Wklej jeszcze podsumowanie pod krzywa kapitalu. Moje statementy nie sa edytowane w zaden sposob. Sa wycinane z podsumowania statementu i wklejane od razu tutaj.irmentruda pisze:nawet w paincie nic nie trzeba przerabiac, ostatnie 3 miesiace, wyplata byla z koncem kwietnia
entry/close
- Spekulant PL
- Gaduła
Re: entry/close
Wszyscy poza mną to mięso armatnie w temacie rynków finansowych. Nie zgadzasz się z tym??? Pokaż w takim razie własne wyniki.
-
- Maniak
- Spekulant PL
- Gaduła
jak nie masz dużego minusa na Floating P/L to szacunek za wyniki,irmentruda pisze:prosze
pierwsza osoba, która zna temat,
częste wypłaty to podstawa przy tym stylu handlu
Wszyscy poza mną to mięso armatnie w temacie rynków finansowych. Nie zgadzasz się z tym??? Pokaż w takim razie własne wyniki.
widać kolega nie kuma czaczySpekulant PL pisze:jak nie masz dużego minusa na Floating P/L to szacunek za wyniki,irmentruda pisze:prosze
częste wypłaty to podstawa przy tym stylu handlu

nie mam więcej pytań, bo albo troll, albo - zresztą nieważne

- Spekulant PL
- Gaduła
jeśli Floating P/L jest na niewielkim minusie i trzymany jest niski DD to wyniki są jak najbardziej godne szacunku,freakout pisze:widać kolega nie kuma czaczySpekulant PL pisze:jak nie masz dużego minusa na Floating P/L to szacunek za wyniki,irmentruda pisze:prosze
częste wypłaty to podstawa przy tym stylu handluon pokazał Ci jak łatwo można spreparować wyniki, a Ty jeszcze w to wierzysz
![]()
jeśli natomiast jest tam Floating P/L -30k i wyższy to zwykłe zamykanie zyskownych pozycji i trzymanie stratnych,
u mnie jest kilka razy pod rząd zrobione 100% i wypłacone, nie da się tego podrobić, trzeba mieć skill i doświadczenie oraz
przewagę na rynku,
- Spekulant PL
- Gaduła
nie będę tu nic sprzedawał, ponieważ nie macie tu pieniędzy, po 3 zyskownych latach nie bawię się w drobnicę i minimum 40k EUR, żeby zacząć rozmawiać o interesachMR. D pisze:Cześć ja do Ciebie nic nie mam....Spekulant PL pisze:proszę pokazać podobne wyniki do moich z dłuższego okresu,MR. D pisze:Proponuję, aby w ramach pobudzenia intelektualnego do każdego statemnetu wklejać po 3 transakcje przegrane, aby było trudniej wyliczyć zyski ;-) i łatwiej taki statement wypunktować ;-) I dodatkowo 4 miejsca po przecinku a nie dwa (u mnie Alior liczy 4 miejsca) w ogóle to powinniśmy spisać regulamin wklejania i tworzenia statemntów łącznie z informacją jakiego programu graficznego użyto do jego zrobienia ;-)
nikt takich nie pokaże, bo nie macie wyników, które są powtarzalne i prowadzone przy niskim DD (poniżej 20%)
Pisz sobie co chcesz jeśli nie odbywa się to ze szkodą dla innych. Ja w swoim dzienniku mam 12 000 zysku od początku roku a Ty masz milion złotych w tydzień. Ja nie mam serii 283 transakcji trafionych z rzędu ;-) Z tego wynika, że masz o wiele wyższe umiejętności od moich. Podejrzewam, że w obsłudze programów graficznych też radzisz sobie lepiej, ale mam to w nosie. Dopóki to nie jest szkodliwe dla innych tzn. nie próbujesz sprzedawać swoich cud systemów innym i żerować na ich naiwności to pisz sobie co chcesz... powodzenia.
- Spekulant PL
- Gaduła
Floating P/L jest kluczowe, jeśli masz tam duży minus na otwartych to wyniki nie są warte zainteresowania,irmentruda pisze:freakout pisze: hahahahaha![]()
289 transakcji i 100% skuteczności - serio myślisz że Ci ktoś w to uwierzy?
Freak: jest to mozliwe, widzisz moj statement? masz tam na tym Floating P/L ? Takich statementow jak spekulant kazdy gridziarz jest w stanie pelno wygenerowac.
prawdziwy test dla umiejętności to podwoić kilka razy konto i po każdym podwojeniu wypłacać pieniądze,
tylko to daje weryfikację rynkowego skilla
- Spekulant PL
- Gaduła
update
7-22czerwiec
pełne podsumowanie wraz z Floating P/L
Kluczem do regularnych zysków jest trzymanie niskiego DD w sytuacjach skrajnych. Celowo nie pokazuję zawsze Floating P/L, bo wiem, że są tu osoby, które grają w podobny sposób, a z wartości Floating P/L można wyczytać jak zmieniane są pozycje, a to jest największy know how systemu. Freak to jeszcze dziecko z grzechotką, przy osobach handlujących podobnie do mnie.
7-22czerwiec
pełne podsumowanie wraz z Floating P/L
Kluczem do regularnych zysków jest trzymanie niskiego DD w sytuacjach skrajnych. Celowo nie pokazuję zawsze Floating P/L, bo wiem, że są tu osoby, które grają w podobny sposób, a z wartości Floating P/L można wyczytać jak zmieniane są pozycje, a to jest największy know how systemu. Freak to jeszcze dziecko z grzechotką, przy osobach handlujących podobnie do mnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Spekulant PL
- Gaduła
method
zarządzanie pieniądzem
Pisanie o 10% dziennie jest wielką głupotą.
U mnie w systemie i podobnie do innych handlujących w ten sam sposób najważniejszą rzeczą nie jest stały dzienny zysk, ale opracowanie zasady, która daje najlepszy stosunek niskiego DD w sytuacji ruchu ceny przeciwko zajętym pozycjom do czasu późniejszego odrabiania straty z zastosowanego zabezpieczenia i wyjścia z pozycji przeciwnych przy nawrocie ceny w pożądany kierunek. Dlatego dzienne zyski mam bardzo różne, ale stosowanie systematycznie zasady odrabiania stratnych pozycji pozwala na podwajanie konta co średnio 1,5tygodnia. Ustawienia dotyczą tylko DAX i nie działają na innych instrumentaliach.
zarządzanie pieniądzem
Pisanie o 10% dziennie jest wielką głupotą.
U mnie w systemie i podobnie do innych handlujących w ten sam sposób najważniejszą rzeczą nie jest stały dzienny zysk, ale opracowanie zasady, która daje najlepszy stosunek niskiego DD w sytuacji ruchu ceny przeciwko zajętym pozycjom do czasu późniejszego odrabiania straty z zastosowanego zabezpieczenia i wyjścia z pozycji przeciwnych przy nawrocie ceny w pożądany kierunek. Dlatego dzienne zyski mam bardzo różne, ale stosowanie systematycznie zasady odrabiania stratnych pozycji pozwala na podwajanie konta co średnio 1,5tygodnia. Ustawienia dotyczą tylko DAX i nie działają na innych instrumentaliach.
-
- Maniak
Nie, wyniki nie sa podrobione.freakout pisze:Spekulant PL pisze: widać kolega nie kuma czaczyon pokazał Ci jak łatwo można spreparować wyniki, a Ty jeszcze w to wierzysz
![]()
Chcialem pokazac, ze nie trzeba wielkiej filozofii aby pokazac taki statement i jak wylistowalem statement z jednego konta to zrozumialem, ze to co robi spekulantpl w pewnym zakresie jest podobne do tego co ja robie. I tak jak pisze Spekulant, kluczem tutaj jest wielkosc Floating P/L, szczegolnie umiejetnosc zmniejszania bez nadmiernej utraty zyskow. Floating P/L jest na pewnym bezpiecznym poziomie, wahajacym sie w pewnych widelkach.
Przy czym u mnie to jest trading srednioterminowy, na swingi widoczne na wykresie dziennym.