entry/close

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Marek12578
Gaduła
Gaduła

Re: entry/close

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

Kiedys jak wrzucales wieksze screeny to wygladalo mi to na baaardzo dobrze opanowane strefy SD. I przyznaje taki handel ma sens, ale dosyc male ryzyko trzeba podejmowac poczatkowo aby z tego powychodzic jak wejdziemy w przeciwnym kierunku.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Spekulant PL pisze: celowo słaba jakość
Możesz być niemiły, możesz ukrywać wszystko, twoja sprawa, ale wstawianie wykresów specjalnie nieczytelnych przypomina mi mentalną masturbację. Nie powinenieś porozmawiać z psychologiem .... ?
Screenshot_1.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
grand116
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grand116 »

Wydaje mi sie ze juz dosyc duzo zostalo powiedziane na temat gry

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

grand116 pisze:Wydaje mi sie ze juz dosyc duzo zostalo powiedziane na temat gry
Już kilkukrotnie pojawia się termin "odrabianie strat".
W sytuacji losowości i prawodopodobieństwa sukcesu/porażki nie można mówić o pewnym odrabianiu strat. Bo nigdy nie ma pewności co do kierunku lub ilości wahnięć dół/góra na wykresie w danym momencie.
A trzymanie hedge albo zamiast niego SL (brak pozycji) to dokładnie matematycznie to samo dla rachunku w całości, tyle że jedno odjęte od Equity, a drugie od Balance-u. :568:
Więc jeśli ktoś chce czekać na powrót kursu to lepiej zamknąć wszystko i otworzyć w miejscu gdzie był SL, gdy kurs wróci (o ile wróci ;) ) niż trzymać i płacić swap-y za otwarte pozycje.
a btw. przypomnę że fxjk vel Paweł Kowal również stosował pojęcie "odrabiania strat", "wychodzenia z hedge-a", "odrabiania stop-a" ;)
SCAM alert

Awatar użytkownika
Spekulant PL
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant PL »

ext3 pisze:
Już kilkukrotnie pojawia się termin "odrabianie strat".
W sytuacji losowości i prawodopodobieństwa sukcesu/porażki nie można mówić o pewnym odrabianiu strat. Bo nigdy nie ma pewności co do kierunku lub ilości wahnięć dół/góra na wykresie w danym momencie.
A trzymanie hedge albo zamiast niego SL (brak pozycji) to dokładnie matematycznie to samo dla rachunku w całości, tyle że jedno odjęte od Equity, a drugie od Balance-u. :568:
Więc jeśli ktoś chce czekać na powrót kursu to lepiej zamknąć wszystko i otworzyć w miejscu gdzie był SL, gdy kurs wróci (o ile wróci ;) ) niż trzymać i płacić swap-y za otwarte pozycje.
a btw. przypomnę że fxjk vel Paweł Kowal również stosował pojęcie "odrabiania strat", "wychodzenia z hedge-a", "odrabiania stop-a" ;)
SCAM alert
Porównujesz mnie do fxjk? Nie znam typa i nie wypowiadam się na jego temat.
A jak lepiej zamknąć wszystkie zlecenia na SL to pokaż swoje wyniki.
Nigdy nie pewności to racja, ale mam na bieżąco statystyki i widzę jak sprawdza się system, ile razy i jak długo muszę odrabiać straty, jak często wpadam w wyższy Floating P/L. Miałem już podjąć decyzję o zmniejszeniu kapitału do 50k GBP, ale szybko wyszedłem z dwukrotnego odrabiania strat z 20% Floatu do 0%, dlatego zostawiłem przy 200k GBP.
Wszyscy poza mną to mięso armatnie w temacie rynków finansowych. Nie zgadzasz się z tym??? Pokaż w takim razie własne wyniki.

Awatar użytkownika
Spekulant PL
Gaduła
Gaduła

update
19-23czerwca
last week
zarobiony

Tempo zysków znacząco spadło, dlatego przechodzę na system semi-trend. Innymi słowy handel nie do środka, tylko od środka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy poza mną to mięso armatnie w temacie rynków finansowych. Nie zgadzasz się z tym??? Pokaż w takim razie własne wyniki.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Spekulant PL pisze:update
19-23czerwca
last week
zarobiony

Tempo zysków znacząco spadło, dlatego przechodzę na system semi-trend. Innymi słowy handel nie do środka, tylko od środka.
Pokaż "Summary:"

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Spekulant PL pisze:update
19-23czerwca
last week
zarobiony

Jaki to broker?
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
Spekulant PL
Gaduła
Gaduła

Za dużo, od teraz będą tylko wyniki. Nie mam zamiaru opisywać dokładnie metody, bo i tak nikt tu nie ma konsekwencji. A automat EA musiałby mieć zbyt wiele warunków, ponieważ potrafię płynnie przejść pomiędzy 3 dokładnie wyuczonymi systemami.

3 systemy:
-Semi trend
-Constant TP
-Accumulation of capital in the zone

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Spekulant PL pisze:
Za dużo, od teraz będą tylko wyniki. Nie mam zamiaru opisywać dokładnie metody, bo i tak nikt tu nie ma konsekwencji. A automat EA musiałby mieć zbyt wiele warunków, ponieważ potrafię płynnie przejść pomiędzy 3 dokładnie wyuczonymi systemami.

3 systemy:
-Semi trend
-Constant TP
-Accumulation of capital in the zone
Pokazuj wyniki, ale z "summary:"
W innym przypadku to zawracanie dupy i szukanie poklasku wśród wśród leszczy.
Ustaliliśmy już, że ciągniesz ogon. Jeśli naprawdę zarabiasz to pokaż jak się go pozbywasz.

ODPOWIEDZ