DayTrading: Piątek 09.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 cze 2017, 00:00

Wzrost
1
14%
Bez zmian
1
14%
Spadek
5
71%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 09.06.2017

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

spontfx pisze:Ladowac L na rzezniku
Dobra okazja cel na dzisiaj 143.50
Powodzenia
Uciekasz po paru pipsach, a piszesz o 143,50 :roll: :lol:
The only way is up

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

TsunamiPL pisze:
Powodzenia
Tsunam , jeszcze pływasz :)))))ale to chyba na demo :))))

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

lutek pisze:
TsunamiPL pisze:
Powodzenia
Tsunam , jeszcze pływasz :)))))ale to chyba na demo :))))
Żadne demko :584:

-- Dodano: pt 09-06-2017, 9:34 --

Miałem dzisiaj +30 pkt na daxie z s ale chciałem 200+.
Skończyło się sl -1 pkt + prowizje na tym strzale :twisted:
The only way is up

spontfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: spontfx »

Gdzie uciakam ? Nigdzie nie uciekam rzeznik otwraty Dax zamkniety na 12800
Sprawdzam tylko notowania a pisze z telefonu.
Aha.
Napisalem wczasie wejscia gdzie idzie rzeznik i tak go trzymam
Tyle.
Narka

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Stachuu pisze:Rozkminianie kto kupuje indeksy po co i dlaczego nie ma sensu. Tu chodzi o to żeby oszukać takich graczy jak my i tylko takimi kategoriami trzeba myśleć żeby coś zarobić. MarioDM na forum jestes zarejestrowany od 2010 roku to już przez tyle lat powinieneś dojść do takich wniosków, a szukanie info co robią insiderzy czy kupują czy nie to jak chodzenie po lesie w nocy bez latarki. W tamtym roku gdzieś czytałem o tym że z giełdy wychodzą inwestorzy długoterminowi czyli można powiedzieć Ci najbardziej znaczący no i co z tego wyszło ? Jak to możliwe że inwestorzy pozbywają sie akcji a indeks rośnie xD ? Jakieś cuda chyba.... Tak więc działanie na forex w oparciu o takie info nie ma sensu.
A czy tego całego grajdołu nie kupują banki centralne, jakieś EBC, jakieś fedy? Może stąd te wzrosty. Kiedyś się to skończy. Cena/zysk<20 i tyle. Tesla firma gigant która zarobiła tylko dług. Jeszcze nic nie zarobili i w rok z 220 na 340?
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Stachuu pisze:Rozkminianie kto kupuje indeksy po co i dlaczego nie ma sensu. Tu chodzi o to żeby oszukać takich graczy jak my i tylko takimi kategoriami trzeba myśleć żeby coś zarobić. MarioDM na forum jestes zarejestrowany od 2010 roku to już przez tyle lat powinieneś dojść do takich wniosków, a szukanie info co robią insiderzy czy kupują czy nie to jak chodzenie po lesie w nocy bez latarki. W tamtym roku gdzieś czytałem o tym że z giełdy wychodzą inwestorzy długoterminowi czyli można powiedzieć Ci najbardziej znaczący no i co z tego wyszło ? Jak to możliwe że inwestorzy pozbywają sie akcji a indeks rośnie xD ? Jakieś cuda chyba.... Tak więc działanie na forex w oparciu o takie info nie ma sensu.
Nikt niczego nie robi, żeby kogoś zmylić.
Po prostu, reakcja naturalna przeciętnego człowieka na ruch bieżącej świecy jest niekompatybilna
z mechaniką ceny, mechaniką wykresu.
Tego trzeba się nauczyć, to wymaga wielu godzin praktyki i sposobu, żeby przestać tak reagować.
Wielu z was czytało, zapewne "W Transie Inwestowania" Marka Douglasa?
On tam świetnie wyjaśnia skąd takie zjawiska się biorą.
Ja dopiero w ostatnią niedzielę wysłuchałem audiobook, ale do tych samych wniosków
sam wcześniej doszedłem, a Mark dał mi jeszcze więcej odpowiedzi.

A DAX był oczywisty dla każdego, kto analizował wykres, a nie swoje opinie.
[DAX30]H4.png
Wsparcia, opory i Breaki są wyraźne.

Skąd, więc u niektórych zaskoczenie?
A stąd, że tradują swoje opinie.

-- Dodano: 09 cze 2017, 09:43 --

Tu inny sposób przedstawienia tego samego, o czym piszę wyżej:
[DAX30]H4.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

krab29 pisze:
A czy tego całego grajdołu nie kupują banki centralne, jakieś EBC, jakieś fedy? Może stąd te wzrosty. Kiedyś się to skończy. Cena/zysk<20 i tyle. Tesla firma gigant która zarobiła tylko dług. Jeszcze nic nie zarobili i w rok z 220 na 340?
No właśnie. Nie wiadomo kto ciagnie te wzrosty. Poza tym takie info jak o insiderach to wiadomo, że to nie działa od razu, ale jest sygnałem ostrzegawczym. Takie rzeczy zwykle kończą się mocnymi spadkami i tak będzie i tym razem. Niestety to nie jest precyzyjny wskaźnik i nie da się określić kiedy to nadejdzie. To tylko sygnał ostrzegawczy.
Odnośnie tego, że w zeszłym roku wyszli z giełdy inwestorzy długoterminowi. Jeśli faktycznie wyszli to nie oznacza, że to info nic nie znaczy. Również jest sygnałem ostrzegawczym. Bodajże Buffet powiedział kiedyś " ostatnie 10% wzrostów zostawiam innym".
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
pabloo83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pabloo83 »

DAX = jaja
jest jak jest

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

fx-technik pisze:
[DAX30]H1.png
Czy możesz udostępnić na forum ten wskaźnik z pivotami ? Wygląda interesująco.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Stachuu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Stachuu »

Dzisiaj jest piątek.... Nie ma to jak info pod koniec tygodnia że inwestorzy kończą tydzień w szampańskich nastrojach ;]

Zablokowany