DayTrading: Piątek 20.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 paź 2017, 00:00

Wzrost
3
33%
Bez zmian
1
11%
Spadek
5
56%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 20.10.2017

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

XAB pisze: shogomat ok ale jestes tu tylko jeden wiec w sumie tos malo wiarygodny jako obrona
to jak mentor pisze zaden sad by ci nie uwierzyl :o
Bo taka prawda ,ze daytraderzy co grają swoje fora i takie tematy DT jak ten to traktują jako ciekawostkę. Zapewne wiekszość woli tradować swoje niż sie udzielać i narażać na gównoburzę.

Sam sie dziwie Darkowi że jeszcze tu pisze...ja bym juz dawno olał taką niewdzięczną bandę. No ale on ma jakąś misje...po tym poznać mistrza. Jest niezmordowany w przekazywaniu wiedzy.

Co do innych uwierz mi, zrobić pospolite ruszenie i rozesłąć linka do twojego posta by sie tu wiecej osób wypowiedziało w tonie podobnym do mojego, przychylnym Dadasowi to żaden problem...tylko po co ? To jakaś dziecinada.

Szczerze to mam gdzieś czy mi wierzysz czy nie. Ja tam wiem swoje i robie swoje. Dadasowi zaufałem lata temu i dałem się poprowadzić. Dzięki temu żyje jak chce, pracuje w domu, nie użeram sie z jakimś durnym szefem na etacie. Jestem po prostu wolny. To najlepszy prezent jaki można otrzymać od ludzi jak fx technik. :564:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

cytaty ze stooq
blizej reforma podatkowa i wybor nowego szefa fed dolar w gore wiec to brac pod uwage tez nada
shogomad
jaki jest poziom twej wiarygodnosci
tez kiedys bylem w gronie osob zarzadzajacym na takim jak to forum i zaden problem bylo miec dwa lub trzy niki
na zasadzie pojawiasz sie i znikasz
pisalem jeden to mala wiarygodnosc i konczmy temat
Ostatnio zmieniony 20 paź 2017, 13:33 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

wariatgdynia pisze:Witam a ma ktoś z was ten wskaznik Dadasa i opis jak go stosowac lub jakis link gdzie mozna o nim poczytać
http://forex-nawigator.biz/forum/dadas- ... 29249.html
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

.... i żeby nie było że tylko tak cukierkowo jest u Dadasa. To ekscentryczny dość człowiek i być może to tylko moje odczucie, ale trzeba przywyknąć do jego charakterystycznego stylu i paternalistycznego tonu. Wiele razy sie "zdrowo" kłóciliśmy o różne rzeczy. Wiele razy nie rozumialem co chce mi przekazać od razu...docierało do mnie czasami po kilku dniach czy tygodniach.Może to róznica pokoleniowa, bo spokojnie mógłbym być jego synem a prawie że wnukiem :wink: a młody już nie jestem :wink:

Zostanie rentownym traderem to proces. Dadas nie tyle uczy mechaniki samego rynku i price action, co uczy jak przezwyciężać swoje błedne przekonania które na rynku są zabójcze. A w przypadku takim jak mój nie tyle jak je przezwyciężać ,ale jak z nimi żyć na codzień bedąc ich w pełni swiadomym. I jak wykorzystać takie instynktowne słabości jakie zaserwowała nam matka natura do codziennej gry. Bo niestety, ale ludzie ewolucyjnie nie sa stworzeni do tradingu.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2017, 13:36 przez shogomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

edek h4 - pisałem wczoraj o poziomie docelowym 1.1970. Wygląda na to że możemy nawet 1.1980 jakąś szpilką zaliczyć. Ale jak pisałem wcześniej.Pierwszą podstawą dla takiego ruchu będzie zamknięcie świeczki tygodniowej powyżej 1.1794. Im wyżej tym lepiej
https://www.tradingview.com/x/LJHnObyC/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

SZOGUNNNNN
tu nie chodzi o dziecinade tu chodzi o drobny fakt czy ty to tez dadas ?????????
bo akurat styl pisania masz w sumie podobny

-- Dodano: 20 paź 2017, 13:42 --
Kermit pisze:edek h4 - pisałem wczoraj o poziomie docelowym 1.1970. Wygląda na to że możemy nawet 1.1980 jakąś szpilką zaliczyć. Ale jak pisałem wcześniej.Pierwszą podstawą dla takiego ruchu będzie zamknięcie świeczki tygodniowej powyżej 1.1794. Im wyżej tym lepiej
https://www.tradingview.com/x/LJHnObyC/
I PO TYM MOZNA POZNAC MISTRZA PRZEKAZU I WIEDZY MOJE GRATKI

NAPISZ JEDYNIE MNIE I NIE TYLKO MNIE CO WG CIEBIE ROZWALI TE FORMACJE
jaki konkretnie poziom:564:
czy samo zejscie nizej niebieskiej krechy wystarczy

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

No i masz...
Jak tu ich nie nazywać???
Przecież ręce się załamują.
Prosił o chociaż jednego, no to Kuba zawsze jest pod ręką, wystarczy mu hasło rzucić.
Mam nadzieję, że inni też napiszą.

A. podejrzewać mnie o to, żebym skopiował i wkleił, do tego nie swoją wypowiedź, i
liczył na to, że bystrzaki z tego forum nie zauważą, to już świadczy o inteligencji
tych samych bystrzaków... :d
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Taka mała uwaga, dla DT postowania i wymiany uwag,
a juz kogos chwalenia nie uwzgledniając rzeczy istotnej - odnoszenia sie do innych ludzi(w tym przypadku do uczestników tego forum)
Pewnie szybko uciekło i umilkło wyzwanie przez naszego kochanego Darka- Dadasa jak niedawno wyzwał wszystkich od debili
Owszem dostał ostrzezenie ale co z tego, jak sam sie nie poczuwa do przeproszenia, zwykłym wpisem - Przepraszam
Chyba to boli!!
Takze shogo dołacz do opisu kolegi tez "nadwrażliwość" i jeszcze coś bardzo złego , zła cecha ludzka
a to że ktos cos daje na forum i uczy
No wybacz mnie czy kogos tu też uczyli i co mam ścielić mu łóżko
Znasz to -nihil novi sine communi consensu

albo tez w jego przypadku wystarczy tylko -żyj i daj życ innym

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

XAB pisze:
NAPISZ JEDYNIE MNIE I NIE TYLKO MNIE CO WG CIEBIE ROZWALI TE FORMACJE
jaki konkretnie poziom:564:
wybicie punktu "b" czyli miejsca gdzie oznaczylem głowe potencjalnego orgra zaneguje całą projekcję. Natomiast jeśli tak by się miało stać to już wcześniej pojawią się tego oznaki. Zamkniecie tygodnia ponizej 1.1794 byloby pierwszym takim znakiem i jednoczesnie to by utworzylo niemal na pewno objecie bessy na wykresie dziennym - to bylby drugi znak. Jak do tego dorzucimy przebicie taśm (których używa również Bemowo, a których ja używam, ale na tradingview ich nie pokazuję żeby wykres był bardziej czytelny) i zawracający w takim przypadku histogram MACD na dziennym w dół (nie pokazywany z tego samego powodu co tasmy) to w zasadzie nie trzeba byloby czekac aż cena zejdzie do punktu "b". Jeśli coś nie jasne to pytaj :564:
Ostatnio zmieniony 20 paź 2017, 14:09 przez Kermit, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany