Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kirs
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kirs »

gdzie znajde ten EA?, przeczytalem czesc watku ale nie moglem go znalezc, jesli ktos moze niech wysle :wink:

ROBERTPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ROBERTPOL »

kirs pisze:gdzie znajde ten EA?, przeczytalem czesc watku ale nie moglem go znalezc, jesli ktos moze niech wysle :wink:
to przeczytaj kolejną cześć wątku to na pewno znajdziesz :lol:

kirs
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kirs »

dzikie za rade :P juz znalazlem, po tym co przeczytalem wydaje sie on calkiem dobry, sprawdze go najpierw na demo przynajmniej przez tydzien a jak sie sprawdzi to sie zobaczy w sumie to nie mam zaufania do EA no ale.... :?

gfc84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gfc84 »

Traktor69 pisze:
Niestety ale takie sparametryzowanie moze narobic kupe klopotu, jesli ktos ustawi sobie czas np. od 1 do 6. Wtedy system poleci mu przez całą dobe.
Wynika to z logicznej sumy warunku czasu. Jeśli godzina rozpoczęcia ma byc po północy nalezałoby zastosować logiczny iloczyn. Czyli w mijsce instrukcji:
if (g_hour_136 >= gi_140 || g_hour_136 <= gi_144) gi_156 = TRUE;
powinno wtedy być
if (g_hour_136 >= gi_140 && g_hour_136 <= gi_144) gi_156 = TRUE;
Mam kilka pytanek do szpecjalistów od "stompowania" :) . Prześledziłem cały temat i nasówa mi się kilka wątpliwości:

1. Po pierwsze czy ustwienie proponowane przez "traktora" jest całkowicie poprawne? Może ma ktoś EA ( i chciałby się nim podzielic :) ), w którym ustawienie to działa poprawnie bo widze ze wersja "custom_hours" dla różnych ustawien godzin tak średnio działa.

2. Po drugie robiąc back testy na testerze strategii zauważyłem, że zdarza mu się łapać SL jak otworzy pozycję np o 5:39 ( godziny ustawione 21-6) a trzyma ją aż do zamkniecia czyli do SL np do 10:15. Czy nie powinien zamykać pozycji tak jak konczy sie ustawiona godzina handlu? ( po tygodniu testów w realu nie zdarzyło mi się to... moze wina testera? )

3. Po trzecie co z ustawieniem stompera na kilka interwałów czasowych bo np jednoczesne odpalenie strategii na M15 i M5 powoduje ze przy otwartych dwóch pozycjach na obu interwałach zamknięcie jednej powoduje zamknięcie także drugiej ( nie koniecznie z zyskiem :) )

pzdr.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

odpowiem Ci tylko na pyt. 2, u mnie rowniez nie zdarzylo sie jeszcze w realu, zeby zamknal pozycje po 6.00am ;)

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

w stompie ustawia się godzin względem czasu brokera. Najpierw musisz wiedzieć jaki czas ma twój broker, potem musisz uwzględnić jaka strefa czasowa jest na Twoim vps/kompie i odpowiednio ustawić godziny. U mnie działa bez błędów, więc jak widać da się :-)
dla ułatwienia:
PL- GMT+1
AM- GMT
FxPro- GMT+2

Awatar użytkownika
Traktor69
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Traktor69 »

gfc84 pisze:
3. Po trzecie co z ustawieniem stompera na kilka interwałów czasowych bo np jednoczesne odpalenie strategii na M15 i M5 powoduje ze przy otwartych dwóch pozycjach na obu interwałach zamknięcie jednej powoduje zamknięcie także drugiej ( nie koniecznie z zyskiem :) )

pzdr.
Przy dwóch interwałach trzeba używać dwóch terminali MT4

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Traktor69 pisze:
Przy dwóch interwałach trzeba używać dwóch terminali MT4
Wcale nie. Wystarczy użyć różnych numerów MAGIC i EA będzie zarządzało tylko pozycjami otwartymi przez siebie.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

Co to sa te cholerne numery magic i gdzie sie je ustawia? W kodzie?

drops
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drops »

Wcale nie :)
Stomper w magicu sam zaszywa informacje o timeframe i wie które pozycje chodzą na m5, które na m15.

Oba chodzą u mnie obok siebie i nie ma żadnych problemów.

ODPOWIEDZ