Dawno takich bzdet nie czytałem.Większość jednak używa sl a nie liczy,że jego konto wytrzyma.Ten kto liczy,że nie zaliczy MC ,nie ma żadnej strategii i będzie czekał na zyski ,które będa 4 razy mniejsze. Zamiast MC w poniedziałek, zaliczy w środe.Nieśmiertelny Trader pisze:Dlaczego nadal będzie tracić 95%? Nie będzie, skoro 1% obsunięcia przy pelnym wykorzystaniu dzwigni bedzie wart 1/4%, czaisz?ADASKO2012 pisze: Dźwignia 1:25 spowoduje,że nadal w Polsce 80 procent ludzi będzie tracić pieniądze.Ale w totka nie ma jakoś żadnych ograniczeń,bo przecież kasa leci do państwa,a tracą prawie wszyscy.
A więc wyjasnie to jak uposledzonemu:
Masz 1000zl i dzwignie 1:100. Kupujesz Edka za 0,20 lota czyli załóżmy max przy owej dzwigni i tym kapitale. Kupujesz go po 1.0200 a cena spada do 1.0130 i zaliczasz MC, jestes bez pozycji po czym cena mknie na 1.1200 tysiąc pipsów wyzej. Ewentualnie gdy juz troche zalapales to rozbijasz to 0,20 lota na 20x 0,01 lota i Twoj MC wytrzyma dluzej ale bedziesz i tak stopniowo zmniejszał kapitał a jednak i tak mozliwe ze wykoszą Cię całkiem. Natomiast gdy ktoś taki wplaci 1000zl przy dzwigni 1:25 bedzie mógł otworzyć max 0,05 lota przez co jest ogromna szansa ze rynek go nie wybije i zarobi 1000 pipsów. Powiesz no ale otworzy tylko 0,05 lota... no ale przynajmniej zarobi a nie straciDruga sprawa zawsze moze wplacić 4000 zł i otworzyć pozycję na 0,20 lota. Przy 0,20 lota kazde 100 pipsów na edku to niecałe 800zł wiec jest w stanie wytrzymać ''pojazdy czystki malutkich'' przed wlasciwym ruchem w górę.... Do tego gdy ktoś nie będzie w pelni wykorzystywał dzwigni 1:25 tak jak ktos nie wykorzystuje w pelni dzwigni 1:100 to zaliczenie MC jest praktycznie nieosiagalne. Cena w miedzy czasie moze dac wyjsc na zero. Trader ma wiecej czasu na zastanowienie ze jest po nie wlasciwej stronie rynku itp itd....
Gwarantuje ze statystyki zarabiający-tracący zmienią się diametralnie.
Obniżenie dźwigni do 1:100 nie wpłynęło na grę większości bo właśnie taką grała i brokerzy oferowali.Obniżenie dźwigni do 1:25 dla wszystkich uderzy tych z małym kapitałem.Ktoś kto ma 50/100 tysięcy sobie pogra.Ktoś z tysiącem,będzie potrzebował 4 razy większych ruchów by zarobić 1 tysiąc złotych.Osobiście myśle,że większość brokerów wycofa się z Polski,ze względu na małe zyski lub straty związku z działalnością.

Kurcze i jak tu pisać by nie dostać bana za to, że to ja zostałem zaatakowany pierwszy? Raposo to trochę nieuczciwe. Ja wiem ze chronisz wlasne interesy, interesy forum, innych portali, innych firm ale wolność słowa to domena demokracji a tymczasem jak tu ktoś ładnie wczesniej napisał ''zalatuje komuną''
 Kurcze i jak tu pisać by nie dostać bana za to, że to ja zostałem zaatakowany pierwszy? Raposo to trochę nieuczciwe. Ja wiem ze chronisz wlasne interesy, interesy forum, innych portali, innych firm ale wolność słowa to domena demokracji a tymczasem jak tu ktoś ładnie wczesniej napisał ''zalatuje komuną''  Tylko Ja martwię się o tracących?
 Tylko Ja martwię się o tracących?