Cblondyn pisze: To wynika z tego, że ktoś nie stawiając SL tak naprawde nie wie kiedy wyjdzie z rynku gdy cena pójdzie w przeciwną strone (trader sie myli). I modli się, żeby cena zawróciła. No bo kiedy w końcu uznaje, że trzeba zaliczyć stratę? I własnie taka metoda to droga donikąd bo jedna większa strata (bliżej nieokreślona) może wyczyścić depo.
Metoda typu "jakoś to będzie"
A Wam obu oczy wyżarło? Przecież wczoraj zastosował stopy. Prawie wszystko wycięte -80zł Ma grać dalej ze stopami? na wigilię będzie miał MC pod choinkę. Ja mu to zaproponowałem -zamykaj na plusie- i jakoś zarabia, na tym że cena wraca. To jest optymalny system pod jego grę, bo on nie ma żadnego dobrego wejścia, a mimo to zarabia. Oczywiście że go może przewieźć ale tylko to działa.fx-technik pisze: A ty nie słuchaj tych, co ci wmawiają że nie trzeba SL dawać.
Oni nie umieją tradować, po prostu.
Nie jestem przeciwnikiem SL, tylko zwolennikiem elastycznego podejścia do rynku: zrób trejda i zobacz jak reaguje rynek i wtedy wybierz SL, hedge, lewarowanie, to co podpowiada doświadczenie.
A Ty rookie nie rzucaj się na każdy ochłap jak głodny pies. Może te genialne podpowiedzi lepiej przetestować na demo, albo na tym koncie z lewarem 1-1000(kto daje taki lewar