Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

Jednak sam fakt zamknięcia pozycji wynika z najprostrzej przesłanki - tp bądź sl, więc juz po zajęciu pozycji Stomper o niej nie pamięta, a sama pozycja będzie tkwiła tak długo póki nie wpadnie na sztywną, założoną przy otwarciu bandę. Jedno rozwiązanie to zamykanie wszystkich pozycji w momencie zakończenia pracy (ustalona godzina), ale tez inne bardziej złożone rozwiązanie, to oprócz sl i tp Stomper mógłby kierować sie logicznymi przesłąnkami do zamykania pozycji L bądź S, podobnie jak zrobił to przy otwarciu. to mogłoby ograniczyc np realizowanie się sl w pełnym wymiarze, pozycje mogłyby byc zamykane gdyby system stwierdził że według niego, szanse na realizację tp bardzo się skurczyły. Wiem wiem, wymagam za dużo ;)

gfc84
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gfc84 »

astra pisze:w stompie ustawia się godzin względem czasu brokera. Najpierw musisz wiedzieć jaki czas ma twój broker, potem musisz uwzględnić jaka strefa czasowa jest na Twoim vps/kompie i odpowiednio ustawić godziny. U mnie działa bez błędów, więc jak widać da się
dla ułatwienia:
PL- GMT+1
AM- GMT
FxPro- GMT+2
OK to wiem ale mowisz o przerobionym kodzie traktora 69 ( if (g_hour_136 >= gi_140 && g_hour_136 <= gi_144) gi_156 = TRUE; )? Bo nawet stosujac ustawiania zgodne do odpowidnich stref czasowych brokera to jakos dziwnie dziala :) I jak ustawic zeby dzialalo 24h? wpisac np od 12 do 12 ?

Dodano po 4 minutach:
CTS
No najlepsze rozwiazanie to takie zeby po godzinie dajmy na to 6 stomper nie zawieral juz pozycji ale handlowal jeszcze do czasu zamkniecia ostatniej aktywnej pozycji.

Fajnie sie mowi :D Ale trzeba by to jeszcze zrobic...

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

ja piszę o załączonej wersji- tam godziny można sobie po prostu wyklikać w parametrach
ja ustawiam w zależności od czasu brokera i platformy i... u mnie działa :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

wlaczacie dzis stompera na noc?

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

ja sobie odpuszczam. FridayTradingOff ;)
Obrazek

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

dzisiaj piątek, jak chcesz włączać to raczej go pilnuj zeby zamknąć pozycję przed zamknięciem rynku, bo mozesz stracić do poniedziałku... I nie zapomnij ustawić friday traiding na true :)

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

gfc84 pisze:wpisac np od 12 do 12 ?
nie, wpisać od 0 do 24

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

CTS pisze:Stomper mógłby kierować sie logicznymi przesłąnkami do zamykania pozycji L bądź S, podobnie jak zrobił to przy otwarciu. to mogłoby ograniczyc np realizowanie się sl w pełnym wymiarze, pozycje mogłyby byc zamykane gdyby system stwierdził że według niego, szanse na realizację tp bardzo się skurczyły.
A jesteś pewien, że tak to nie działa? Bo ja mam inne doświadczenia w tym temacie. Przetestuj EA u brokera który ma kwotowania do 4 miejsc po przecinku.
Pozdrawiam
Piter

teemzet
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: teemzet »

kamikam
Raczej nie ma znaczenia czy to są poziomy maksymalne czy nie. Ważne co dzieje się w nocy ;-)
Pozdrawiam

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forPPP »

Przegladam kody Stompera i zaciekawila mnie jedna rzecz. W kodzie odczytywany jest "Spread" z MarketInfo, przy czym we wlasciwosciach pary walutowej FxPro zwraca watrosc 0 dla spread !!! Moze to powodowac nieprawidlowe dzialanie EA. Aby to dokladniej sprawdzic trzeba poczekac na rozpoczecie handlu i sprawdzenie czy na live rowniec odczytywane jest 0.

W sieci znalezlem rowniez cos takiego:
hxxp://xxx.friendlytraders.com/forum/3683_86/stomper-eurgbp-open-code_gotopage4.html (trzeba pozamieniac xxx ;) ). Wyglada na to ze kod "naszego" Stompera jest powszechnie dostepny i podobno nie jest oryginalny ;)

ODPOWIEDZ