DayTrading: Środa 26.07.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 lip 2017, 00:00

Wzrost
1
25%
Bez zmian
2
50%
Spadek
1
25%

Liczba głosów: 4

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 26.07.2017

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Kowlach pisze:
TsunamiPL pisze:Edek dzisiaj 1.17300-400. Wiem, że jak $ się umocni to będziecie po mnie jechać z miesiąc, ale tak to widzę :d
A zapewne się umocni chwilowo. :lol:
Obniżam sell limit z 1.17360 na 1.17300.
Nie będe się bawił w aptekarza :roll: :lol:

-- Dodano: śr 26-07-2017, 13:38 --

Eur/usd tygodniowy

https://www.tradingview.com/x/TWfucRDC/
The only way is up

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

TsunamiPL pisze:
Świeżak44 pisze: Po tej konsoli. Jak widzisz była próba korekty dołem, ale to była zmyła. Oczywiście bardziej czekają na jankesów niż im się paliwo kończy.. :) Trzeba teraz wyczekiwać razem z nimi, gdzie wyjdą..

-- Dodano: 26 lip 2017, 11:42 --

Nie zdążyłem nawet mrugnąć jak wyszli..

-- Dodano: 26 lip 2017, 11:43 --

Oni 20 punktów robią w 3s..
Szybkie pump and dump.
Zresztą to istotny poziom. Ja zarobiłem na s :d
Na razie zapowiada się podobna gra, co opisywałem wczoraj, tylko na większych interwałach, czyli fałszywe wybiecie w jedną, fałszywe w drugą, głębokie korekty. Widocznie komuś sie spodobało i jaa na większa skalę..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Świeżak44 pisze:
TsunamiPL pisze:
Świeżak44 pisze: Po tej konsoli. Jak widzisz była próba korekty dołem, ale to była zmyła. Oczywiście bardziej czekają na jankesów niż im się paliwo kończy.. :) Trzeba teraz wyczekiwać razem z nimi, gdzie wyjdą..

-- Dodano: 26 lip 2017, 11:42 --

Nie zdążyłem nawet mrugnąć jak wyszli..

-- Dodano: 26 lip 2017, 11:43 --

Oni 20 punktów robią w 3s..
Szybkie pump and dump.
Zresztą to istotny poziom. Ja zarobiłem na s :d
Na razie zapowiada się podobna gra, co opisywałem wczoraj, tylko na większych interwałach, czyli fałszywe wybiecie w jedną, fałszywe w drugą, głębokie korekty. Widocznie komuś sie spodobało i jaa na większa skalę..
Świeżak czy potrafisz zidentyfikować trend na wykresie dziennym na daxie ?
The only way is up

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Dobra, dosyć tego. Zakładam drugie konto i będę grał na dwa. Nie naucze się zyskiwac w normalny sposób, to będę grał odwrotnie. Jeśli jest sposób żeby przegrywac, to jest tez żeby wygrywać. Nawet na M1.

-- Dodano: 26 lip 2017, 14:03 --

Zobaczcie że dolecieli dokładnie tam gdzie miałem SL.. To o czyms świadczy. To nie jest przypadek, ani pierwszy raz.

Awatar użytkownika
pabloo83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pabloo83 »

Świeżak44 pisze:Dobra, dosyć tego. Zakładam drugie konto i będę grał na dwa. Nie naucze się zyskiwac w normalny sposób, to będę grał odwrotnie. Jeśli jest sposób żeby przegrywac, to jest tez żeby wygrywać. Nawet na M1.

Zobaczcie że dolecieli dokładnie tam gdzie miałem SL.. To o czyms świadczy. To nie jest przypadek, ani pierwszy raz.
apeluje do kolegi - zostaw to w spokoju idź na spacer stracisz nerwy, zdrowie a piniędzy z tego nie bedzie
jest jak jest

swiadomy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: swiadomy »

Świeżak44 pisze:Dobra, dosyć tego. Zakładam drugie konto i będę grał na dwa. Nie naucze się zyskiwac w normalny sposób, to będę grał odwrotnie. Jeśli jest sposób żeby przegrywac, to jest tez żeby wygrywać. Nawet na M1.

Uparty jesteś.Na dwóch kontach nic nie wskórasz.Rynek buja bo tam kapitał i cwaniacy nie tacy jak my....
Prędzej wal w przeciwną stronę po dużym skoku ceny to przeważnie na cofce zarobisz. :D Pozdrawiam.

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

To jest dokładnie to samo co grali na M1 od kilku dni, tylko teraz przenieśli to na M5. Przenieśli to trochę wyżej. Jest duże większe i szybciej czyści konto. Zobaczycie że do końca dnia będą się bujali wokół 12294...

swiadomy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: swiadomy »

swiadomy pisze:

Uparty jesteś.Na dwóch kontach nic nie wskórasz.Rynek buja bo tam kapitał i cwaniacy nie tacy jak my....
Prędzej wal w przeciwną stronę po dużym skoku ceny to przeważnie na cofce zarobisz. :D Pozdrawiam.
Co do sposobu to jest,zaprzyjaźnić się z Rotszyldami i Rockefellerami.Oni znają wykresy świec tygodniowych tydzień wcześniej. :D

-- Dodano: 26 lip 2017, 14:27 --

Dzisiaj posiedzenie FED więc w ogóle dzień pełen emocji i nieprzewidywalnych zachowań giełd.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

pedro pisze:
Tomasz196407 pisze:
trzeba na biegi wyruszyc za Pedro
moze go dogonie
goń : ) lubię się ścigać, chociaż większą frajdę dają mi długie dystanse, powyżej 50 km :)

jaki masz Tomasz pogląd na złoto? ... : ) niestety tylko ze stooq'a ... kusząc pin na h4 : )
xauusdstooq.png
Nie wiem czy na ogólnym to dać, bo po wczorajszych postach to tu raczej nikt nie oczekuje normalnego postowania i komentowaniu tylko idealnosci i podawaniu kazdemu na tacy wejsc,
a jak nie wyjdzie to biczowania sie na ogolnym dostepnym sposobie
ale spróbuje, najwyzej nagram wideo jak sie biczuje za zła analize :lol:
----------------------------------------------------------------------------------------
Wykres tygodniowy
Okres od dołka 12.2016 do obecnego
widoczna dywergencja która trwa juz długo i co rusz nie pozwala na wybicie 1300 oraz podwójny szczyt
może sugerować spadki do okolic conajmniej dołków ostatnich
Jednak cały czas jesteśmy nad średnią sma100 na dole oraz BMB,
więc upatruje ruchu w kierunku 1300 na wybicie nawet tego poziomu po obecnej korekcie z typowymi poziomami fibo,
co można dopasowac wg swojej strategii na wejscie w pozycje buy
Dzienny
IMO jest to struktura 5-3-5
i prp jestesmy w ostatniej tej częsci
H4
IMO wyrysował sie kanał ze strukturą impulsową 1234- oczekuje 5 i korekty 38.2 całość jako korekta 535
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2017, 14:56 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
pabloo83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pabloo83 »

Tomasz196407 pisze:
pedro pisze:
Tomasz196407 pisze:
trzeba na biegi wyruszyc za Pedro
moze go dogonie
goń : ) lubię się ścigać, chociaż większą frajdę dają mi długie dystanse, powyżej 50 km :)

jaki masz Tomasz pogląd na złoto? ... : ) niestety tylko ze stooq'a ... kusząc pin na h4 : )
xauusdstooq.png
Nie wiem czy na ogólnym to dać, bo po wczorajszych postach to tu raczej nikt nie oczekuje normalnego postowania i komentowaniu tylko idealnosci i podawaniu kazdemu na tacy wejsc,
a jak nie wyjdzie to biczowania sie na ogolnym dostepnym sposobie
co sie dziwisz tu każdy jest frustrowany bo traci hajs i jeszcze musi to tuszować ściemami
jest jak jest

Zablokowany