DayTrading: Piątek 27.10.2017
Re: DayTrading: Piątek 27.10.2017
Ha ha,premiera Star Wars dopiero w grudniu,a u nas na forum miecze świetlne w pełnej gotowości.(tak z rana w sobotę).No to może teraz jakieś tajne plany gwiazdy śmierci ktoś wklei.
dlaczego?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
TECHNIK ja nie mam zamiaru tu z nikim sie spierac ani nikomu udowadniac ze np nawet przy takim
ostatnim wzroscie daxa mozna bylo sobie poradzic i wyjsc nawet z zyskiem
bo mozna byc i miskiem i bykiem to wcale nie takie trudne zreszta ewentualna nawet strata przy tej mocy grania o jakiej tu na forum pisze na eur/dol czy na dax to dla mnie drobny pryszczyk a i tak wiekszosc w to nie uwierzy
a mnie to zwisa czyjas ocena niby szpeca
O pozycji na ktorej gram dlugoterminowo i mocno tylko czasem wspominam i to zawsze jest i byla lka bez wzgledu na kierunek dlatego czasem boli zwlaszcza gdy kilka mcy spada
a moje wejscia i wyjscia z pozycji co moze sie niejednemu nie spodobac to moja sprawa i moze tylko US- to zobaczyc
a to tez niekoniecznie
kilka lat uzeralem sie na forach z odszczepiencami trollami i zawsze madrzejszymi odemnie?
i musialem z tym zyc teraz wciagac sie daje w szczekanke jak mi sie nudzi a typowego chamstwa nie lubie
i jestem przeciw nawet jesli ktos moze miec jakies 50 procent racjii
Ja watpic w czyjes zagrania ???????? zazartowac moge bo to normalka ale obrazac nikogo ani nie mam zamiaru
ani nie chce bo nie po to tu jestem a jestem tu dlatego bo intersuje mnie wlasnie wasze spojrzenie na wykresy
i nie na dzien ale choc na tydzien dwa bo dziennie to pokazalem skubac mocna na ticerze godzine i tez zarobic drobne co nieco
a i kto czyta nawet z nudow
to prosze zapamietac ze na eur/dol i daxie ja mozna napisac gram a na innej tylko jednej parze zarabiam
i zyje od 5 lat z forexu i nie zamknalem nigdy roku a nawet miesiaca na minusie choc straty mialem i mam
ostatnim wzroscie daxa mozna bylo sobie poradzic i wyjsc nawet z zyskiem
bo mozna byc i miskiem i bykiem to wcale nie takie trudne zreszta ewentualna nawet strata przy tej mocy grania o jakiej tu na forum pisze na eur/dol czy na dax to dla mnie drobny pryszczyk a i tak wiekszosc w to nie uwierzy
a mnie to zwisa czyjas ocena niby szpeca
O pozycji na ktorej gram dlugoterminowo i mocno tylko czasem wspominam i to zawsze jest i byla lka bez wzgledu na kierunek dlatego czasem boli zwlaszcza gdy kilka mcy spada
a moje wejscia i wyjscia z pozycji co moze sie niejednemu nie spodobac to moja sprawa i moze tylko US- to zobaczyc
a to tez niekoniecznie
kilka lat uzeralem sie na forach z odszczepiencami trollami i zawsze madrzejszymi odemnie?
i musialem z tym zyc teraz wciagac sie daje w szczekanke jak mi sie nudzi a typowego chamstwa nie lubie
i jestem przeciw nawet jesli ktos moze miec jakies 50 procent racjii
Ja watpic w czyjes zagrania ???????? zazartowac moge bo to normalka ale obrazac nikogo ani nie mam zamiaru
ani nie chce bo nie po to tu jestem a jestem tu dlatego bo intersuje mnie wlasnie wasze spojrzenie na wykresy
i nie na dzien ale choc na tydzien dwa bo dziennie to pokazalem skubac mocna na ticerze godzine i tez zarobic drobne co nieco
a i kto czyta nawet z nudow
to prosze zapamietac ze na eur/dol i daxie ja mozna napisac gram a na innej tylko jednej parze zarabiam
i zyje od 5 lat z forexu i nie zamknalem nigdy roku a nawet miesiaca na minusie choc straty mialem i mam
Ostatnio zmieniony 28 paź 2017, 11:59 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
...
- fx-technik
- Fanatyk
Seba, weź swoje Fibo i rozciągnij je tak, żeby jak najlepiej pasowało do historycznych poziomów,
ale jakbyś chciał przewidzieć zasięg trendu, w pokazany przeze mnie sposób: I wtedy wiesz co robi rynek.
-- Dodano: 28 paź 2017, 11:44 --
-- Dodano: 28 paź 2017, 11:51 --
ale jakbyś chciał przewidzieć zasięg trendu, w pokazany przeze mnie sposób: I wtedy wiesz co robi rynek.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
fx-technik,nie wiem czy dobrze odczytuje twój rysunek GBPDaily.Czy niebieska linia z żółtymi napisami oznacz retest tego poziomu?
- fx-technik
- Fanatyk
Nie o to chodzi, ale może być.dalan pisze:fx-technik,nie wiem czy dobrze odczytuje twój rysunek GBPDaily.Czy niebieska linia z żółtymi napisami oznacz retest tego poziomu?
Ta linia jest poziomem BO, czyli Break Out - wybicie dla Long.
SL jest pod dołkiem, czyli czerwona przerywana.
A poszczególne linie u góry, to potencjalne zasięgi, i pasują do istotnych poziomów z historii,
W1, które cena z dużym PP retestuje.
Czyli, że longtermowo rynek jest nad wsparciem, po stronie Long.
A, szczegółowo rozgrywka tego zależy od tego, gdzie jest twój rynek.
Ten obraz pokazuje duży rynek, longterm.
Intraday jest tak: PS. Przez chwilę był błędny obrazek, sorry.
-- Dodano: 28 paź 2017, 12:14 --
Ale to jest w takim rynku:
Ostatnio zmieniony 28 paź 2017, 12:16 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
technik a wiesz do czego słuzy fibo? I kto cie "uczył" jak się nim posługiwać/odmierzać?fx-technik pisze:Seba, weź swoje Fibo i rozciągnij je tak, żeby jak najlepiej pasowało do historycznych poziomów,
Bo to co pokazujesz to albo...kompletny brak podstaw o fibo albo "radosna twórczość" jego używania

Spoko dzięki.Ja patrzę na to w inny sposób.Bemowo dokładnie to pokazał.Mamy trend spadkowy,potem korekta w kształcie flagi.Co teraz?Eliota nie znam ale z moich obserwacji zrobili 5 w korekcie.Jeśli coś takiego zamyka tydzień,to dla mnie jest wskażnikiem ,że trzeba będzie któryś z poziomów wybić luką.Dla mnie luka w dół,ale o tym się przekonamy w niedzielę.
- fx-technik
- Fanatyk
Tkwij dalej w swoich smutnych ograniczeniach.Cblondyn pisze:technik a wiesz do czego słuzy fibo? I kto cie "uczył" jak się nim posługiwać/odmierzać?fx-technik pisze:Seba, weź swoje Fibo i rozciągnij je tak, żeby jak najlepiej pasowało do historycznych poziomów,
Bo to co pokazujesz to albo...kompletny brak podstaw o fibo albo "radosna twórczość" jego używania
I odpuść sobie, bo ci niedaleko do jednego Kususa.
-- Dodano: 28 paź 2017, 12:21 --
Dla mnie to nie ma znaczenia, co piszesz.dalan pisze:Spoko dzięki.Ja patrzę na to w inny sposób.Bemowo dokładnie to pokazał.Mamy trend spadkowy,potem korekta w kształcie flagi.Co teraz?Eliota nie znam ale z moich obserwacji zrobili 5 w korekcie.Jeśli coś takiego zamyka tydzień,to dla mnie jest wskażnikiem ,że trzeba będzie któryś z poziomów wybić luką.Dla mnie luka w dół,ale o tym się przekonamy w niedzielę.
Dlaczego?
Bo ja na tym nie mogę ani zarobić, ani stracić.