DayTrading: Piątek 16.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 cze 2017, 00:00

Wzrost
6
46%
Bez zmian
3
23%
Spadek
4
31%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 16.06.2017

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

krab29 pisze: demo z saxobanku.
Ja np. na DAX30 mam stały spread 0.8 pips bez prowizji na koncie NDD, z gwarancją zerowania salda ujemnego.
Na platformie MT4.

Brokerów polskich unikam, bo to MM.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2017, 14:08 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

fx-technik pisze:
Ja np. na DAX30 mam stały spread 0.8 pips bez prowizji na koncie NDD, z gwarancją zerowania salda ujemnego.
"na koncie NDD" - można tak bardziej łopatologicznie,
"z gwarancją zerowania salda ujemnego" - nie wiem czy to samo, ale dzwonili naganiacze chyba z globtreku i tam mówili, w przypadku minusowej transakcji w ciągu 2h to zwracają kasę. Ale w to nie wierzę. Znaczyło by to, że byłbym miliarderem.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

krab29 pisze:
fx-technik pisze:
"z gwarancją zerowania salda ujemnego" - nie wiem czy to samo, ale dzwonili naganiacze chyba z globtreku i tam mówili, w przypadku minusowej transakcji w ciągu 2h to zwracają kasę. Ale w to nie wierzę. Znaczyło by to, że byłbym miliarderem.
NDD = NO Dealing Desk = bez dealing desku - tylko nie wiem czy klasycznego ( telefony + fax ) czy elektronicznego

A zerowanie salda to działą jak jest luka albo jakiś black swan i nie zdążą ci zmaknąć pozycji z powodu za malego marginu, wiec nie dorobisz sie na tym :P

krab29
Maniak
Maniak

fx-technik pisze:
Na platformie MT4.

Brokerów polskich unikam, bo to MM.
DAX30 różnica 1pkt
swap S minus 3,87, L minus 4,96
Na aliorze jest napisane że to ecn, aczkolwiek nie wierzę, że wewnątrz nie parują przeciwstawnych pozycji
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

krab29 pisze:
fx-technik pisze:
To chyba ich źle zrozumiałeś.
Kasy ci nie oddadzą, tylko wyzerują saldo ujemne.
Ale, musisz to mieć na papierze, w umowie.
I musisz wiedzieć o brokerze kim jest, jakich ma dostawców płynności, jak regulowany, gdzie rejestrowany,
w razie czego, jakie masz możliwości prawne.

NDD - No Dealing Desk - znaczy, broker sam nie kontroluje twoich zleceń, tylko je przekazuje do dostawcy płynności.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

mario_M
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mario_M »

są przecież tzw. ubezpieczenia transakcji (kupno opcji przeciwnej), które kosztuje oczywiście

zawierasz transakcje - jak nie idzie w twoją stronę to możesz zamknąć bez straty
ps. nie pamiętam jaki to broker ale w rynkinażywo.pl był 2 tygodniowy cykl szkoleń z opcji sponsorowany przez tego broka

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

krab29 pisze: DAX30 różnica 1pkt
swap S minus 3,87, L minus 4,96
Na aliorze jest napisane że to ecn, aczkolwiek nie wierzę, że wewnątrz nie parują przeciwstawnych pozycji
Skoro dostawcą płynności jest Alior Bank, to można to nagiąć jako ECN...

krab29
Maniak
Maniak

mario_M pisze:są przecież tzw. ubezpieczenia transakcji (kupno opcji przeciwnej), które kosztuje oczywiście

zawierasz transakcje - jak nie idzie w twoją stronę to możesz zamknąć bez straty
ps. nie pamiętam jaki to broker ale w rynkinażywo.pl był 2 tygodniowy cykl szkoleń z opcji sponsorowany przez tego broka
Znaczyło by to tyle, że możesz zarobić, a nie możesz stracić. To niemożliwe.

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

MarioDM pisze:
PipsKong pisze:
generalnie wolałbym być traderem i zbierać dniówki, ale to mi zupełnie nie idzie....

a w long terminie to jeszcze sobie jakoś radzę, ale na profit muszę czasami czekać pół roku ....
Nie wiem jak długo trejdujesz, ale z każdym tak jest na początku przez pierwsze kilka lat. Być może da się kogoś szybko wytrenować jak tego forumowicza, który szkolił się u Dadasa. Generalnie jednak każdy uczy się sam i trwa to cholernie długo. To nie jest tak, że ktoś zerknie na wykresy i po dwóch miechach zacznie czesać kasę z rynku.
Trzeba spełnić 3 warunki aby osiagnąć sukces na giełdzie (szeroko rozumianej).
1 Potrzeba opracować system wchodzenia i wychodzenia i to jest akurat najłatwiejsze.
2 Należy opracować wielkość pozycji w odniesieniu do kapitału zainwestowanego.
3 No i najtrudniejsze to wytrenować w sobie dyscypline. Gram na rynkach już kilkanaście lat i nadal mam okresy, w których tracę dyscyplinę i nie przestrzegam własnych reguł. To są okresy, w których głównie tracę kasę.

Opracuj te dwa punkty, o których wyżej napisałem i ćwicz dyscyplinę aby ich przestrzegać, a kasa przyjdzie sama.
I na zyski z poszczególnych pozycji poczekasz góra 2 tygodnie. Wiem z doświadczenia, że jeśli trwa to dłużej, to coś poszło nie tak.

A na koniec taka mała koleżeńska porada. Odpuść softy. Przez kilka lat ciąłem na niemal wszystkich. Kawa, kakao, cukier, rzepak, wołowina itd. To są bardzo trudne rynki i ciężko się na nich gra, a do tego dochodzą rolowania serii, które mogą być bardzo duże i zabiorą Ci cały potencjalny zysk.
Grać można tylko na walutach, indeksach i ropie plus ewentualnie złoto. Nawet gaz ziemny lepiej odpuścić.
A daytrading to tylko dla sportu na mniejszych pozycjach, jeśli będziesz się nudził.
Odnosnie long term, zgadzam sie z tym co napisales ale warto sprobowac. Najtrudniejsze sa zboza bo sa rozgrywane jakby w 3D Tutaj najlepiej idzie po paruletnich probach z poczatku skazanych na porazke, niestety. Dla przykladu , teraz siedze w nich od wielu tygodni .To jest temat dla doswiadczonych graczy z zimna krwią z tym ze zyski moga byc ponadprzecietne
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

krab29
Maniak
Maniak

szału "ni ma". Coś będzie ciężko pojechać w dół, aczkolwiek widziałem już takie cuda z danymi.

Zablokowany