesz coś testować, sprawdzać, zamiast najpierw sobie zbudować na tym system.
Czyli, opisać dokładnie warunki i czas wejść i wyjść, jakie potrzebujesz zobaczyć.
Moje podejście do tego jest takie, najpierw zrobie kilka trejdów i wtedy zobaczymy czy jest lepiej :p
Teraz to jedynie będziemy nabijali posty, a wszystko co istotne zostało napisane na ten moment i jest plan na kolejne dni, pozostaje teraz zrobić kilka trejdów i zebrać wyniki z kilku dni. Wtedy będzie można dalej dyskutować.
Na razie jest weekend, a ja mam totalną pustke w głowie, sam nie wiem czego się spodziewać po sobie i co dokładnie będę robił jutro albo pojutrze...

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Na to też jest sposób.
Też trzeba stworzyć "algorytm" własnego postępowania - na piśmie!!!
I wtedy pracować nad sobą, nad konsekwencją.
A w weekend klikać na historii i zapisywać warunki, w jakich były sukcesy.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

-rookie- pisze: Moje podejście do tego jest takie, najpierw zrobie kilka trejdów i wtedy zobaczymy czy jest lepiej :p
Indianin dowiedział się, że blade twarze podkładają pod głowy worki wypełnione pierzem, kiedy idą spać. choćby spali na najtwardszym podłożu worek z pierzem zapewnia wygodny sen. Postanowił spróbować, znalazł jedno pióro indyka, położył go na kamieniu, a na piórze głowę i zasnął. Rano budzi się z obolałą głową i karkiem i myśli: ależ ci biali muszą być głupi, ja miałem jedno pióro i wszystko mnie boli, a oni mają cały worek piór - to dopiero musi być męka :wink:
Obrazek

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Rookie, niedziela, odstaw forex, trochę relaksu się przyda...
posłuchaj blusa ....... https://youtu.be/6BTtdcAJ9k8

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

sardo nunspa pisze:
-rookie- pisze: Moje podejście do tego jest takie, najpierw zrobie kilka trejdów i wtedy zobaczymy czy jest lepiej :p
Indianin dowiedział się, że blade twarze podkładają pod głowy worki wypełnione pierzem, kiedy idą spać. choćby spali na najtwardszym podłożu worek z pierzem zapewnia wygodny sen. Postanowił spróbować, znalazł jedno pióro indyka, położył go na kamieniu, a na piórze głowę i zasnął. Rano budzi się z obolałą głową i karkiem i myśli: ależ ci biali muszą być głupi, ja miałem jedno pióro i wszystko mnie boli, a oni mają cały worek piór - to dopiero musi być męka :wink:
@Sardo.....piękna przypowieść

-rookie-
Maniak
Maniak

Chyba wiem o co chodzi z tym ograniczeniem się do dwóch instrumentów. Używając wielu instrumentów jak teraz dalej będę widział ciągle okazje i dalej będę łapany w pułapke a potem będę uśredniał. Mając tylko 2 instrumenty tych okazji już nie mam tyle, więc muszę wykorzystać tylko to co będzie na tych dwóch. Co może zmusić mnie do bardziej wnikliwej analizy... a to powinno pchnąć mnie do tego żebym nauczył się czytać wykres, analizować trend itd.

-rookie-
Maniak
Maniak

Chyba będę musiał zapłacić podatek za ten rok na to wygląda bo jestem póki co na plusie. O ile nie wtopie tego do końca roku :D W Dukascopy +198.31 PLN, w Tickmill odrobiłem straty i jestem +213.00 PLN, w XM fizycznie straciłem 125 PLN, więc ogółem na plus na ten moment.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

a rozliczales strate w poprzednich latach? jesli tak, to rozlicz zyski z tymi stratami i nie zaplacisz podatku.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

-rookie- pisze:Chyba będę musiał zapłacić podatek za ten rok na to wygląda bo jestem póki co na plusie. O ile nie wtopie tego do końca roku :D W Dukascopy +198.31 PLN, w Tickmill odrobiłem straty i jestem +213.00 PLN, w XM fizycznie straciłem 125 PLN, więc ogółem na plus na ten moment.
Możesz nie płacić podatku lub go ograniczyć. Otwórz hedga np. na DAX i w Sylwestra stratną zamknij a zyskowną zostaw na 2 stycznia 2018. Którą oczywiście zamkniesz. W te dni rynek prawie stoi w miejscu strat za wielkich nie będziesz miał. ALe musisz otworzyć hedga najpóźniej kilka/kilkanaście dni przed końcem roku

-rookie-
Maniak
Maniak

To znaczy otworzyć hedge poczekać aż pozycja która idzie na minus nabije mi taką strate która jest równa albo bliska zyskom, potem zamknac ta na minusie a ta na plusie znowu zahedżować i zostawić aż do 2 stycznia. Jakoś tak... No będę próbował.

Zablokowany