DayTrading: Piątek 27.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 paź 2017, 00:00

Wzrost
3
33%
Bez zmian
1
11%
Spadek
5
56%

Liczba głosów: 9

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 27.10.2017

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

dot. wczorajszego "szumu"
fx-technik pisze:
Właśnie im rozjechał. :mrgreen:
Zaraz 13100 cash, które wieszczyłem.

nie zdążyli rozjechać :!: :!: dlatego że działa niepodważalna zasada :!: :!:
po otwarciu pozycji ustawiam SL (10-20 pip tyle pozwalam sobie stracić :!: )
SL działa jak TP (podąża za rynkiem lub nie) i w momęcie gdy jest +1pip zostaje wyłączony sl :!:
to tyle gwoli wyjaśnienia wczorajszego "rozjechania" :D
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

tolmon ale i tak cie rozjechali takze nie marudz
technik wie i te zasady zna wszystkie
mnie tam nie rozjechali bo probuje sie bronic zabawa w L na s
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

rozjechali przewidywania ups... tak, tak !! :wall:
depo nie naruszyli :D
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tolmonnika pisze:rozjechali przewidywania oj tak !!
Tak sobie troche przypominam kolegi szanownego wykres z niedalekiej przeszłości bo z wczoraj :) (jako jednego z niewielu postforumowiczów dających akurat w ten dzień wykressy ) i tak mnie powala postowanie tego typu -"rozjechali"
Raz ze widoczny sl a druga sprawa ta owa wiarygodność w tym co inni dopiero sie dołaczaja po fakcie mówiąc "To ja miałem super.."
Tolmo podziwiam Cie, a kiedys sam mi wytykałes że pisze o niezamieszczaniu swoich pozycji
To masz dziadku .... :lol:
eot
Ostatnio zmieniony 27 paź 2017, 08:54 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

XAB pisze:dax fut w nocy wyzej 220 nawet dobrze ze tak wywalilo moze nie beda z rana szalec
teraz nizej 180 przymusowa zabawe w dwie strony mi zrobili
straty tylko tyle temat 7 esek i 3lki zobaczymy co to da
a eske na edku ja postawilem mala ale jest
Swietnie. To jeszcze pokaz pozycje i analize techniczna pod ktora zagrales oraz czas realizacji. Jestes kolejna osoba ktora wali pozycjami na lewo i prawo bez pokazania tego na wykresie. Pokaz to i zweryfikujemy czy gadasz tak dla samego gadania zeby bic piane, walic postami czy rzeczywiscie jestes traderem.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Tomasz196407 pisze:
Tak sobie troche przypominam kolegi szanownego wykres z niedalekiej przeszłości bo z wczoraj :) (jako jednego z niewielu postforumowiczów dających akurat w ten dzień wykressy ) i tak mnie powala postowanie tego typu -"rozjechali"
Raz ze widoczny sl a druga sprawa ta owa wiarygodność w tym co inni dopiero sie dołaczaja po fakcie mówiąc "To ja miałem super.."
Tolmo podziwiam Cie, a kiedys sam mi wytykałes że pisze o niezamieszczaniu swoich pozycji
eot
mam... :D

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Tolmonnika pisze:
Tomasz196407 pisze:
eot
mam... :D
:D
to masz wnioski na przyszłość - zawsze po czasie pisz ze zarobiłes na jacht

Nieśmiertelny Trader

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Kusus pisze:
Nieśmiertelny Trader pisze:a Ja dziś na leniwca edek short po takiej świecy plus wybicie z kanału trendu wzrostowego plus wybicie z konsoli.

Nie ma co zaklinać, trzeba grac to co jest.

Highend pisał o fake na edku i fake rgr etc... Nie ma to jak fake na 200 pipsów do tego po decyzji banku centralnego. Banki centralne zmieniają trendy. Ja wszedłem teraz w S na samym dnie bo jutro kolejne sto pestek spadnie. Mało kto teraz ma jaja wchodzić w S, za to w L będzie od groma jaj. Rynki nic się nie zmieniły od dziesięcioleci, traderzy też nie.

edit. Od początku roku nie było jeszcze tak okazałej świecy (max to ok 165 p). Mysle że SL na 3 pipsy wystarczy. Silny spadek bez korekt, więc nie łapać noży.
Padlem. Pozycja krotka i SL 3 pipsy po 200 pipsowym spadku? Przeciez to odbije przynajmniej na 20 30 pestek
.. Jak mozna wejsc w S po 200 pipsach spadku i dac SL 3 pipsy?:) kurfa no jak? :d :d

Highend tez jest dobry z tym DSWS. Kompromituje siebie i dadasa z przy okazji z tym odmierzaniem zasiegow po 600 pipsow : ) a nawet tego nie gra... tak wlaczy dsws na weekly, cos mu pokaze, przyjdzie, przypierdoli zasiegami, w zyciu tego nie zagra... a jak mu wejdzie za pol roku to przyjdzie i zacytuje swoj post :)
Mozna na jedynej korekcie jaka była :D

Pisałem tez wczoraj o kablu ze jest fajna okazja pod shorta pod zaczynajacy sie realizowac rgr tak na Daily bo na kiwi i listku juz troche za pozno chociaz kiwi doszedl dopiero do polowy realizacji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2017, 09:07 przez Nieśmiertelny Trader, łącznie zmieniany 1 raz.

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Ja mam gacie pełne i palucha na enter . Fajnie dzień rozpocząłem niech to szlag...
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

@Tomasz ..
myślisz że jeszcze jeden nie zaszkodzi :?: :d
:509:

Zablokowany