DayTrading: Piątek 27.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 paź 2017, 00:00

Wzrost
3
33%
Bez zmian
1
11%
Spadek
5
56%

Liczba głosów: 9

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 27.10.2017

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Świeżak naucz technika posługiwać się fibo bo się chłop gubi i wstyd :)
Kolejny powód do zakupu książki o AT
Jak ktoś chce to można sobie fibo dodawać, mnożyć, dzielić i co tam tylko dusza zapragnie :)
Tylko że to nie ma nic wspólnego z jego pierwotnym przeznaczeniem do którego został stworzony :)

-- Dodano: sob 28-10-2017, 11:28 --
dalan pisze:Cloblondyn weż ty zwal konia to cię może trochę zrelaksuje.
Trzymasz "poziom" Bracie. Też uczeń technika? Jakoś macie jedną cechę wspólną. Zgadnij jaką :d
Kusus już o tym wspomniał :)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Na H4 mamy wsparcie:
GBPUSDH4.png
A rynek 2 razy przetestował opór, ale nie wytworzył nowego Low.

To wszystko się dzieje wewnątrz większego rynku, fakt że w trakcie spaków, ale się wspiera:
GBPUSDDaily.png
Pytanie zasadnicze jest zawsze to samo:
Gdzie leży twój rynek pipsów i gdzie stawiasz SL?

Odpowiedź na to pytanie warunkuje twój trading.

W kontekście spadkowym powinno ci zależeć, żeby sprzedać jak najdrożej, czyli biorąc pod uwagę poziom SL,
teraz jest niekorzystnie. Trzeba sprzedawać na minimum 50% FR, a im wyżej, tym korzystniej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dalan »

Cblondyn,kiedyś na forum był człowiek o nicku Zeuss.Pokazywał wykresy czysto techniczne,których na początku nie potrafiłem zrozumieć(byłem wtedy zupełnie zielony co do FX).Po jakimś czasie nabrało to sensu.Wpatrzony byłem ja Kaczyński w krzyż.Ale przyszedł moment kiedy technika zawiodła.To dało mi do zrozumienia,że nie ma systemu idealnego.Dlatego każdy z nas powinien posiąść wiedzę ogólną na temat Fx,ale system wypracować swój własny.I nie ma co walczyć o to że ja wiem najlepiej,albo wytykać komuś błędy.W tym cały bajzlu tylko wyniki dodatnie przynoszą satysfakcję.Dotyczy to ciebie fx-technik również.

-- Dodano: sob 28-10-2017, 12:39 --

domyślam się ---- dużego pitola.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

dalan pisze:Cblondyn,kiedyś na forum był człowiek o nicku Zeuss.Pokazywał wykresy czysto techniczne,których na początku nie potrafiłem zrozumieć(byłem wtedy zupełnie zielony co do FX).Po jakimś czasie nabrało to sensu.Wpatrzony byłem ja Kaczyński w krzyż.Ale przyszedł moment kiedy technika zawiodła.To dało mi do zrozumienia,że nie ma systemu idealnego.Dlatego każdy z nas powinien posiąść wiedzę ogólną na temat Fx,ale system wypracować swój własny.I nie ma co walczyć o to że ja wiem najlepiej,albo wytykać komuś błędy.W tym cały bajzlu tylko wyniki dodatnie przynoszą satysfakcję.Dotyczy to ciebie fx-technik również.

-- Dodano: sob 28-10-2017, 12:39 --

domyślam się ---- dużego pitola.
Tylko że: jeśli ja będę wiertarke w domu używał jako golarke a żelazko jako kuchenke to nie dowód na mój geniusz tylko zidiocenie :)
Można sobie narzędzia AT używać do woli w różnych konfiguracjach ale na Boga w zgodzie z ich logiką i przeznaczeniem. Radze to sobie przemysleć. A system idealny (takiego nie ma) nie polega na "radosnej twórczości" używanych narzędzi w dowolony sposób. Bo każde narzędzie AT jest w sposób logiczny uzasadniony i zrozumiały. Jak ktoś tego nie rozumie...no trudno. Nalezy życzyć tylko POWODZENIA :d
A jak ktoś mi chce udowodnić, że żelazko to super kuchenka to jest dla mnie po prostu idiotą :)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

dalan, z tym się zgadzm, co piszesz.
Tylko mam zawsze taką uwagę, zresztą XAB o tym też pisał.
Techniki, których zwykle uczą, tzw. podstawy, to jedna wielka ściema, nieporozumienie i przedszkole.
Większość, łącznie z oscylatorami wszelkimi, tymi podstawowymi, została opracowana tak lekko 60 lat temu.
A dziś rynki są w większości zrobotyzowane, zalgorytmizowane, i to wszystko powyżej, to po prostu przeżytki.
Taki algorytm, wbrew pozorom jest łatwo rozgryźć, bo żaden programista nie będzie sobie życia komplikował.
Na pół, i na pół, i na pół - i tyle.

Ergo, żeby technika była skuteczna, to potrzebuje być oparta na realiach rynkowych.
Flagi i takie tam, to tylko przestarzałe koncepcje, które i owszem mogą działać, podwarunkiem że
trader właściwie zarządza stratą.

Jeżeli tradujemy wykresy, to wszystko się sprowadza do raz, że zobrazowania istotnych informacji
w zrozumiały i łatwy sposób do odczytania, dwa, do rzeczywistego zrozumienia co i jak pokazuje wykres, a
trzy, do opanowania emocji w taki sposób, żeby być w stanie właściwie i na chłodno te informacje
odczytywać na bieżąco.

Dlatego ja twierdzę, że istnieje jedna skuteczna technika, i jest ona oparta na realiach/faktach rynkowych.

Natomiast, wszelkie inne techniki mogą być skuteczne, ale szansa na to jest mniejsza.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2017, 12:58 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Nie czytasz ze zrozumieniem.Jeśli prawdziwe AT też nie potrafi przynieść prawdziwych zysków to co należy zrobić?Nadal uparcie w to wierzyć.Wiesz co jesteś taki sam jak fx-technik.Pozostawiam was samych bo tu chyba jakiś love is in the air

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

dalan pisze:Nie czytasz ze zrozumieniem.Jeśli prawdziwe AT też nie potrafi przynieść prawdziwych zysków to co należy zrobić?Nadal uparcie w to wierzyć.Wiesz co jesteś taki sam jak fx-technik.Pozostawiam was samych bo tu chyba jakiś love is in the air
dalan, wiem że to do blondyna, ale naprawdę, to nie AT przynosi zyski.
Zyski generuje tylko i wyłącznie dany trader.
Wszystko zależy od tradera, nie od AT.

W ogóle, to nie technika przynosi zyski!
To trader je generuje, albo to trader traci!
Kto chce mieć zyski zwalając "odpowiedzialność" na jakiś czynnik zewnętrzny, np. AT, to
może od razu dać sobie spokój, albo to zrobi po wielu stratach i sfrustrowaniu.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:
dalan pisze:Nie czytasz ze zrozumieniem.Jeśli prawdziwe AT też nie potrafi przynieść prawdziwych zysków to co należy zrobić?Nadal uparcie w to wierzyć.Wiesz co jesteś taki sam jak fx-technik.Pozostawiam was samych bo tu chyba jakiś love is in the air
dalan, wiem że to do blondyna, ale naprawdę, to nie AT przynosi zyski.
Zyski generuje tylko i wyłącznie dany trader.
Wszystko zależy od tradera, nie od AT.

W ogóle, to nie technika przynosi zyski!
To trader je generuje, albo to trader traci!
Kto chce mieć zyski zwalając "odpowiedzialność" na jakiś czynnik zewnętrzny, np. AT, to
może od razu dać sobie spokój, albo to zrobi po wielu stratach i sfrustrowaniu.
Nie idzie juz tych dyrdymałow spokojnie czytać :)
Racja u mnie w domu przy laptopie siada kot jak wychodze to pies go zmienia. A trader generuje zyski patrząc wyłącznie na DSWS albo cokolwiek innego i nie jest to ABSOLUTNIE analiza wykresu (bo własnie AT tym dokładnie jest!!!)
I takie pieerdolenie w kółko i non stop

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

dalan pisze:Ale ty jesteś pizdą chłopie.Współczuję żonie(o ile ją masz)
Na ucznia technika nadajesz się doskonale :)
Nie pytaj dlaczego bo i tak nie zrozumiesz.

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Ok kto jest za luką w dół na parach dolarowych i dlaczego?

Zablokowany