next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Re: next

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Cblondyn pisze: To wynika z tego, że ktoś nie stawiając SL tak naprawde nie wie kiedy wyjdzie z rynku gdy cena pójdzie w przeciwną strone (trader sie myli). I modli się, żeby cena zawróciła. No bo kiedy w końcu uznaje, że trzeba zaliczyć stratę? I własnie taka metoda to droga donikąd bo jedna większa strata (bliżej nieokreślona) może wyczyścić depo.
Metoda typu "jakoś to będzie" ;)
fx-technik pisze: A ty nie słuchaj tych, co ci wmawiają że nie trzeba SL dawać.
Oni nie umieją tradować, po prostu.
A Wam obu oczy wyżarło? Przecież wczoraj zastosował stopy. Prawie wszystko wycięte -80zł Ma grać dalej ze stopami? na wigilię będzie miał MC pod choinkę. Ja mu to zaproponowałem -zamykaj na plusie- i jakoś zarabia, na tym że cena wraca. To jest optymalny system pod jego grę, bo on nie ma żadnego dobrego wejścia, a mimo to zarabia. Oczywiście że go może przewieźć ale tylko to działa.

Nie jestem przeciwnikiem SL, tylko zwolennikiem elastycznego podejścia do rynku: zrób trejda i zobacz jak reaguje rynek i wtedy wybierz SL, hedge, lewarowanie, to co podpowiada doświadczenie.

A Ty rookie nie rzucaj się na każdy ochłap jak głodny pies. Może te genialne podpowiedzi lepiej przetestować na demo, albo na tym koncie z lewarem 1-1000(kto daje taki lewar :?: ) używając 1$
Obrazek

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Jeżeli nie rozumie wykresu, to nie będzie wiedział gdzie powinien postawić SL, bo albo
wtedy formacja jest zanegowana, albo jakiś poziom BO pokonany.
I wtedy nie pomoże mu nic.
Więc, musi tyle razy "dostać w gębę" od rynku, aż się nauczy.

Jeżeli będzie bez umiejętności kombinował z różnymi opcjami zarządzania, jak sugerujesz,
to tak samo popłynie, kiedy będzie "uśredniał", albo "hedżował".
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Jest takie "EA" które stawiałoby poziomą linie na wykresie i liczyło dystans od tego poziomo do ceny BID lub ASK i mógłbym sobie tym przesuwać w góre i w dół i liczyłoby mi wielkość pozycji w zależności od dystansu i podawało info w prawym gornym rogu na przykład. A potem mógłym szybko kliknąć SELL albo BUY i dałoby mi te wartości czyli wielkość pozycji wg długości i stop loss w miejscu tej kreski. Jest coś takiego czy trzeba samemu to zrobić?!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Jest wszystko, tylko trzeba poszukać.
Najlepiej googlować po angielsku.
Ja mam takie swoje.
Masz takie na ForexCity.
I na tym forum też znajdziesz, jak poszukasz.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

-rookie-
Maniak
Maniak

fx-technik pisze:Jest wszystko, tylko trzeba poszukać.
Najlepiej googlować po angielsku.
Ja mam takie swoje.
Masz takie na ForexCity.
I na tym forum też znajdziesz, jak poszukasz.
Poszukam ale daj link jak wiesz gdzie to jest :o

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

-rookie-
Maniak
Maniak

Ok, znalazłem i jest ta funkcja jako SL Line : OFF/ON :)
Pobrałem to najnowsze FC EA 3.35 RC
Działa, dzięki.

Dobra, dobra, już mam liczy, już to ogarnąłem... thx
Dobre to, liczy jeszcze TP do tego z RR. Fajne .

To jest to :mrgreen:
:564:

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Tłumacz się rookie. Cały czas jojczysz że nie możesz 10 zł zarobić, a tu rano 83,2pln :shock: :shock: :shock: 94trejdy 82na plusie (w pipsach) 369 pipsów na plusie. Jak żeś to odpierdolił :shock: :shock: :shock:
Przecież jakbym chciał być skalperem i miał takie wyniki, nie szukałbym żadnego systemu.
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

Jeśli chodzi o pipsy to myfxbook kłamie, sumuje ze wszystkich pozycji i może być 100 pozycji po 1 pips i wyjdzie z tego 100 pips. Nie ma to nic wspólnego ze złapaniem takiego ruchu .Otwierałem po stochu 7-3-3 na M1 i prawie wszystko wchodziło, jak coś spadało dalej to uśredniłem troche i tak jakoś udało się odrobić w 4h od 5 rano do 9. Sam jestem zdziwiony tym wynikiem. Troche poćwiczylem teraz na demo to FC EA 3.35 RC. Jak będzie wszystko grało to wtedy będę robił tak jak wrongway, czyli wielkość pozycji do długości sl. RR 2:1. Fajnie to liczy. Wykresy wrzuciłem do docs.

Zablokowany