ILE MOŻNA ZAROBIĆ NA FOREX? Odpowiedź brzmi …

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Re: ILE MOŻNA ZAROBIĆ NA FOREX? Odpowiedź brzmi …

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

investing1000 pisze:Banki Inwestycyjne około 40-50% rocznie, natomiast Fundusze Hedgingowe nawet ponad 50% rocznie, nawet blisko 60%. Podkreślmy to, blisko 60%, przez profesjonalne podmioty, które nie mają żadnych ograniczeń ustawowych odnośnie limitów ani strategii inwestowania.
Najlepszy obecnie Bank ynwestycyjny (wg rankingów) póki co jeszcze nie pokonał 25% zwrotu na kapitale. Nie mówię, że się nie da zarobić nawet 1000% tylko cały problem leży w powtarzalności wyników, no ale to już wyższa matematyka.

PS T-REX daj se spokój Witek to ynstruktor od podrywu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nieudacznik »

...
Ostatnio zmieniony 21 sie 2017, 13:16 przez nieudacznik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

nieudacznik pisze:twoj nick mowi wszystko.
podobnie jak twój...[/quote]

twoj :569:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

dobryfxplayer pisze:
nieudacznik pisze:Banki inwestycyjne zarabiają 50% rocznie? Hedże zarabiają 60%? Chyba mówimy o jakimś innym foreksie. Bo na znanym mi foreksie prawie wszystkie instytucje moczą równo. Foreks jest dla nich bardziej rezerwuarem płynności, jest to zbyt porypany i oderwany od fundamentów rynek, by duża instytucja nogła z tego coś wycisnąć. Statystyki są porażające. A odkąd jestem na foreksie to zawsze było obecne marzenie, by robiąc kilka transakcji rocznie zarabiać fortunę. Wierzę, że tak można zrobić na towarach, wierzę że tak można na indeksach. Ale wiem, że tak się nie da na walutach. Każdy kto trochę w tym siedzi wie dlaczego. Więc ja tego nie kupuję.
twoj nick mowi wszystko.
podobnie jak twój...

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

nieudacznik pisze:
dobryfxplayer pisze:
nieudacznik pisze:Banki inwestycyjne zarabiają 50% rocznie? Hedże zarabiają 60%? Chyba mówimy o jakimś innym foreksie. Bo na znanym mi foreksie prawie wszystkie instytucje moczą równo. Foreks jest dla nich bardziej rezerwuarem płynności, jest to zbyt porypany i oderwany od fundamentów rynek, by duża instytucja nogła z tego coś wycisnąć. Statystyki są porażające. A odkąd jestem na foreksie to zawsze było obecne marzenie, by robiąc kilka transakcji rocznie zarabiać fortunę. Wierzę, że tak można zrobić na towarach, wierzę że tak można na indeksach. Ale wiem, że tak się nie da na walutach. Każdy kto trochę w tym siedzi wie dlaczego. Więc ja tego nie kupuję.
twoj nick mowi wszystko.
podobnie jak twój...
nie. twoj! :561:

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

@investing1000

miałem jeden z pierwszych rachunków w tms i w XTB (wtedy jeszcze x-trade) a wcześniej jeszcze w oandzie .i od tego czasu zajmuję się tylko tym jako fulltime job, więc moich marzeń nie rozwaliłeś. I nie mam zamiaru zarzucać Ci kłamstwa, tylko nie kupuję tego dlatego, że po pierwsze piszesz dziwne rzeczy o procentach, a po drugie piszesz dziwnym językiem, to znaczy nie tyle dziwnym, ale typowym dla kooś początkującego, kto po kilku sukcesach(?) robi projekcje na przyszłość. Ale to oczywiście moja subiektywna opinia, jestem całkiem oswojony z sytuacją, że mogę się mylić.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

nieudacznik pisze:@investing1000

miałem jeden z pierwszych rachunków w tms i w XTB (wtedy jeszcze x-trade) a wcześniej jeszcze w oandzie .i od tego czasu zajmuję się tylko tym jako fulltime job, więc moich marzeń nie rozwaliłeś. I nie mam zamiaru zarzucać Ci kłamstwa, tylko nie kupuję tego dlatego, że po pierwsze piszesz dziwne rzeczy o procentach, a po drugie piszesz dziwnym językiem, to znaczy nie tyle dziwnym, ale typowym dla kooś początkującego, kto po kilku sukcesach(?) robi projekcje na przyszłość. Ale to oczywiście moja subiektywna opinia, jestem całkiem oswojony z sytuacją, że mogę się mylić.
ale itak jestes nieudacznikiem. :564:

nieudacznik
Gaduła
Gaduła

dobryfxplayer pisze:

no jasne, że jestem... jakby było inaczej to bym zaraz zmienił ksywkę na przykład na dobryfxplayer

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

nieudacznik pisze:
dobryfxplayer pisze:

no jasne, że jestem... jakby było inaczej to bym zaraz zmienił ksywkę na przykład na dobryfxplayer
dokladnie.

investing1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: investing1000 »

a po drugie piszesz dziwnym językiem, to znaczy nie tyle dziwnym, ale typowym dla kooś początkującego, kto po kilku sukcesach(?) robi projekcje na przyszłość. Ale to oczywiście moja subiektywna opinia, jestem całkiem oswojony z sytuacją, że mogę się mylić.
I tu bym się z tobą częściowo zgodził. Mój język chyba rzeczywiście jest bardziej typowy dla kogoś początkującego. Ty mnie nie znasz ani moich wyników, ja swoje wyniki znam. A czytając takie wypowiedzi jak np. Piwko777, (przeczytaj pytania jakie mu zadałem, i jego odpowiedzi), w momencie kiedy zadawałem mu pytania, byłem pewny na 1000%, że facet rozniesie mnie w pył swoim doświadczeniem, stażem, i wynikami. Tak fachowym językiem wszystko pisał. Po jego odpowiedzi, jakie ma w tym doświadczenie, wszystko mi opadło. Zamurowało mnie. Na tym forum jest również inny wątek, założony przez niejakiego "freakout" (lub coś w tym stylu). Zwróć uwagę jakim on fachowym językiem pisze, a jakie ma efekty. W jednej ze swoich wypowiedzi napisał, że wszyscy którzy go krytykują, nie mają pojęcia o zarządzaniu kapitałem. Po 6 latach prób, doszedł do wniosku, że na tym nie da się zarobić, i że jest to hazard. Mam również znajomego, pracującego w jednej z firm brokerskich - nie w tej w której ja jestem, i jak go słucham, to połowy rzeczy nie rozumiem - taki ma fachowy język. Ale jak kiedyś zaczął działać na swoim rachunku, to skończyło się to dużą stratą, do czego przyznał się dopiero po kilku latach. Więc to chyba nie chodzi o fachowy język. Można być kowbojem klawiatury, i mocnym terminologii, a efektów nie mieć. Patrz: Piwko777 - z jego słownictwa wynika, że jest to fachowiec z kilkunastoletnim doświadczeniem. Pytanie, czy chodzi o efekty, czy o robienie wrażenia terminologią. Wszedłem na to forum z nadzieją, że spotkam tu zawodowców od których czegoś nowego się nauczę. Z tego co widzę, dominują tu w większości jacyś frustraci. To takie moje osobiste wrażenia. Kilka osób które piszą spokojnie, bez emocji, i z sensem - reszta to ... szkoda gadac.

ODPOWIEDZ