DayTrading: Poniedziałek 26.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 cze 2017, 00:00

Wzrost
2
33%
Bez zmian
2
33%
Spadek
2
33%

Liczba głosów: 6

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 26.06.2017

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Fraktal pisze:
Świeżak44 pisze:Trzeci sygnał dla spadków, a DAX nie spada.. Dziwne. Coś ta moja metoda oszukuje?

gdzie ty to masz? m1?
No cóż, wygląda że mój system zaczął działać odwrotnie. :?
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:
Fraktal pisze:
Świeżak44 pisze:Trzeci sygnał dla spadków, a DAX nie spada.. Dziwne. Coś ta moja metoda oszukuje?
gdzie ty to masz? m1?
To oznacza, że system jest życzeniowy i niewiele ma wspólnego z warunkami rzeczywistymi.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Świeżak44 pisze:
Fraktal pisze:

gdzie ty to masz? m1?
Czytasz go po prostu odwrotnie :lol:
The only way is up

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Świeżak44 pisze:
Fraktal pisze:

gdzie ty to masz? m1?
znajdz teraz system, który będzie Ci mówił kiedy twój system zaczyna działać odwrotnie.
Świeżak - całkowity brak progresji
http://forex-nawigator.biz/forum/ewoluc ... %20tradera
etap 1 no może lekko liżesz 2

ale życzę Ci 5. 8)
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Po danych, które pokazały spadek zamówień na środki trwałe , dolar sporo starcił, a złoto i srebro zyskało. Ciekawe jak wpłynie to na indeksy. Nawet nie próbuję prognozować bo interpretacja danych obecnie to loteria.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

update moje trejdu, w ktorego prowadzeniu nikt nie chcial za bardzo pomoc, wiec winie siebie zachcialo mi sie k.. trejlowania, zamiast podciagnac ostro stopa przed danymi a tak be, chociaz jesli jeszcze dzis poleci do gory, to winny bedzie dadas, bo to on polecil mi przestawienie na be ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

sureshot pisze:update moje trejdu, w ktorego prowadzeniu nikt nie chcial za bardzo pomoc, wiec winie siebie zachcialo mi sie k.. trejlowania, zamiast podciagnac ostro stopa przed danymi a tak be, chociaz jesli jeszcze dzis poleci do gory, to winny bedzie dadas, bo to on polecil mi przestawienie na be ;)
A gdzie znikło TP?
Miałbyś bez pudła.
Tak działa "pozwól zyskom rosnąć".

Trailing to po Low świec.
Popatrz gdzie byś był.
Sam na własne życzenie oddałeś zysk.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

fx-technik pisze:
sureshot pisze:update moje trejdu, w ktorego prowadzeniu nikt nie chcial za bardzo pomoc, wiec winie siebie zachcialo mi sie k.. trejlowania, zamiast podciagnac ostro stopa przed danymi a tak be, chociaz jesli jeszcze dzis poleci do gory, to winny bedzie dadas, bo to on polecil mi przestawienie na be ;)
A gdzie znikło TP?
Miałbyś bez pudła.
Tak działa "pozwól zyskom rosnąć".
cos w tym musi byc moj poprzedni trejd pokazywany tu live na au, zakonczyl sie bardzo podobnie, nie chcialem limitowac swoich zyskow....

-- Dodano: pn 26-06-2017, 14:03 --

a tam trudno, nawet jakby mieli odbic teraz w gore i narysowac rgra to, bedzie kolejna okazja

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

sureshot pisze:
cos w tym musi byc moj poprzedni trejd pokazywany tu live na au, zakonczyl sie bardzo podobnie, nie chcialem limitowac swoich zyskow....
Ano właśnie. Idea pozwalająca zyskom rosnąć jest zapewne piękna itd., ale ... trzeba mieć świadomość w jakim interwale się gra. Jeśli jest to interwał np. H4 i tylko on to trzeba mieć świadomość, że najczęstszy zysk oscyluje około 50 pipsów. Czasem trafia się na silny ruch na 100 lub 150 pipsów, ale to rzadkość.
W interwale M30 standardowy zysk na popularnych parach to 10-15 pipsów i nie warto próbowac łapać więcej. Przy okazji przypomnij sobie, że obecnie spadła zmienność co może oznaczać, że ewentualne TP trzeba ścinać o połowę.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

MarioDM pisze:
sureshot pisze:
Ano właśnie. Idea pozwalająca zyskom rosnąć jest zapewne piękna itd., ale ... trzeba mieć świadomość w jakim interwale się gra. Jeśli jest to interwał np. H4 i tylko on to trzeba mieć świadomość, że najczęstszy zysk oscyluje około 50 pipsów. Czasem trafia się na silny ruch na 100 lub 150 pipsów, ale to rzadkość.
W interwale M30 standardowy zysk na popularnych parach to 10-15 pipsów i nie warto próbowac łapać więcej. Przy okazji przypomnij sobie, że obecnie spadła zmienność co może oznaczać, że ewentualne TP trzeba ścinać o połowę.
Dokładnie o tym piszę, patrzeć co realne, typowe.

Zablokowany