entry/close

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
webskitrader
Gaduła
Gaduła

Re: entry/close

Nieprzeczytany post autor: webskitrader »

Cóż, trzeba było najpierw pomyśleć i nie pchać się na forum jak nie możesz znieść krytyki pod własnym adresem.

Ty możesz pisać wszystko w moim dzienniczku, a ja w Twoim. Takie zasady. Rozumiesz, prawda? :-)

Ale skoro nie masz czasu, "Panie Zapracowany", to w trzech krótkich punktach udowodnię, że zbliżasz się kreatywnością do poziomu Andersena. (W sumie gdyby nie chodziło o trading, to byłoby to całkiem pozytywne:-) )

Pierwszą rzeczą wskazująca na bajki to bez wątpienia statystyki, które prezentujesz. Na nieprzewidywalnym rynku masz 42 transakcje zyskowne i żadnej stratnej? Proszę Cię... Głupich tutaj nie znajdziesz, bo nawet początkującym włączy się lampka ostrzegawcza.

Druga sprawa to Twoje reakcje. Widać, że jesteś impulsywny, przekonany o własnej wyższości i kiepsko znosisz krytykę pod własnym adresem. Nie masz za grosz szacunku do innych, o czym świadczy podpis pod każdym Twoim postem. Z doświadczenia wiem, że bez pokory nie masz szans na rynku.
Jeżeli na serio operował byś takimi kwotami na rynku, to jeden błąd i z Twoim charakterem rozpierdzielisz pół chałupy.

Trzecim i najważniejszym aspektem jest fakt, że gdybyś faktycznie przerzucał sumy o których piszesz, to nie udzielałbyś się na forum. A jeśli nawet, to w sposób głęboko transparentny i merytoryczny. U CIebie nie widać ani jednego, ani drugiego. Za to jest pycha i krycie się ze wszystkim.

Wniosków nie muszę wyciągać, bo kazdy sam to zrobi.
Szacunek dla wszystkich próbujących swoich sił na wykresach cenowych :564:

Awatar użytkownika
Spekulant PL
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant PL »

update
12czerwiec
zarobiony

webski, skończ pisać te wypociny i pokaż systematyczność i konsekwencje,
skalpuję prawie codziennie od ponad 4 lat, pokazywać będę do końca roku moje transakcje entry/close i wyniki, admin czy moderator jak usunie to znowu to wstawię, a mam udokumentowane ponad 4 lata wyników na bieżąco, wcześniej publikowane po różnych grupach na fb. żadnej zasady regulaminu nie naruszam, nie szukam tu klientów, bo macie za mało pieniędzy, ten dziennik to track record dla szerszej publiki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy poza mną to mięso armatnie w temacie rynków finansowych. Nie zgadzasz się z tym??? Pokaż w takim razie własne wyniki.

webskitrader
Gaduła
Gaduła

Spekulant PL pisze: .... webski, skończ pisać te wypociny i pokaż systematyczność i konsekwencje,
skalpuję prawie codziennie od ponad 4 lat, pokazywać będę do końca roku moje transakcje entry/close i wyniki, admin czy moderator jak usunie to znowu to wstawię, a mam udokumentowane ponad 4 lata wyników na bieżąco, wcześniej publikowane po różnych grupach na fb. żadnej zasady regulaminu nie naruszam, nie szukam tu klientów, bo macie za mało pieniędzy, ten dziennik to track record dla szerszej publiki
Piszę ponieważ to lubię. Lubię też trading, dlatego postanowiłem połączyć te dwa aspekty tutaj na forum. Transparentność działania zmusza mnie do skrupulatności i systematyczności. Jest to po prostu dalsza część szkolenia samego siebie. Po nie całych trzech miesiącach widzę różnicę w tym co i jak robię przy rynku. Wszystko przez transparentność.

To mój sposób na naukę trzymania się Planu.

Skoro tradujesz już przez lata (z sukcesami - jak twierdzisz) to jak nauczyłeś się trzymać Planu i nie robić błędów?

Nie jestem skalperem i nie interesuje mnie Twój plan, ale bardzo jestem ciekawy w jaki sposób nauczyłeś się go trzymać?

Przypuszczam, że nie urodziłeś się z tą umiejętnością, więc musiałeś się tego jakoś nauczyć.

Awatar użytkownika
Spekulant PL
Gaduła
Gaduła

update
13czerwiec
mała zmienność-mało trejdów

webski, nie miałem nigdy problemów z systematycznością i konsekwencją, handluje od 4 lat i 1 rok miałem w plecy przez stosowanie złego systemu=>uśrednianie eurusd, przeszedłem na DAX i DJ30 i od tamtej pory mam bardzo dobre wyniki comiesięczne zyski
Wszyscy poza mną to mięso armatnie w temacie rynków finansowych. Nie zgadzasz się z tym??? Pokaż w takim razie własne wyniki.

nemoofx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nemoofx »

spekulant pl zobacz co można stworzyć w paint ( taki program w akcesoriach windows10 ) Pewnie wiesz o czym piszę bo namiętnie tam tworzysz swoje udawane historyjki jak się to zarabia na FX. Wszyscy wiedzą że ściemniasz i nie masz tu publiczności. Mięsem armatnim też i ty jesteś i to na pierwszym froncie. Moja krzywa kapitału wyrysowana przyznasz wygląda lepiej niż twoja ale zadałem sobie więcej trudu z przygotowaniem tego niż ty. Szukasz naiwnych

webskitrader
Gaduła
Gaduła

Ja już nie będę nabijał licznika postów w tym dzienniczku. To co uważam za słuszne - napisałem.
Niech każdy sam wyciągnie wnioski i wyrobi sobie opinie.

Ciekawe tylko kto będzie miał więcej cierpliwości. Moderator w usuwaniu wątków, czy Spekulant PL w tworzeniu nowych :)
Ostatnio zmieniony 14 cze 2017, 16:12 przez webskitrader, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

nemoofx pisze:spekulant pl zobacz co można stworzyć w paint ( taki program w akcesoriach windows10 ) Pewnie wiesz o czym piszę bo namiętnie tam tworzysz swoje udawane historyjki jak się to zarabia na FX. Wszyscy wiedzą że ściemniasz i nie masz tu publiczności. Mięsem armatnim też i ty jesteś i to na pierwszym froncie. Moja krzywa kapitału wyrysowana przyznasz wygląda lepiej niż twoja ale zadałem sobie więcej trudu z przygotowaniem tego niż ty. Szukasz naiwnych
hehehe, on prawdopodobnie przerabia te screeny z fejkowymi transakcjami bezpośrednio z MT4 - wiem bo sam tym kiedyś się bawiłem ;)

wątek zgłaszam ponownie do usunięcia :564:

Awatar użytkownika
Spekulant PL
Gaduła
Gaduła

nemoofx pisze:spekulant pl zobacz co można stworzyć w paint ( taki program w akcesoriach windows10 ) Pewnie wiesz o czym piszę bo namiętnie tam tworzysz swoje udawane historyjki jak się to zarabia na FX. Wszyscy wiedzą że ściemniasz i nie masz tu publiczności. Mięsem armatnim też i ty jesteś i to na pierwszym froncie. Moja krzywa kapitału wyrysowana przyznasz wygląda lepiej niż twoja ale zadałem sobie więcej trudu z przygotowaniem tego niż ty. Szukasz naiwnych
Mylisz się, tutaj wyniki od 7czerwca do 14czerwca, akurat mam sporą stratę na Floating P/L, ale to element systemu, gdzie stosuję hedge zamiast SL. Wyniki są wrzucane z podsumowania statementu z rachunku, bez żadnego przerabiania.

Awatar użytkownika
floatmaster
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: floatmaster »

Mi się wydaje że to ten dawny adrianoforex a jego żona to jej imię połaczone że słowem polska . I na tyle jego dziennik dawny też był przeniesiony do działu o zabawnych sytuacjach

Awatar użytkownika
Spekulant PL
Gaduła
Gaduła

freakout pisze:
hehehe, on prawdopodobnie przerabia te screeny z fejkowymi transakcjami bezpośrednio z MT4 - wiem bo sam tym kiedyś się bawiłem ;)

wątek zgłaszam ponownie do usunięcia :564:
Nie chcesz to nie czytaj, po co zgłaszasz? I tak będę zakładał nowy wątek jeśli mi znowu zazdrosny admin czy moderator usunie obecny. Dołączę poprzednie wyniki do archiwum i będę publikował kolejne entry/close. Pokazałem nawet kilka dni z prawie wszystkimi transakcjami.

ODPOWIEDZ