"Idealnie by było zamienić się z człowieka w wykres i wtedy każda decyzja by była właściwa "fx-technik pisze: Nie my, tylko wykres.
Zatem znajdzmy patent aby myśleć jak wykres. Zamieńmy się w wykres. A wtedy wszystko będzie proste.
"Idealnie by było zamienić się z człowieka w wykres i wtedy każda decyzja by była właściwa "fx-technik pisze: Nie my, tylko wykres.
Wiem, dlatego nie gram niczyjej opinii, własnej też nie gram.Cblondyn pisze: A to niby coś zmieni jak doczytam? Jest tak jak napisałem choćbyś 100 stron do tego dopisał. Niestety
A metodologie zakupiłes w markecie po przeceniefx-technik pisze:Wiem, dlatego nie gram niczyjej opinii, własnej też nie gram.Cblondyn pisze: A to niby coś zmieni jak doczytam? Jest tak jak napisałem choćbyś 100 stron do tego dopisał. Niestety
Gram metodologię - niezależnie od opinii.
co do terndu to kwestia interwału ale tu nie ma co się rozpisywaćfx-technik pisze:Będę patrzał za L na Edku, kiedy/jeżeli cena się cofnie w okolicę H1 LBO i tam pojawi się sygnał do Buy. Struktura 123J poparta wolumenem.Jones pisze:ja Cię denerwuję no szkoda
widzisz dajesz wykres i nie chcesz odpowiedzieć na proste pytania
jak ja mam wiedzieć co te skróty oznaczają i te linie może on i fajny taki kolorowy ale nic nie widać
pytam to co UP ?
dopowiadasz nie wiem nie ważne i tak zgram po swojemu
to stwierdzam po co ten wykres nudzisz się
spytam inaczej może odpowiesz
od kiedy eL na edku i gdzie jest górna linia pivota
Trade wykonam na M5.
Jeżeli będzie inny scenariusz, to postąpię odpowiednio.
No niekoniecznie.Cblondyn pisze:Skoro nie są to po kiego.... je rysujeszfx-technik pisze: PS. To nie kreski są tu istotne.. To jest tzw. masło maślane itp.
Spoko, jak nie zejdzie, to trudno.Jones pisze:co do terndu to kwestia interwału ale tu nie ma co się rozpisywaćfx-technik pisze:Będę patrzał za L na Edku, kiedy/jeżeli cena się cofnie w okolicę H1 LBO i tam pojawi się sygnał do Buy. Struktura 123J poparta wolumenem.Jones pisze:ja Cię denerwuję no szkoda
widzisz dajesz wykres i nie chcesz odpowiedzieć na proste pytania
jak ja mam wiedzieć co te skróty oznaczają i te linie może on i fajny taki kolorowy ale nic nie widać
pytam to co UP ?
dopowiadasz nie wiem nie ważne i tak zgram po swojemu
to stwierdzam po co ten wykres nudzisz się
spytam inaczej może odpowiesz
od kiedy eL na edku i gdzie jest górna linia pivota
Trade wykonam na M5.
Jeżeli będzie inny scenariusz, to postąpię odpowiednio.
natomiast co do edka to watpie czy tak nisko zejdzie
choć rynek ma mnie gdzieś to postaram sie zagrać eL wcześniej i bronić wzrostów
Niesamowitefx-technik pisze: Liczy się pozycja tych linii względem istotnych struktur wykresu, które mają swoje znaczenie.
Inaczej rzecz ujmując, liczy się umiejętność czytania wykresu ze zrozumieniem.
A linie są pomocnicze.
Jeżeli wypadają we właściwych poziomach, tzn. że są ważne.
I jaką masz skuteczność?Cblondyn pisze:Niesamowitefx-technik pisze: Liczy się pozycja tych linii względem istotnych struktur wykresu, które mają swoje znaczenie.
A linie są pomocnicze.
Jeżeli wypadają we właściwych poziomach, tzn. że są ważne.. Dokładnie taką samą role spełniają moje kreski na wykresie. A potocznie zwanymi AT
![]()
![]()
![]()
Sama skuteczność jest wartościa nic nie mówiącą.fx-technik pisze:Teraz powinien się rozegrać taki mały short, ale to nie jest jeszcze pewne.
-- Dodano: 11 cze 2017, 23:49 --
I jaką masz skuteczność?Cblondyn pisze:Niesamowitefx-technik pisze: Liczy się pozycja tych linii względem istotnych struktur wykresu, które mają swoje znaczenie.
A linie są pomocnicze.
Jeżeli wypadają we właściwych poziomach, tzn. że są ważne.. Dokładnie taką samą role spełniają moje kreski na wykresie. A potocznie zwanymi AT
![]()
![]()
![]()
Bo u mnie nie spada poniżej 70%.
kurcze za późno przeczytałemfx-technik pisze:Teraz powinien się rozegrać taki mały short, ale to nie jest jeszcze pewne.
RR nie mniej niż 1,5:1.Cblondyn pisze: Sama skuteczność jest wartościa nic nie mówiącą.
Co do mojej to bywa pewnie różnie. A szczerze mówiąc nie licze
Popatrz na parametry tego tradu - wszystko jest opisane. Ty masz zapewne SL hen na dole...Jones pisze:kurcze za późno przeczytałemfx-technik pisze:Teraz powinien się rozegrać taki mały short, ale to nie jest jeszcze pewne.![]()
właśnie eL pobrałem już nic nie mogę zrobić z pozycją
z drugiej strony to są czerwone linie na Twoim wykresie czyli eL
![]()
hej