Stomper
Mam kilka pytanek do szpecjalistów od "stompowania"Traktor69 pisze:
Niestety ale takie sparametryzowanie moze narobic kupe klopotu, jesli ktos ustawi sobie czas np. od 1 do 6. Wtedy system poleci mu przez całą dobe.
Wynika to z logicznej sumy warunku czasu. Jeśli godzina rozpoczęcia ma byc po północy nalezałoby zastosować logiczny iloczyn. Czyli w mijsce instrukcji:
if (g_hour_136 >= gi_140 || g_hour_136 <= gi_144) gi_156 = TRUE;
powinno wtedy być
if (g_hour_136 >= gi_140 && g_hour_136 <= gi_144) gi_156 = TRUE;

1. Po pierwsze czy ustwienie proponowane przez "traktora" jest całkowicie poprawne? Może ma ktoś EA ( i chciałby się nim podzielic

2. Po drugie robiąc back testy na testerze strategii zauważyłem, że zdarza mu się łapać SL jak otworzy pozycję np o 5:39 ( godziny ustawione 21-6) a trzyma ją aż do zamkniecia czyli do SL np do 10:15. Czy nie powinien zamykać pozycji tak jak konczy sie ustawiona godzina handlu? ( po tygodniu testów w realu nie zdarzyło mi się to... moze wina testera? )
3. Po trzecie co z ustawieniem stompera na kilka interwałów czasowych bo np jednoczesne odpalenie strategii na M15 i M5 powoduje ze przy otwartych dwóch pozycjach na obu interwałach zamknięcie jednej powoduje zamknięcie także drugiej ( nie koniecznie z zyskiem

pzdr.
- inwestor86
- Pasjonat
Przy dwóch interwałach trzeba używać dwóch terminali MT4gfc84 pisze:
3. Po trzecie co z ustawieniem stompera na kilka interwałów czasowych bo np jednoczesne odpalenie strategii na M15 i M5 powoduje ze przy otwartych dwóch pozycjach na obu interwałach zamknięcie jednej powoduje zamknięcie także drugiej ( nie koniecznie z zyskiem)
pzdr.
Wcale nie. Wystarczy użyć różnych numerów MAGIC i EA będzie zarządzało tylko pozycjami otwartymi przez siebie.Traktor69 pisze:
Przy dwóch interwałach trzeba używać dwóch terminali MT4
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
-
- Gaduła