DayTrading: Piątek 27.10.2017
Re: DayTrading: Piątek 27.10.2017
Wszystko działa Panowie i Panie. Chodzi tylko o podejście.
To narzędzie ułatwia mi przegląd rynku i tyle. Darek nigdy nie powiedział, że to jest rozwiązanie gotowe.
To jest AT. Oczywiście. Ale ładnie pokazuje poziomy. I tyle.
To narzędzie ułatwia mi przegląd rynku i tyle. Darek nigdy nie powiedział, że to jest rozwiązanie gotowe.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
Wybacz ale narysowanie wsparcia/oporu to chyba jedna z łatwiejszych czynnościleechang pisze:Wszystko działa Panowie i Panie. Chodzi tylko o podejście.

Podobnie LT
A jesli do tego potrzebujesz jakiegoś dodatkowego narzędzia....no cóż. Mi wystarczy jedna kreska/prostokąt

Cblondyn, nie przesadzaj. Narzędzie pomaga i tyle. Jak można sobie ułatwić to po co utrudniać?
Darek zrobił kawał dobrej roboty. Każdemu kto chce to wytłumaczy wszystko i za to należy mu się duży plus.
PEACE ===>
Darek zrobił kawał dobrej roboty. Każdemu kto chce to wytłumaczy wszystko i za to należy mu się duży plus.
PEACE ===>

To tylko gra Kotku, to tylko gra...
A ja komuś odradzam żeby cokolwiek używał? Mi to rybkaleechang pisze:Cblondyn, nie przesadzaj. Narzędzie pomaga i tyle. Jak można sobie ułatwić to po co utrudniać?
PEACE ===>

Właśnie stworzyłem sobie też super wskaźnik Unga Bunga w oparciu o fibo

Na świecy spadkowej

https://charts.mql5.com/16/554/oilwti-h ... ki-tms.png
- fx-technik
- Fanatyk
Nie chodzi o historię.Jones pisze:faktycznie przegięciefx-technik pisze:I tak, trzymaj, Bartek!
-- Dodano: 27 paź 2017, 22:11 --
Patrz warmia i ucz się!
historie to ja widze bez żadnych wskaźników wiem jak grać
Jeżeli coś pasuje, to tylko idiota tego nie wykorzystuje.
Chodzi o ustalenie kontekstu, który pasuje do poziomów, które rynek typowo testuje.
To samo się tyczy Fibo.
I to niezależnie od Tf.
Wy podchodzicie do tematu od dupy strony.
Wyznaczacie Fibo zgodnie z jakąś tam teorią i wymagacie, żeby rynek respektował te poziomy.
Nie o to chodzi!
Chodzi o to, że wpierw te poziomy muszą pasować do rynku, a potem cena, czyli PA wykresu
potrzebuje potwierdzić opór, lub wsparcie pokazując słabość strony przeciwnej.
Jeżeli to zrozumiesz, to niczego więcej ci nie potrzeba, oprócz praktyki.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Od kiedy to do fibo jest jakakolwiek teoria. Fibo pokazuje glębokość (w %) korekty to wszystko. Własnie wczesniej pokazałem jak mozna sobie fibo dowolnie manipulować jak ktoś bardzo chce
I o korekcie nie decyduje żadne fibo, co najwyżej je MIERZY
I o korekcie nie decyduje żadne fibo, co najwyżej je MIERZY
- fx-technik
- Fanatyk
PS. A Bartek jest akurat jednym z najlepszych traderów, którzy wykorzystują DSWS.
-- Dodano: 28 paź 2017, 00:00 --
PPS. Tak jak tu był Long pod pomiar DSWS, dlatego, że jego poziomy pasowały do typowego poziomu testu: -- Dodano: 28 paź 2017, 00:03 --
A w tym obszarze, pomiędzy czerwonymi, patrzymy za VPA do zawarcia Short. SL jest na linii czerwonej, przrywanej, więc należy sprzedać po jak najkorzystniejszej cenie,
o ile zobaczymy słabość ataku Byków.
-- Dodano: 28 paź 2017, 00:05 --
A cel jest ok. 55 pips od linii opisanej na żółto. .
-- Dodano: 28 paź 2017, 00:10 --
Cały obraz wygląda tak:
-- Dodano: 28 paź 2017, 00:00 --
PPS. Tak jak tu był Long pod pomiar DSWS, dlatego, że jego poziomy pasowały do typowego poziomu testu: -- Dodano: 28 paź 2017, 00:03 --
A w tym obszarze, pomiędzy czerwonymi, patrzymy za VPA do zawarcia Short. SL jest na linii czerwonej, przrywanej, więc należy sprzedać po jak najkorzystniejszej cenie,
o ile zobaczymy słabość ataku Byków.
-- Dodano: 28 paź 2017, 00:05 --
A cel jest ok. 55 pips od linii opisanej na żółto. .
-- Dodano: 28 paź 2017, 00:10 --
Cały obraz wygląda tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jestes najwiekszym debilem jakiego spotkalem w swoim zyciu albo idealnie sie maskujesz i jestes korytem marketingowym dla jakiejs grupy osob.fx-technik pisze:Nie chodzi o historię.Jones pisze:faktycznie przegięciefx-technik pisze:I tak, trzymaj, Bartek!
-- Dodano: 27 paź 2017, 22:11 --
Patrz warmia i ucz się!
historie to ja widze bez żadnych wskaźników wiem jak grać
Jeżeli coś pasuje, to tylko idiota tego nie wykorzystuje.
Chodzi o ustalenie kontekstu, który pasuje do poziomów, które rynek typowo testuje.
To samo się tyczy Fibo.
I to niezależnie od Tf.
Wy podchodzicie do tematu od dupy strony.
Wyznaczacie Fibo zgodnie z jakąś tam teorią i wymagacie, żeby rynek respektował te poziomy.
Nie o to chodzi!
Chodzi o to, że wpierw te poziomy muszą pasować do rynku, a potem cena, czyli PA wykresu
potrzebuje potwierdzić opór, lub wsparcie pokazując słabość strony przeciwnej.
Jeżeli to zrozumiesz, to niczego więcej ci nie potrzeba, oprócz praktyki.
To co napisales czyli kontekst vs historia to bicie piany i maslo maslane bo jest dokladnie tym samym ubrane w inne slowa. Nie napiszesz w odpowiedzi komus "tak, zgadza sie" tylko przepisujesz ta sama tworie ubrana w inne slowa a stado baranow idzie z toba jak za Mojzeszem nie wiedzac po co i gdzie. Genialne...
Poziomy do rynku a potem do tego cena czyli PA? Znowu, bijesz piane z ustalona regulka sprzedazowa ... do sentyment ustala cene ktora jest jednoczesnie PA. Tyle i az tyle a to ze istnieja jakies wskazniki fibo i inne pierdy to tylko dlatego ze ludzie tworza sobie opis historii. Proste? proste. Mozesz sobie ten opis sprawdzic w terazniejszosci ubierajac to w wskaznik ale sprawdzi sie lub nie w zaleznosci od tego czy sentyment sie zmienil i na ile. Twoj gowniany Dsws jest statystycznymi poziomami opisanymi na z dupy swieczce z historii i ZAWSZE znajdzie sie poziom ktory zostal wczesniej opisany na podstawie historii / statystyki co lansujesz w co drugim poscie na tym forum. Rzygac sie juz chce od tego. Kim ty kur...a jestes prezesem XTB czy co? Zona prezesa? Tez moge se procentowo ustalic 6 poziomow od danej swiecy i klikniecie w ktorakolwiek pokaze mi ze przynajmniej jeden z nich zostal respektowany.
Zal, obluda, ego, lans, obrzydliwy marketing, klamstwo i tona debilizmu. Do tego jestes warcholem...
Jakos nerwowo sie tu zrobilo. Chyba musze odpoczac od tego dzialu. Zielonych pipek.
po nastrojach w DT widać że parę osób przewaliło w tym tygodniu gruby hajs
wyluzujcie