next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Re: next

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

To prawda, ze okolo 80% tradingu na rynkach OTC(w tym FX) wykonuja komputery. Komputery potrafia to zrobic lepiej niz ludzie. Np Goldman Sachs zastapil swoich 600 traderow komputerami. Najdziwniejsze jest to, ze po zastapieniu traderow komputerami generuje wieksze zyski przy mniejszym obrocie(o okolo 10%) i mniejszej ilosci tradow. Jak zrobisz sobie taki EA ktory bedzie generowac po jednej pipce kilkadziesiat razy dziennie to zarobisz..... jezeli Ci brok na to pozwoli.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

:lol: I jak Ci się rookie grało ze stop losem fajnie? :p to podziękuj irmentrudzie
Ja nie daje sl od marca albo kwietnia. Policzyłem ile mnie to kosztowało pipsów :evil:
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Nawet nie wiem co napisać...

Jedyny sens stosowania SL dla mnie to stawianie bardzo krótkich SL, tak jak na obrazku ale to trzeba wiedzieć które formacje będą kończyć się w tym miejscu czyli trzeba mieć skuteczność i potem robić jeszcze RR. To jest całkowicie inne podejście do tego co grałem przez ostatni miesiąc. I nawet nie mam opracowanej takiej strategii. Poza tym straciłem 80 PLN w 1 dzień ze 140 które zarabiałem przez miesiąc. Nawet nie wiedziałem gdzie te SL postawić...

Jest jeszcze jeden mankament w mojej grze - brakuje mi konsekwencji. Dla przykładu, jeśli mam wchodzić tylko na małych świecach to nawet tego nie potrafie zrobić, tylko kombinuje. Małe świece to małe ryzyko, ale nawet gdybym konsekwetnie grał takie małe świece byłbym jak webskitrader, pewnie nie miałbym wyników jak on ale małe świece to małe ryzyko i jeśli stawiałbym TP 3x dalej albo 2x dalej to pewnie kończyłbym na zero albo na małym minusie. Ale nawet tego nie potrafie... tylko skacze po wszystkich tematach i prostego zadania nie potrafie wykonać, żeby szukać tylko małych świec, postawić SL, TP x2, tyle i aż tyle :x

Tak źle, tak niedobrze ... Na razie są tylko 2 perspektywy dla mnie na wyniki. Gra bez SL skończy się jak u danbo czyli wyzerowaniem rachunku, a gra z SL jak u webskiego, czyli ciąg dalszy kręcenia się w kółko :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, 02:00 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Bo nie masz systemu, który dałby Ci chociaż raz na 20 porządnie zarobić co najmniej 50pipsów. Stop loss jest dla sztywniaków. Popatrz jak webski gra. On potrafi porządnie zarobić, a potem to stracić na sztywnym trailingu. Takie krótkie stopy to Ci wszystkie powycina.
Obrazek

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

sardo nunspa pisze:Bo nie masz systemu, który dałby Ci chociaż raz na 20 porządnie zarobić co najmniej 50pipsów. Stop loss jest dla sztywniaków. Popatrz jak webski gra. On potrafi porządnie zarobić, a potem to stracić na sztywnym trailingu. Takie krótkie stopy to Ci wszystkie powycina.
Mam rozumieć, że lepiej większa obsuwa rynku niż SL? Nieźle. Poza tym czym różni się zamknięcie pozycji przez SL od zamknięcia z palucha? Bo dla mnie niczym.W sytuacjach gdy padnie net, zawiesi system itp. SL jest jak koło ratunkowe.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

No wiec zajrzyj do jego dziennika. Od wczoraj daje stopy, prawie wszystko wycięte, strata 80zł. A znowu mógł uciułać te 10zł.
Obrazek

-rookie-
Maniak
Maniak

Odrobione. Na dziś starczy tego. Jutro znowu stop loss spróbuje zastosować. Ale zredukuje jednak znowu do 0.01 i nie będę nastawiał się na zarabianie tylko sprawdze czy to ma sens czy nie.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

sardo nunspa pisze:No wiec zajrzyj do jego dziennika. Od wczoraj daje stopy, prawie wszystko wycięte, strata 80zł. A znowu mógł uciułać te 10zł.
To wynika z tego, że ktoś nie stawiając SL tak naprawde nie wie kiedy wyjdzie z rynku gdy cena pójdzie w przeciwną strone (trader sie myli). I modli się, żeby cena zawróciła. No bo kiedy w końcu uznaje, że trzeba zaliczyć stratę? I własnie taka metoda to droga donikąd bo jedna większa strata (bliżej nieokreślona) może wyczyścić depo.
Metoda typu "jakoś to będzie" ;)

-rookie-
Maniak
Maniak

Gdyby miał SL i wchodził na prawde blisko jakiegoś poziomu gdzie zakładam że cena odwraca wtedy mógłbym używać różnego wolumenu jak wrongway albo to co pokazuje DSWS jak klikasz na świece liczy ryzyko. Wtedy mógłbym zastosować inne podejście i chyba byłoby lepiej bo może stabilniej wyglądałaby krzywa kapitału. Tylko musi być selekcja setupów. A z tym mam problem nadal. Jutro potrenuje na małych pozycjach na spokojnie i zobacze co z tego wyjdzie.

Będę podchodził do każdego wejścia stochastic 7-3-3 na M1 na wartości 80 lub 20. I W tych miejscach będę musiał robić selekcje żeby wejść z jak najkrótszym SL żeby uzyskać jak najlepszy RR. Wszystkie wejścia stocha na 20 i 80 będę obserwował a potem reakcje ceny i potem będę patrzył na RR żeby wejść z krótkim SL. Więc tych sygnałów troche jest ale RR jest różne zależy w którą strone się gra, jak łapie się korekty to jest słabe, z trendem jest dobry RR. Tak to wygląda w teorii, ale w praktyce dopiero jutro sprawdze czy to jest możliwe i czy ma to w ogóle sens.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Tu masz jak się wchodzi w pozycję:
https://www.forexfactory.com/showthread ... ost6917274
Ja jestem propagatorem opcji "Proper", bo ona jest rzeczywiście poprawna.

A ty nie słuchaj tych, co ci wmawiają że nie trzeba SL dawać.
Oni nie umieją tradować, po prostu.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany