DayTrading: Wtorek 25.07.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lip 2017, 00:00

Wzrost
3
43%
Bez zmian
3
43%
Spadek
1
14%

Liczba głosów: 7

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 25.07.2017

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Kusus pisze:Grubasy maja naprawde dobry humor dzisiaj :) 5 razy na be mnie wycieli z zyskiem 5×1 pips :)

Dziaiaj niezla wycinka :)
IMO Teraz do dołu była korekta dalej na lekkie wybicie i konsolidacyjnie w tym obrebie
nawet grubasy nie wiedza co EU

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Tomasz196407 pisze:
Kusus pisze:Grubasy maja naprawde dobry humor dzisiaj :) 5 razy na be mnie wycieli z zyskiem 5×1 pips :)

Dziaiaj niezla wycinka :)
Teraz do dołu była korekta dalej na lekkie wybicie i konsolidacyjnie w tym obrebie
nawet grubasy nie wiedza co EU
Wiedza. Tu chodzi o cala mozaike ich waluty.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

nie wiem nic o mozaice waluty,
ale to co moge myslec to kręśle tu :D
----------------------------------------------
USDPLN
przełamanie LO
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2017, 18:40 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Kowlach
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kowlach »

fx-technik pisze:
Kowlach pisze:
Świeżak44 pisze:Ale DAX nie chce dzisiaj rosnąć, wbrew wszystkiemu, a Sapina na szczytach. Poważne ryzyko korekty. Zresztą to co było od rana juz mi wystarczy. Znowu taka gra jak 21.07 i znowu sobie nie poradziłem najlepiej. Raz nie patrzyłem na CCI, za chwile patrzyłem to na złość zrobili skok po SL. nie do ogarnięcia, naprawdę. Gra na wybicia to już całkiem odpadała, a polowanie na dołki trochę ryzykowne było. Jak koś ogarnął dziś DAX-a na M1 to niech da znać.
Nigdy nie ogarniesz DAX'a na M1. Może Ci się udać w jeden dzień, może Ci się powodzić przez kilka dni ale nie ogarniesz go całkowicie i prędzej czy później wyzerujesz konto albo przynajmniej stracisz wszystko co zarobiłeś wcześniej. :p
Szczególnie, gdy macie, za przeproszeniem, "nasrane w głowie" i gracie w jakąś nierealną grę komputerową.
Co jest twoim celem, Świeżak?
Zarabiać, czy grać w grę?
Żeby zarabiać, wystarczy zrobić 1 idealny trade w dniu, nawet na M1, tylko wyczekany,
nawet jakby na niego czekał i 8 godzin.

Żeby tracić, to trzeba grać w grę.

Kto tego nie zrozumie, ten może zapomnieć o zarabianiu.
Macie? Nie znasz mnie i nie wiesz jak spekuluję, dlatego nie pisz "macie". Bo sporo czasu na rynku spędziłem i twierdząc, że ktoś ma "nasrane w głowie", ponieważ ktoś spekuluje jak spekuluje pogrążasz tylko siebie. Na rynku wskazane jest spróbować wszystkiego, wszystkich systemów nawet tych najgorszych i najgłupszych. Myślenie przy tym i wysuwanie wniosków z porażek i sukcesów sprawia, że idziemy do przodu. Nie tylko w inwestowaniu i spekulowaniu ale i w życiu.

Pozdrawiam i więcej rozwagi w pisaniu i szufladkowaniu.
Może źle zrozumiałem, także wybacz ale poczułem się urażony.

Awatar użytkownika
TGV2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TGV2 »

dax :wink:
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi! 8)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

EURUSDWeekly.png
Co ma być, niby?
Jakaś konsolka, jakaś korekcina i dalej up.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

fx-technik pisze: Szczególnie, gdy macie, za przeproszeniem, "nasrane w głowie" i gracie w jakąś nierealną grę komputerową.
Żeby zarabiać, wystarczy zrobić 1 idealny trade w dniu, nawet na M1, tylko wyczekany,

1 trejd dziennie??? Nawet o tym nie myślę. Nie dam rady. Za bardzo kusi. Robie do 20 trejdów o różnych porach. Mógłbym sie powstrzymać na kilka godzin, na jakiejś brzydkiej konsolce.. Dlatego musze ogarnąć to dogłębnie zanim wejdę w real, bo bedzie tragedia. Własnie w takie dni jak dziś czy 21.07. Chyba przyznasz, że najłatwiejszy dzień to dziś na DAX-ie nie jest?? :?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

TGV2 pisze:dax :wink:
Nie obraź sie!!
1 czerwona nie jest 1 ynką :564:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:
fx-technik pisze: Szczególnie, gdy macie, za przeproszeniem, "nasrane w głowie" i gracie w jakąś nierealną grę komputerową.

1 trejd dziennie??? Nawet o tym nie myślę. Nie dam rady. Za bardzo kusi. Robie do 20 trejdów o różnych porach. Mógłbym sie powstrzymać na kilka godzin, na jakiejś brzydkiej konsolce.. Dlatego musze ogarnąć to dogłębnie zanim wejdę w real, bo bedzie tragedia. Własnie w takie dni jak dziś czy 21.07. Chyba przyznasz, że najłatwiejszy dzień to dziś na DAX-ie nie jest?? :?
Dla mnie bardzo łatwy: kupiłem, zarobiłem, sprzedałem.
Koniec.

Widzisz sam, że ty nie chcesz zarabiać, tylko chcesz grać w grę.
A trading nie jest grą internetową.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

fx-technik pisze:
Świeżak44 pisze:

Dla mnie bardzo łatwy: kupiłem, zarobiłem, sprzedałem.
Koniec.

Widzisz sam, że ty nie chcesz zarabiać, tylko chcesz grać w grę.
A trading nie jest grą internetową.
1. Jest prosty dowod matemtyczny na to ze FX to gra i to w dodatku losowa- jesli ktos twierdzi inwczej to sciemnia
2. Nie istnieje zaden system ktory pozwala na okreslony procent zwrotu z inwestycji na FX - jesli ktos twierdzi inaczej to znaczy ze sciemnia
3. Codziennie zarabiasz - nigdy nie tracisz, jestes goru fx i nigdy nie widzialem zebys napisal ze miales stratna pozycje a ponad to jestes i mentorem setki osob. Nie lepiej byloby gdybys te setki godzin ktore spedzasz uczac innych spedzal na wydawaniu tej kasy?

Dla mnie smierdzisz na kilometr :)

Zablokowany