jak widzicie GPB / JPY?
Niby góra kanału ale jakoś nie czuje większych spadków na razie
DayTrading: Poniedziałek 26.06.2017
Re: DayTrading: Poniedziałek 26.06.2017
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jestem w punkcie 2, czyli mam blisko celu.jen-yy pisze:znajdz teraz system, który będzie Ci mówił kiedy twój system zaczyna działać odwrotnie.Świeżak44 pisze:No cóż, wygląda że mój system zaczął działać odwrotnie.Fraktal pisze:
gdzie ty to masz? m1?
Świeżak - całkowity brak progresji
http://forex-nawigator.biz/forum/ewoluc ... %20tradera
etap 1 no może lekko liżesz 2
ale życzę Ci 5.

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Dwie H4 tworzą konsolę prawie na zero.s3baa pisze:jak widzicie GPB / JPY?
Jest to poziom sufitu/oporu.
Wyjścia z tej konsoli są zawsze możliwe w jednym, lub drugim kierunku.
-- Dodano: 26 cze 2017, 15:48 --
S biorę po wyjściu dołem i obronie jako oporu:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Ominą bym tą pare walutową aktualnie dużym lukiem. Na D1 oficjalnie brak rozwiniętego trendu.s3baa pisze:jak widzicie GPB / JPY?
Choć całkiem możliwe że rysuje się obecnie trzecia fala po korekcie.
Bardziej skópił bym się na parze AUD/USD gdyie obecnie jesteśmy na piatej fali która ma duże zapędy na atak na poziom 0,7689
https://picload.org/view/rprlrggi/chart.png.html
The candles are telling a story, learn how to read it.
- harymilloki
- Maniak
Brawo. Dobre spostrzeżenie ale TP widze na poziomie 0,78200harywi pisze:Ominą bym tą pare walutową aktualnie dużym lukiem. Na D1 oficjalnie brak rozwiniętego trendu.s3baa pisze:jak widzicie GPB / JPY?
Bardziej skópił bym się na parze AUD/USD gdyie obecnie jesteśmy na piatej fali która ma duże zapędy na atak na poziom 0,7689

"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
a ja bym się skupił i nie ominął słownikaharywi pisze:Ominą bym tą pare walutową aktualnie dużym lukiem. Na D1 oficjalnie brak rozwiniętego trendu.s3baa pisze:jak widzicie GPB / JPY?
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Może lekarstwem byłby trailing stop? Zyski rosną w miarę ruchu ceny, a mimo wszystko w razie cofki sl jest na plusie...MarioDM pisze:Ano właśnie. Idea pozwalająca zyskom rosnąć jest zapewne piękna itd., ale ... trzeba mieć świadomość w jakim interwale się gra. Jeśli jest to interwał np. H4 i tylko on to trzeba mieć świadomość, że najczęstszy zysk oscyluje około 50 pipsów. Czasem trafia się na silny ruch na 100 lub 150 pipsów, ale to rzadkość.sureshot pisze:
cos w tym musi byc moj poprzedni trejd pokazywany tu live na au, zakonczyl sie bardzo podobnie, nie chcialem limitowac swoich zyskow....
W interwale M30 standardowy zysk na popularnych parach to 10-15 pipsów i nie warto próbowac łapać więcej. Przy okazji przypomnij sobie, że obecnie spadła zmienność co może oznaczać, że ewentualne TP trzeba ścinać o połowę.
Jeśli przebiją szczyt z 8.11.2016 to jest całkiem możliwe owe wybicie czego akurat grającym z głową życzę 

The candles are telling a story, learn how to read it.
- harymilloki
- Maniak
Nie badz Pan taki madry !!! Bo zaraz mozemy Panu powytykac pewne fanaberie !Kermit pisze:a ja bym się skupił i nie ominął słownikaharywi pisze:Ominą bym tą pare walutową aktualnie dużym lukiem. Na D1 oficjalnie brak rozwiniętego trendu.s3baa pisze:jak widzicie GPB / JPY?
"cierpliwość popłaca..."
Może tak, może nie. Jeśli są dane, lub jakieś nagłe wiadomości to żaden SL ani TS nic tu nie zdziała. Trzeba wybrać, albo pozwolić zyskom rosnąć albo ustawiać sztywny TP dla poszczególnych interwałów.Zolo pisze: Może lekarstwem byłby trailing stop? Zyski rosną w miarę ruchu ceny, a mimo wszystko w razie cofki sl jest na plusie...
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.