entry/close
-
- Gaduła
Re: entry/close
Kiedys jak wrzucales wieksze screeny to wygladalo mi to na baaardzo dobrze opanowane strefy SD. I przyznaje taki handel ma sens, ale dosyc male ryzyko trzeba podejmowac poczatkowo aby z tego powychodzic jak wejdziemy w przeciwnym kierunku.
Możesz być niemiły, możesz ukrywać wszystko, twoja sprawa, ale wstawianie wykresów specjalnie nieczytelnych przypomina mi mentalną masturbację. Nie powinenieś porozmawiać z psychologiem .... ?Spekulant PL pisze: celowo słaba jakość
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wydaje mi sie ze juz dosyc duzo zostalo powiedziane na temat gry
Już kilkukrotnie pojawia się termin "odrabianie strat".grand116 pisze:Wydaje mi sie ze juz dosyc duzo zostalo powiedziane na temat gry
W sytuacji losowości i prawodopodobieństwa sukcesu/porażki nie można mówić o pewnym odrabianiu strat. Bo nigdy nie ma pewności co do kierunku lub ilości wahnięć dół/góra na wykresie w danym momencie.
A trzymanie hedge albo zamiast niego SL (brak pozycji) to dokładnie matematycznie to samo dla rachunku w całości, tyle że jedno odjęte od Equity, a drugie od Balance-u.

Więc jeśli ktoś chce czekać na powrót kursu to lepiej zamknąć wszystko i otworzyć w miejscu gdzie był SL, gdy kurs wróci (o ile wróci

a btw. przypomnę że fxjk vel Paweł Kowal również stosował pojęcie "odrabiania strat", "wychodzenia z hedge-a", "odrabiania stop-a"

SCAM alert
- Spekulant PL
- Gaduła
Porównujesz mnie do fxjk? Nie znam typa i nie wypowiadam się na jego temat.ext3 pisze:Już kilkukrotnie pojawia się termin "odrabianie strat".grand116 pisze:Wydaje mi sie ze juz dosyc duzo zostalo powiedziane na temat gry
W sytuacji losowości i prawodopodobieństwa sukcesu/porażki nie można mówić o pewnym odrabianiu strat. Bo nigdy nie ma pewności co do kierunku lub ilości wahnięć dół/góra na wykresie w danym momencie.
A trzymanie hedge albo zamiast niego SL (brak pozycji) to dokładnie matematycznie to samo dla rachunku w całości, tyle że jedno odjęte od Equity, a drugie od Balance-u.
Więc jeśli ktoś chce czekać na powrót kursu to lepiej zamknąć wszystko i otworzyć w miejscu gdzie był SL, gdy kurs wróci (o ile wróci) niż trzymać i płacić swap-y za otwarte pozycje.
a btw. przypomnę że fxjk vel Paweł Kowal również stosował pojęcie "odrabiania strat", "wychodzenia z hedge-a", "odrabiania stop-a"
SCAM alert
A jak lepiej zamknąć wszystkie zlecenia na SL to pokaż swoje wyniki.
Nigdy nie pewności to racja, ale mam na bieżąco statystyki i widzę jak sprawdza się system, ile razy i jak długo muszę odrabiać straty, jak często wpadam w wyższy Floating P/L. Miałem już podjąć decyzję o zmniejszeniu kapitału do 50k GBP, ale szybko wyszedłem z dwukrotnego odrabiania strat z 20% Floatu do 0%, dlatego zostawiłem przy 200k GBP.
Wszyscy poza mną to mięso armatnie w temacie rynków finansowych. Nie zgadzasz się z tym??? Pokaż w takim razie własne wyniki.
- Spekulant PL
- Gaduła
update
19-23czerwca
last week
zarobiony
Tempo zysków znacząco spadło, dlatego przechodzę na system semi-trend. Innymi słowy handel nie do środka, tylko od środka.
19-23czerwca
last week
zarobiony
Tempo zysków znacząco spadło, dlatego przechodzę na system semi-trend. Innymi słowy handel nie do środka, tylko od środka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy poza mną to mięso armatnie w temacie rynków finansowych. Nie zgadzasz się z tym??? Pokaż w takim razie własne wyniki.
Pokaż "Summary:"Spekulant PL pisze:update
19-23czerwca
last week
zarobiony
Jaki to broker?Spekulant PL pisze:update
19-23czerwca
last week
zarobiony
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
- Spekulant PL
- Gaduła
Za dużo, od teraz będą tylko wyniki. Nie mam zamiaru opisywać dokładnie metody, bo i tak nikt tu nie ma konsekwencji. A automat EA musiałby mieć zbyt wiele warunków, ponieważ potrafię płynnie przejść pomiędzy 3 dokładnie wyuczonymi systemami.grand116 pisze:Wydaje mi sie ze juz dosyc duzo zostalo powiedziane na temat gry
3 systemy:
-Semi trend
-Constant TP
-Accumulation of capital in the zone
Pokazuj wyniki, ale z "summary:"Spekulant PL pisze:Za dużo, od teraz będą tylko wyniki. Nie mam zamiaru opisywać dokładnie metody, bo i tak nikt tu nie ma konsekwencji. A automat EA musiałby mieć zbyt wiele warunków, ponieważ potrafię płynnie przejść pomiędzy 3 dokładnie wyuczonymi systemami.grand116 pisze:Wydaje mi sie ze juz dosyc duzo zostalo powiedziane na temat gry
3 systemy:
-Semi trend
-Constant TP
-Accumulation of capital in the zone
W innym przypadku to zawracanie dupy i szukanie poklasku wśród wśród leszczy.
Ustaliliśmy już, że ciągniesz ogon. Jeśli naprawdę zarabiasz to pokaż jak się go pozbywasz.