OK to zacznijmy stopniowo powoli nie wszystko na raz
Moge z cala duma powiedziec ze jest to pomysl mojego autorstwa i nigdzie wczesniej takiego nie zobaczycie :)Zadnej ksiazki nie przeczytem nawet Nisona mi sie nie chcialo bo wiedzialem o co kaman ze swieczkami(popyt/podaz)
Ja bym to nazwal inzynineria odwrotna, zawsze fascynowaly mnie formacje diamentow gdzie kurs poruszal sie jak na wykresie EKG
hi/lo i znowu plasko az do zawalu
Zwykla siatka nie bardzo mi pasowala poniewaz omijala wiele cennych sygnalow. wiec postanowilem dodawac kanaly po roznymi katami w zaleznosci o dlugosci trwania trendu, troche sie eliot przydal bo pozwolil ustalic zachowanie inwestorow podczas korekt.
Szczerze mowiac nie wiem jak to dziala ale z cala pewnoscia moge powiedziec ze dziala

Cala magia i urok tego wynalazku,
W fizyce jest wiele procesow ktorych nie rozumiemy do konca ale potrafimy je wykorzystac jak chocby prad elektryczny
Siatka nie daje sygnalow kupuj/sprzedaj bo nie do tego ma sluzyc.
Siatka to mapa przyszlosci mozna powiedziec labirynt gdzie cena , porownajmy ja do wpuszczonej myszy laboratoryjnej, porusza sie wzdluz scianek labiryntu od czasu do czasu przegryzajac drobna scianke dzialowa skuszona zapacham serka
Tak wiec siatka ta pokazuje gdzie beda poziomy konsolidacji, gdzie moze nastapic spore wybicie itp.
Zacznijmy zabawe wiec, stopniowo bede objasnial kazde linie.
Czy dany poziom zostanie zlamany decyduja juz grube ryby z bankow swiatowych ale to widac na momnetum wiec dlatego posilkuje sie dodatkowo moim drugim systemem.
Na razie cena(myszka) uwieziona pomiedzy granicami okien czasowych*
Trwa narada ktore okno czasowe bedzie wykorzystywane jako zasieg cenowy w najblizszych dniach. Jak na razie brak decyzji.
Okno czasowe - to romb tworzacy sie z rownoleglych lin zielonej i purpurowj.
Dodano po 6 godzinach 44 minutach:
Jak mozna zauawayc dolna granica okna czasowego posluzyla jako wsparcie
nastapilo wybicie w gore i zblizamy sie do glownego oporu(czerwona kropkowana linia) wiec zaczyna sie tworzyc dywergencja i gorne cienie.
biala linia nie wiem do czego sluzy moze do niczego
czerwona linia to kat pod ktorym cena spada i nastepuje jego akceleracja ew zatrzymanie(TP) jesli cena spada. Jesli zostanie przekroczona od dolu do gory to powinna zostac wsparciem
to tyle teorii.
Dodano po 4 godzinach 11 minutach:
Z punktu widzenia K-mapy wparowalismy z drzwiami(momentum) do nastepnego okna czasowego
Zasieg cenowy
wsparcie ~137.50
opor ~1.46
Dodano po 2 godzinach 4 minutach:
ciekaw jestem jak sceptycy wytlumacza ta realizacje zyskow hehe
(oczywiscie to nie oznacza ze cena nie wroci i przebije tej linii

)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.