Świeżak trend płaci za wszystko. D1 trend był spadkowy a grałeś L. Utopiłeś 6 koła, które w realu musiałbyś ciężko odrabiać.
Nie gramy L kiedy cena spada. Gramy L kiedy jest tanio i cena zaczyna rosnąć.
DayTrading: Wtorek 06.06.2017
Re: DayTrading: Wtorek 06.06.2017
The only way is up
Świeżak.
Wrzuć pivota i co powyżej szukaj wybicie-korekta-i długa
a poniżej wybicie - korekta i krótka
Dzisiaj byś tylko zarabiał

Dzisiaj byś tylko zarabiał

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
- F-You Money
- Pasjonat
ja biorąc to wszystko pod uwagę na 1.2905 bym kupował z obserwacją przy 1.2935 czy wyjść czy dalej trzymaćBemowo1 pisze:powyższe psuje interwał tygodniowy sugerując armagedonBemowo1 pisze:Kabel,
bazując na m30 - jedyny wariant to zwała
Na miesięcznym aż prosi się o otwieranie elek w oznaczonym przedziale
1. Życie ma zadanie nas zaskakiwać. Przykładów widziałem aż za dużo.Świeżak44 pisze: 1. Forex ma zadanie nas zaskakiwać. Przykładów widziałem aż za dużo.
2. Żadne metody nie są w stanie w 100% nas przed tym ustrzec, czyli zapobiec stratom. Ani wsparcia/opory, ani PA, AT, świece, wskaźniki i wszystko co umiemy.
2 . Żadne metody, ani leki nie są w stanie ustrzec nas przed śmiercią, zapobiec chorobom, ani leki na ból głowy, ani sterydy, ani wiedza medyczna.
A jednak żyjemy i mamy do przeżycia x lat. Zbyt ogólnie, za ogólnie
Ostatnio zmieniony 06 cze 2017, 23:30 przez F-You Money, łącznie zmieniany 1 raz.
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money
Dla mnie wejście jest najważniejsze i musi być dobre, dlatego tak mnie wkurzyły te 4 zagrania. Najłatwiej powiedzieć "Nic nie umiesz, nie znasz się", ale ja mówie, że tu była dość ciężka gra. Wejśćie nr.1 - powiedzmy niefart. Liczyłem na odbicie od mocnego wsparcia. Za 10 min zrobili to co widać na wykresie w ciągu 1 min, więc to nie moja wina. SL był ciasny, proszę z wrócić uwagę. Potem odczekałem, doszedłem do wniosku , że teraz będą rosnać.. i wtedy się zaczęły prawdziwe problemy, bo zaczeli tak kręcić, cofać, przebijać ten poziom, retestować, pozorować wywalanie, że zgłupiałem. I o tym głównie piszę. Na tym popłynąłem i to jest najtrudniejsze. Fałszywe wybicia, gra pozorów na wsparciach/oporach.. Macie jakieś sposoby na to???
-- Dodano: 06 cze 2017, 23:32 --
-- Dodano: 06 cze 2017, 23:42 --
Można było jeszcze fibo rozciągnąć. Poziom 78,6% i 88,6% zawsze są ryzykowne w powrotnej drodze.. W sumie przyznaje się do dwóch złych zagrań:
1. Niefart- krótki SL (małe straty)
2. Dobre- ale za blisko SL. Wycięte w punkt.
3. Żle- fałszywe wybicie +za wysoki poziom
4. Źle- błędny setup, przestawianie SL, nerwy ..
-- Dodano: 06 cze 2017, 23:32 --
Nie wierzę. Zaprezentuj tego pivota na tym układzie, co pokzałem, DAX M1 .Żaden wskaźnik nie da tu rady, żaden pivot. NIC. Zrobili fałszywe wybicie. JAki masz na to sposób???jen-yy pisze:Świeżak.
Dzisiaj byś tylko zarabiał![]()
-- Dodano: 06 cze 2017, 23:42 --
Można było jeszcze fibo rozciągnąć. Poziom 78,6% i 88,6% zawsze są ryzykowne w powrotnej drodze.. W sumie przyznaje się do dwóch złych zagrań:
1. Niefart- krótki SL (małe straty)
2. Dobre- ale za blisko SL. Wycięte w punkt.
3. Żle- fałszywe wybicie +za wysoki poziom
4. Źle- błędny setup, przestawianie SL, nerwy ..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2017, 23:46 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Aż się prosi o to na tygodniowym, co współgra z dziennym.F-You Money pisze:ja biorąc to wszystko pod uwagę na 1.2905 bym kupował z obserwacją przy 1.2935 czy wyjść czy dalej trzymaćBemowo1 pisze: powyższe psuje interwał tygodniowy sugerując armagedon
Szkoda tylko, że broker zmieni mi dźwignię z 1:100 na 1:25

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2017, 23:51 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.
Musze odpocząć trochę od tego forexu bo zwariuję. Nic na siłe.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Dokładnie, wyluzuj.Świeżak44 pisze:Musze odpocząć trochę od tego forexu. Nic na siłe.
Napij się piwka, trzepnij niemca w chełm lub wyhacz jakąś panienkę