Bo szczerze mowiac pierwszy raz slysze o zwiazku tego z Gannem.bankdealer pisze:Co to ma wspolnego z gielda/fx i spekulacja?
G A N N
-
- Bywalec
-
- Bywalec
Pewien farmer Samuel Benner, stracił wszystko z powodu paniki na giełdzie w 1873 r. Postanowił dowiedzieć się co było przyczyną zaistniałej sytuacji i 3 lata później opublikował książkę ''Benner 's Prophesies of Future Ups and Downs in Prices''. W niej zamieścił m.in. wykresy, które załączam. Z pewnością publikacja wyznaczyła pewien kierunek badań nad cyklami. Gann miał się urodzić dopiero za 2 lata .....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wiele publikacji Ganna powtarza się pod względem zawartości w różnych plikach w internecie. Najwięcej materiałów jest w "Master Stock Market Course". Plik pdf zajmuje ok. 7,7 MB i 464strony, zawiera większość tego, co jest napisane w "Stock Market Forecasting Course I" (ok. 80MB, 95 stron) i "Stock Market Forecasting Course II" (ok. 207MB, 212 stron), poza tym, są rozdziały, których w tych dwóch kursach nie ma. "Master Stock Market Course" to zebrane w ostatnich latach i uporządkowane kursy Ganna. Oprócz wyżej wymienionych kursów są jeszcze takie publikacje Ganna jak: "Wall Street Stock Selector", "Truth of the Stock Tape", "45 Years In Wall Street", "How to make profits in commodities", "New Stock Trend Detector", "The Magic Word", "The Tunnel Thru the Air", "Mathematical Formula For Market Predictions". Ostatnia pozycja to broszury wydawane przez Ganna i artykuły o jego osiągnięciach. Nie wiem, czy to wszystko, co napisał Gann. Sam większości z tego jeszcze nie przeczytałem. Proponowałbym zacząć od "Master Stock Market Course". Mario77, jeśli chcesz, żebym coś podesłał pisz do mnie na priv. Pewnie część z tych pozycji już otrzymałeś.
Widze ze rozprawiacie tu o Gannie wiec pozwole sobie na podzielielenie sie bezinteresownie moja wiedza, spostrzezeniami i doswaidczeniem.
Mianowicie kto z Was sie szweda po ForexFactory mial duze szanse spotkac sie z mojimi wypocinami w tymto polroczu.
Do rzeczy
Rynek porusza sie z ustalona geometria tworzac harmoniczne formacje takie jak diamenty czy kliny.Kazdy trend ma swoj ustalony kat pod ktorym sie wspina spada lub przyspiesza. tworzac najczesciej cenowe kanaly.
Udalo mi sie zmodyfikowac siatke Ganna nadajac jej trzeci wymiar, teraz cena nie jest juz plaska a porusza trojwymiarowo.
Siatka jest ciagle w fazie testow i przerznalem troche szmalu opierajac sie o nia i stosujac martyngala, (bedzie to widoczne w journalu
)
Ale wprowadzilem pewne udoskonalenia laczacac ja z moim drugim systemem opartym o ema.momentum i stochRSI
Teraz dziala bez zarzutow
mozemy teraz smialo przewidywac gdzie wsparcia/opory sa a gdzie ich kompletnie nie ma (czyli ruch 300-600 pipkow bez korekty)
Ciekaw jestem weszej opinii.
Oto link jak spotka sie z pozytywnym odzewem to przetlumacze na nasze
http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost2232545
Dla przykladu wstawiam eurojena
Mianowicie kto z Was sie szweda po ForexFactory mial duze szanse spotkac sie z mojimi wypocinami w tymto polroczu.
Do rzeczy
Rynek porusza sie z ustalona geometria tworzac harmoniczne formacje takie jak diamenty czy kliny.Kazdy trend ma swoj ustalony kat pod ktorym sie wspina spada lub przyspiesza. tworzac najczesciej cenowe kanaly.
Udalo mi sie zmodyfikowac siatke Ganna nadajac jej trzeci wymiar, teraz cena nie jest juz plaska a porusza trojwymiarowo.
Siatka jest ciagle w fazie testow i przerznalem troche szmalu opierajac sie o nia i stosujac martyngala, (bedzie to widoczne w journalu

Ale wprowadzilem pewne udoskonalenia laczacac ja z moim drugim systemem opartym o ema.momentum i stochRSI
Teraz dziala bez zarzutow

mozemy teraz smialo przewidywac gdzie wsparcia/opory sa a gdzie ich kompletnie nie ma (czyli ruch 300-600 pipkow bez korekty)
Ciekaw jestem weszej opinii.
Oto link jak spotka sie z pozytywnym odzewem to przetlumacze na nasze

http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost2232545
Dla przykladu wstawiam eurojena
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.