A na ropie nie macie rolowania? Zamykają pozycję i trzeba otwierać nową - toż to samo.Cblondyn pisze:Potwierdzam na 100%. Rolowanie im częściej tym gorzej. Zwyczajny dla mnie kantMarioDM pisze: A na koniec taka mała koleżeńska porada. Odpuść softy. Przez kilka lat ciąłem na niemal wszystkich. Kawa, kakao, cukier, rzepak, wołowina itd. To są bardzo trudne rynki i ciężko się na nich gra, a do tego dochodzą rolowania serii, które mogą być bardzo duże i zabiorą Ci cały potencjalny zysk.
Grać można tylko na walutach, indeksach i ropie plus ewentualnie złoto. Nawet gaz ziemny lepiej odpuścić.
A daytrading to tylko dla sportu na mniejszych pozycjach, jeśli będziesz się nudził.
DayTrading: Piątek 16.06.2017
Re: DayTrading: Piątek 16.06.2017
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!
- fx-technik
- Fanatyk
Nigdy nie myślałeś, żeby grać Cash, zamiast Futures?krab29 pisze: A na ropie nie macie rolowania? Zamykają pozycję i trzeba otwierać nową - toż to samo.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Rozumiem, że futures to nymex - tylko do tego mam dostęp. Chyba, że nie ogarniam. Natomiast uważam, że nymex to tylko papierowe surowce. Zdaję sobie z tego sprawę. Lubię sreberko i widziałem co było na nymexie a co w realu parę lat temu. Ten rozrzut.]fx-technik pisze:Nigdy nie myślałeś, żeby grać Cash, zamiast Futures?krab29 pisze: A na ropie nie macie rolowania? Zamykają pozycję i trzeba otwierać nową - toż to samo.
nie nymex tylko comex - popierniczyłem, coś mi nie pasowało
Ostatnio zmieniony 16 cze 2017, 13:52 przez krab29, łącznie zmieniany 1 raz.
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
wedlug twojego wzorca wszystkich twoich wypowiedzi, to nauczyciel powninien sie starac zeby uczniowie zrozumieli a nie odwrotnie.... a czemu tylko ten fragment mojej wypowiedzi przytoczyles hmm ?
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki
Każde rolowanie przy inwestowaniu long term jest uszczuplaniem zysków. Kiedyś trzymałem pozycje pare miesięcy to swap był masakrycznie duży. Na krótki okres ok ale na dłużej to swap/rolowanie jest dodatkowym kosztemkrab29 pisze:A na ropie nie macie rolowania? Zamykają pozycję i trzeba otwierać nową - toż to samo.Cblondyn pisze:Potwierdzam na 100%. Rolowanie im częściej tym gorzej. Zwyczajny dla mnie kantMarioDM pisze: A na koniec taka mała koleżeńska porada. Odpuść softy. Przez kilka lat ciąłem na niemal wszystkich. Kawa, kakao, cukier, rzepak, wołowina itd. To są bardzo trudne rynki i ciężko się na nich gra, a do tego dochodzą rolowania serii, które mogą być bardzo duże i zabiorą Ci cały potencjalny zysk.
Grać można tylko na walutach, indeksach i ropie plus ewentualnie złoto. Nawet gaz ziemny lepiej odpuścić.
A daytrading to tylko dla sportu na mniejszych pozycjach, jeśli będziesz się nudził.
Czy mistrzowie uważają, że na edku coś drgnęło w dół?
- fx-technik
- Fanatyk
A u kogo tradujesz?krab29 pisze:Rozumiem, że futures to nymex - tylko do tego mam dostęp. Chyba, że nie ogarniam. Natomiast uważam, że nymex to tylko papierowe surowce. Zdaję sobie z tego sprawę. Lubię sreberko i widziałem co było na nymexie a co w realu parę lat temu. Ten rozrzut.]fx-technik pisze:Nigdy nie myślałeś, żeby grać Cash, zamiast Futures?krab29 pisze: A na ropie nie macie rolowania? Zamykają pozycję i trzeba otwierać nową - toż to samo.
nie nymex tylko comex - popierniczyłem, coś mi nie pasowało
Raczej dostępu do Comex to nie masz.
Co najwyżej do tzw. "mirror" - lustra.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2017, 14:00 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem ostrożny dlatego nie ufam naciągaczom telefonicznym. Mam firmę i tak zdobyli mój nr telefonu. Dzwonili, ostatnio przestali. Konto mam w aliorze. Porównałem to kiedyś z Meta 4 i wyszło mi że alior ma mniejszy spread. Szczególnie to było widać przy usd/mxn i usd/pln. Na edku różnica była mniejsza. Porównywałem z demo MT4. Moze realne jest inne, ale nie wydaje mi się.fx-technik pisze: A u kogo tradujesz?
Kiedyś było więcej opcji, teraz główne waluty, parę surowców i indeksów.
- fx-technik
- Fanatyk
Spread nie zależy od platformy, tylko od brokera.krab29 pisze:Jestem ostrożny dlatego nie ufam naciągaczom telefonicznym. Mam firmę i tak zdobyli mój nr telefonu. Dzwonili, ostatnio przestali. Konto mam w aliorze. Porównałem to kiedyś z Meta 4 i wyszło mi że alior ma mniejszy spread. Szczególnie to było widać przy usd/mxn i usd/pln. Na edku różnica była mniejsza. Porównywałem z demo MT4. Moze realne jest inne, ale nie wydaje mi się.fx-technik pisze: A u kogo tradujesz?
Np. taki broker jak ICM ma spready tzw. zerowe.
Inny może mieć większe spready i brak prowizji.
Albo oferować różne konta.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2017, 14:03 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
demo z saxobanku.fx-technik pisze:Spread nie zależy od platformy, tylko od brokera.krab29 pisze:Jestem ostrożny dlatego nie ufam naciągaczom telefonicznym. Mam firmę i tak zdobyli mój nr telefonu. Dzwonili, ostatnio przestali. Konto mam w aliorze. Porównałem to kiedyś z Meta 4 i wyszło mi że alior ma mniejszy spread. Szczególnie to było widać przy usd/mxn i usd/pln. Na edku różnica była mniejsza. Porównywałem z demo MT4. Moze realne jest inne, ale nie wydaje mi się.fx-technik pisze: A u kogo tradujesz?