DayTrading: Piątek 20.10.2017
Re: DayTrading: Piątek 20.10.2017
To troche przypomina kanał przed spadkami.. ale tylko przypomina.
-- Dodano: 20 paź 2017, 12:49 --
Ja z narzędzi Dadasa mam tylko jego miarkę, ale tylko do większych interwałów. Reszta to bollinger +fibo+średnie.
Ja z narzędzi Dadasa mam tylko jego miarkę, ale tylko do większych interwałów. Reszta to bollinger +fibo+średnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
technik ?????????????ok to moje gratki wreszcie ktos tu napisal kto ty i co potrafisz
musze sie przyznac ze gram na fx sporo lat ale w to fora ja to nie zagladalem i nie czytalem nigdy dokladnie moze raz na miesiac
tu jestem z miesiac wiec was nie znam
jesli kochasz fx rzeczywiscie to wspolczuje bo ja tu jestem po to by zarabiac tylko po to i nie narzekam
bo nigdy gdzie jak gdzie ale na fx nie mialem wiekszej wpadki
zas dzielenie infem to swego rodzaju pomoc w zarabianiu dlatego tez zaczalem tu pisac
-- Dodano: 20 paź 2017, 12:50 --
spokojnie to jest wzrostowo nie kombinuj czasu tylko trzeba usa pomoze
bo kiedy maja ten szczyt zrobic a ja chce wejsc w ski
musze sie przyznac ze gram na fx sporo lat ale w to fora ja to nie zagladalem i nie czytalem nigdy dokladnie moze raz na miesiac
tu jestem z miesiac wiec was nie znam
jesli kochasz fx rzeczywiscie to wspolczuje bo ja tu jestem po to by zarabiac tylko po to i nie narzekam
bo nigdy gdzie jak gdzie ale na fx nie mialem wiekszej wpadki
zas dzielenie infem to swego rodzaju pomoc w zarabianiu dlatego tez zaczalem tu pisac
-- Dodano: 20 paź 2017, 12:50 --
swiezakŚwieżak44 pisze:To troche przypomina kanał przed spadkami.. ale tylko przypomina.
spokojnie to jest wzrostowo nie kombinuj czasu tylko trzeba usa pomoze
bo kiedy maja ten szczyt zrobic a ja chce wejsc w ski
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
widze kopiuj wklej....chyba mam deja vushogomad pisze:No więc...ekhem...ja jestem. 3 lata na rynku z czego rok strat a od 2 lat sobie dobrze z FX żyje. Darek mnie mnie przygarnął gdy jak kurczak bez głowy latałem za ceną jak głupi i nauczył wszystkiego.XAB pisze:technik
forum jest po to by sie w sumie dzielic wiedza
pokaz mi choc jedna osobe ktora szczerze napisze ze twoj przekaz cos jemu dal procz zaczepki i obrazy
nie umiesz przekazac swej wiedzy mysli to popatrz jak inni to robia i tyle
Dzisiaj już nie jestem w jego grupie bo mnie wyrzucił ( choć on twierdzi ,ze to już była pora by mnie "wypuścić w swiat" ) ale tego co dla mnie zrobił nigdy mu nie zapomnę. A zrobił ze mnie rentownego tradera.
Pytanie czy bym doszedł do tego bez niego ? Nie wiem. Możliwe. Na pewno stracił bym dużo więcej pieniędzy i czasu, być może nawet bym zrezygnował .
Dodam jeszcze że widziałem jak Dadas z kompletnie zielonego newba co o rynku nie wiedział NIC, absolutnie NIC. zrobił zarabiającego "tradera" w 2 tygodnie. Pisze w cudzysłowiu, bo to była tresura....ten koleś dalej nic nie wie o rynku, dalej nie rozumie walki popytu z podażą, nie odróznia ECN od MM i DAX od Edka, ale jest jak małpa nauczony jednego setupu i go robi ze sztywnym R:R u jednego broka na jednym instrumencie. Tresura w stylu USMC
Troche za plecami Dadasa smialiśmy sie ,że stworzył potwora, zapewne w ramach jakiegoś sobie tylko wiadomego eksperymentu.
Normalnie proces mentoringu u Dadasa trwa długo. Jest to w formie uczestnictwa w jego skype grupie, wspólne sesje Team Viewera a'la wykłady, indywidualne rozmowy, wymiana screenów ,zagrań, indyków. Trzeba się podporządkować regulaminowi i powstrzymać od gadania o dupie maryny.
A tak pozatym reszta "padawanów" Dadasa ma sie dobrze i zarabiaZ kilkoma jestem w kontakcie.
Do dzisiaj się zastanawiamy czemu Darek nam to zrobił...i czemu za darmo
Z minusów Dadasa, jeśli tak to moge ująć to on często tak szybko idzie do przodu ,ze ludzie nie nadążają za nim. Ja sam używam modyfikacji pewnych metod które były popularne u niego jakieś 1,5 roku temu i nie mam potrzeby dalszego ich modyfikowania. On cały czas coś poprawia i doprowadza do perfekcji już dobre rzeczy, wydaje kolejne upgrady swoich narzędzi i indyków. Dla niego to hobby ,życie i niekończący się proces dążenia do niosiągalnej doskonałości. Ten facet naprawdę kocha FX bardziej niż swoją żonę

http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p870495
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
-
- Maniak
Dodam jeszcze że widziałem jak Dadas z kompletnie zielonego newba co o rynku nie wiedział NIC, absolutnie NIC. zrobił zarabiającego "tradera" w 2 tygodnie. Pisze w cudzysłowiu, bo to była tresura....ten koleś dalej nic nie wie o rynku, dalej nie rozumie walki popytu z podażą, nie odróznia ECN od MM i DAX od Edka, ale jest jak małpa nauczony jednego setupu i go robi ze sztywnym R:R u jednego broka na jednym instrumencie. Tresura w stylu USMC 
Troche za plecami Dadasa smialiśmy sie ,że stworzył potwora
, zapewne w ramach jakiegoś sobie tylko wiadomego eksperymentu.
No , No !!! BRAWO !!!
quote="Kermit"]
TEŻ TEGO SZUKAŁEM !!!!

Troche za plecami Dadasa smialiśmy sie ,że stworzył potwora

No , No !!! BRAWO !!!

quote="Kermit"]
[/quote]shogomad pisze:XAB pisze:technik
widze kopiuj wklej....chyba mam deja vu![]()
![]()
![]()
TEŻ TEGO SZUKAŁEM !!!!
Ostatnio zmieniony 20 paź 2017, 13:17 przez Tolmon_Nika, łącznie zmieniany 1 raz.
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem

do swiezaka
popatrz na daxa tak z moich bazgrolow
http://wstaw.org/h/712d8858f40/linki/
i pisz kiedy w tego daxa wchodzisz lub masz zamiar wejsc w s czy w lke bo tak to nic nie chwytam
w lke bylo wchodzic jak kryli luke wtedy bylo ok
ja nie bawie sie w zadne pol srodki teraz to ska no chyba ze zrobia dolek
i pisz kiedy w tego daxa wchodzisz lub masz zamiar wejsc w s czy w lke bo tak to nic nie chwytam
Ostatnio zmieniony 20 paź 2017, 13:10 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla przypomnienia
dzis dane CAD
i scenariusz na USD CAD
dzis dane CAD
i scenariusz na USD CAD

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kermit pisze:
![]()
![]()
No co mam innego napisać ? Jak widzisz ja już tutaj prawie wogóle nie pisze ( nie czułość moderatorów ). Czytam tylko sobie co wy tutaj robicie i czasem sie tylko uśmieje.
Ale jak ktoś do mojego mentora ma jakieś ale to reaguje. A że tamten post w dokładnie takiej samej sytuacji wynikł to przekleiłem....no chyba moge własny post sobie skopiować ?
Powiem więcej, jak znów ktoś będzie chciał zobaczyć tradera zrodzonego w ogniu walki, krytyki, treningu, terroru, rad, wykładów .pokazów, sesji i innych rzeczy dostępnych na grupie Dadasa to znów to wkleje

Wtedy warmia, dzisiaj XAB...moje świadectwo zawsze aktualne. A jak ktoś nie wierzy i nie boi sie ,że jego poglądy na rynek zostaną brutalnie zweryfikowane i naprostowane na właściwe tory to niech się zapisze do Dadasa.
Jak pisałem mnie juz w grupie nie ma. Niewiem co tam sie teraz dzieje.Nie wiem czy wogóle jeszcze szkoli ( choć to złą nazwa bo nie bierze za to wszystko co robi złamanego grosza...szkoleniowcy fx w polsce to oddzielny temat) ale może warto uderzyć do Darka na PW i sie zapytać.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2017, 13:16 przez shogomad, łącznie zmieniany 3 razy.
i jak chcesz sie nauczyc zarabiac to naucz sie dzielic wejscie w pozycje na 2 lub 3 lub 5 wejsc wtedy mozesz sie i bronic i skracac i jak ci wyskoczy poziom o 20 pip to nie panikujesz to tylko rada bo grasz na demoXAB pisze:do swiezaka
-- Dodano: 20 paź 2017, 13:16 --
shogomad pisze:Kermit pisze:
![]()
![]()
No co mam innego napisać ? Jak widzisz ja już tutaj prawie wogóle nie pisze ( nie czułość moderatorów ). Czytam tylko sobie co wy tutaj robicie i czasem sie tylko uśmieje.
Ale jak ktoś do mojego mentora ma jakieś ale to reaguje. A że tamten post w dokładnie takiej samej sytuacji wynikł to przekleiłem....no chyba moge własny post sobie skopiować ?
Powiem więcej, jak znów ktoś będzie chciał zobaczyć tradera zrodzonego w ogniu walki, krytyki, treningu, terroru, rad, wykładów .pokazów, sesji i innych rzeczy dostępnych na grupie Dadasa to znów to wkleje[/b}
Tedy warmia, dzisiaj XAB...moje świadectwo zawsze aktualne. A jak ktoś nie wierzy i nie boi sie ,że jego poglądy na rynek zostaną brutalnie zweryfikowane i naprostowane na właściwe tory to niech się zapisze do Dadasa.
Jak pisałem mnie juz w grupie nie ma. Niewiem co tam sie teraz dzieje.Nie wiem czy wogóle jeszcze szkoli ( choć to złą nazwa bo nie bierze za to wszystko co robi złamanego grosza...szkoleniowcy fx w polsce to oddzielny temat) ale może warto uderzyć do Darka na PW i sie zapytać.
shogomat ok ale jestes tu tylko jeden wiec w sumie tos malo wiarygodny jako obrona
to jak mentor pisze zaden sad by ci nie uwierzyl

-
- Gaduła
Witam a ma ktoś z was ten wskaznik Dadasa i opis jak go stosowac lub jakis link gdzie mozna o nim poczytać
-
- Fanatyk
To trzeba skopiować przyda sięKermit pisze:shogomad pisze:XAB pisze:technik
forum jest po to by sie w sumie dzielic wiedza
pokaz mi choc jedna osobe ktora szczerze napisze ze twoj przekaz cos jemu dal procz zaczepki i obrazy
nie umiesz przekazac swej wiedzy mysli to popatrz jak inni to robia i tyle
![]()
![]()

Ostatnio zmieniony 20 paź 2017, 13:25 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.