next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: next

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

waller pisze:"Magia" lewara co? :x
A co z tym lewar ma wspólnego?
Każe ktoś komuś grać na maksa?
Raczej głupota i brak myślenia.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

To nie wina lewara, dzięki niemu do tych pozycji zarabiałeś, tak samo ja zarabiałem dzięki lewarowi. Tak coś czułem że jak otworze te pozycje to mnie przewiezie. btw. obejrzałem to nagranie Mac Walena, dobry komentarz dał do tego. Chociaż osobiście wolałbym żeby nie było żadnych limitów, powinni zwiększyć nawet na 1:500 albo znieść limity w ogóle.

waller

Nieprzeczytany post autor: waller »

fx-technik pisze:
A co z tym lewar ma wspólnego?
Każe ktoś komuś grać na maksa?
Raczej głupota i brak myślenia.
Nie głupota a ludzka psychika.
Zawsze mówi się - "ucz się od lepszych" a ci lepsi używają lewara max 1:10. I nie chodzi tutaj o to, że mają dużo większy kapitał.
-rookie- pisze:
To nie wina lewara, dzięki niemu do tych pozycji zarabiałeś, tak samo ja zarabiałem dzięki lewarowi. Tak coś czułem że jak otworze te pozycje to mnie przewiezie. btw. obejrzałem to nagranie Mac Walena, dobry komentarz dał do tego. Chociaż osobiście wolałbym żeby nie było żadnych limitów, powinni zwiększyć nawet na 1:500 albo znieść limity w ogóle.
Większy lewar, więcej narybka. Sto razy bardziej wolę otworzyć 5 pozycji bez SL i bez lewara niż jedną z SL i z lewarem. Póki co nie mogę tego robić bo mnie ogranicza zbyt niski depozyt, ale kiedyś.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

rookie, proszę powiedz mi mi co tobą kierowało kiedy brałeś szorty na edku i longi na Uj-ku... wytłumacz mi DLACZEGO... tylko proszę bez tekstów że na "pałę itp", bo to tylko cię ośmiesza... sprobuj sobie przypomnieć...

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

jackub pisze:rookie, proszę powiedz mi mi co tobą kierowało kiedy brałeś szorty na edku i longi na Uj-ku... wytłumacz mi DLACZEGO... tylko proszę bez tekstów że na "pałę itp", bo to tylko cię ośmiesza... sprobuj sobie przypomnieć...
Nie pamiętam, ale dobrze że to DD mam tutaj, tydzień przed tym jak planowałem grać na większym koncie. Fuck. Może to masochizm, nie wiem, albo głupota. Mogłem odpuścić i pisałem o tym w myfxbook o 15:30 że to będzie zły pomysł otwierać kolejne pozycje, ale chyba tak musiało być...

waller

No właśnie szkoda, tym bardziej, że Edek jest od początku roku w trendzie wzrostowym. :568:

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Czyli, że głupota.
Ja się bardzo szybko sam zorientowałem jak działa lewar, na demo, zanim straciłem w realu.
A w realu traciłem nie z powodu lewara, tylko z powodu grania bez SL i dokładania pozycji, gdy cena szła przeciwko nim.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

waller

fx-technik pisze:A w realu traciłem nie z powodu lewara, tylko z powodu grania bez SL i dokładania pozycji, gdy cena szła przeciwko nim.
No i właśnie chodzi o to, że bez lewara albo byś zamknął to kiedyś bo brakłoby Ci gotówki albo byś wyszedł kieeedyś na swoje :P

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

waller pisze:
fx-technik pisze:A w realu traciłem nie z powodu lewara, tylko z powodu grania bez SL i dokładania pozycji, gdy cena szła przeciwko nim.
No i właśnie chodzi o to, że bez lewara albo byś zamknął to kiedyś bo brakłoby Ci gotówki albo byś wyszedł kieeedyś na swoje :P
Nie, to nie jest właściwe podejście do tematu.
Właściwym podejściem jest ucinanie strat, i zarabianie więcej, niż tracisz.
Bawiąc się tak, jak sugerujesz, to wolę kupić w kantorze i czekać na wzrost, lub spadek.
Takie podejście mija się z celem tradingu i spekulacji.

Przestań zwalać winę na czynniki zewnętrzne!
Sam weź odpowiedzialność za swoje czyny!

waller

Czyli spekulacja dla samej spekulacji? Lepiej stracić wszystko niż trochę? Rozpatrywałem ten konkretny przypadek.

Zablokowany