No cóż, wygląda że mój system zaczął działać odwrotnie.Fraktal pisze:Świeżak44 pisze:Trzeci sygnał dla spadków, a DAX nie spada.. Dziwne. Coś ta moja metoda oszukuje?
gdzie ty to masz? m1?

No cóż, wygląda że mój system zaczął działać odwrotnie.Fraktal pisze:Świeżak44 pisze:Trzeci sygnał dla spadków, a DAX nie spada.. Dziwne. Coś ta moja metoda oszukuje?
gdzie ty to masz? m1?
To oznacza, że system jest życzeniowy i niewiele ma wspólnego z warunkami rzeczywistymi.Świeżak44 pisze:No cóż, wygląda że mój system zaczął działać odwrotnie.Fraktal pisze:gdzie ty to masz? m1?Świeżak44 pisze:Trzeci sygnał dla spadków, a DAX nie spada.. Dziwne. Coś ta moja metoda oszukuje?
Czytasz go po prostu odwrotnieŚwieżak44 pisze:No cóż, wygląda że mój system zaczął działać odwrotnie.Fraktal pisze:Świeżak44 pisze:Trzeci sygnał dla spadków, a DAX nie spada.. Dziwne. Coś ta moja metoda oszukuje?
gdzie ty to masz? m1?
znajdz teraz system, który będzie Ci mówił kiedy twój system zaczyna działać odwrotnie.Świeżak44 pisze:No cóż, wygląda że mój system zaczął działać odwrotnie.Fraktal pisze:Świeżak44 pisze:Trzeci sygnał dla spadków, a DAX nie spada.. Dziwne. Coś ta moja metoda oszukuje?
gdzie ty to masz? m1?
A gdzie znikło TP?sureshot pisze:update moje trejdu, w ktorego prowadzeniu nikt nie chcial za bardzo pomoc, wiec winie siebie zachcialo mi sie k.. trejlowania, zamiast podciagnac ostro stopa przed danymi a tak be, chociaz jesli jeszcze dzis poleci do gory, to winny bedzie dadas, bo to on polecil mi przestawienie na be
cos w tym musi byc moj poprzedni trejd pokazywany tu live na au, zakonczyl sie bardzo podobnie, nie chcialem limitowac swoich zyskow....fx-technik pisze:A gdzie znikło TP?sureshot pisze:update moje trejdu, w ktorego prowadzeniu nikt nie chcial za bardzo pomoc, wiec winie siebie zachcialo mi sie k.. trejlowania, zamiast podciagnac ostro stopa przed danymi a tak be, chociaz jesli jeszcze dzis poleci do gory, to winny bedzie dadas, bo to on polecil mi przestawienie na be
Miałbyś bez pudła.
Tak działa "pozwól zyskom rosnąć".
Ano właśnie. Idea pozwalająca zyskom rosnąć jest zapewne piękna itd., ale ... trzeba mieć świadomość w jakim interwale się gra. Jeśli jest to interwał np. H4 i tylko on to trzeba mieć świadomość, że najczęstszy zysk oscyluje około 50 pipsów. Czasem trafia się na silny ruch na 100 lub 150 pipsów, ale to rzadkość.sureshot pisze:
cos w tym musi byc moj poprzedni trejd pokazywany tu live na au, zakonczyl sie bardzo podobnie, nie chcialem limitowac swoich zyskow....
Dokładnie o tym piszę, patrzeć co realne, typowe.MarioDM pisze:Ano właśnie. Idea pozwalająca zyskom rosnąć jest zapewne piękna itd., ale ... trzeba mieć świadomość w jakim interwale się gra. Jeśli jest to interwał np. H4 i tylko on to trzeba mieć świadomość, że najczęstszy zysk oscyluje około 50 pipsów. Czasem trafia się na silny ruch na 100 lub 150 pipsów, ale to rzadkość.sureshot pisze:
cos w tym musi byc moj poprzedni trejd pokazywany tu live na au, zakonczyl sie bardzo podobnie, nie chcialem limitowac swoich zyskow....
W interwale M30 standardowy zysk na popularnych parach to 10-15 pipsów i nie warto próbowac łapać więcej. Przy okazji przypomnij sobie, że obecnie spadła zmienność co może oznaczać, że ewentualne TP trzeba ścinać o połowę.