DayTrading: Wtorek 06.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 cze 2017, 00:00

Wzrost
3
38%
Bez zmian
2
25%
Spadek
3
38%

Liczba głosów: 8

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 06.06.2017

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Niesamowite jest to jakby umysł płatał figle. Wydawało się że pójdzie dobrze, a zawsze szło odwrotnie. I tak 4 razy pod rząd! Trzecia pozycja to typowe fałszywe wybicie, łapanie okazji. Ciężko mi się przed tym obronić. Świeca wyglądała potężnie, opór pokonany... a potem się okazuje że to wszystko lipa i wszystko zawraca.
4- pozycja, ubzdurałem sobie setup do pokonania 12679. Jest coś takiego na DAX-ie -3 szczyty , dołek i wywalenie oporu. Tu była wersja spadkowa tego setupu. 2 szczyty, dołek, odbicie w dół od oporu. Moja wina.

Wejścia na wsparciu ryzykowne. Wejścia po wybiciu narażone na cofkę, albo całkiem okazują się pułapkami. To jak w to grać. Przecież tego zjazdu o 19:34 nie dało się przewidzieć. Niby skąd to się wzięło?? Jak znaleźć metode na system, który generuje głównie zaskakujące ruchy? Do ruchu nie można się podłączyć, bo już za późno. Zjazd zrobili w minutę. Na wsparciach też źle do w dwie strony może ppolecieć. Czasem jak wyjdą z konsoli, ale też nie zawsze. Ostatnio na SP500 zanegowali takie wyjście w dół na H1-H4 31.05 ...i wywalili wszystko w górę. Nawet świeczki doji nie pomagają. NIC NIE DZIAŁA!!!! :evil:
Ostatnio zmieniony 06 cze 2017, 22:41 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Świeżak44 pisze:Żadnych wskaźników już nie używam. Wsparcia, opory wyprowadzone. Było tak:
1. 19:26 L - "Nooo, bardzo mocne jest to wsparcie. Na pewno wytrzyma. Za chwile się odbiją i polecą w kosmos" :D
2.20:04 L- "Dobra. Polcieli jednak w dół jak wariaci to teraz będzie powrót do normalnych poziomów czyli w góre."
3.20:35 L- "Dobra. Za blisko poprzednim razem ustawiłem SL, ale teraz juz lot w kosmos się odbywa. Jeszcze dziś 13k" :)
4. 21:14 - "Acha.. już wiem. 2 razy prubują, potem dołek i wywalenie oporu. Tak to działa. Czyli teraz się uda"
5. 21:35 - DAX ty stara..@$@#%. :)
NIE DA SIE. Po prostu się nie da..
Wszystko co tu napisałeś to są wróżby.
Ty masz oczywiście budować scenariusze, ale zajmujesz pozycję dopiero kiedy któryś zaczyna się realizować.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

Świeżak44 pisze:DAX ty stara...

Co ja robie źle??? 4-ta pozycja pod rząd zaraz będzie wycięta.. Po wybiciu- źle , na wsparciu- źle.. :?
ten Bollinger to naprawdę jest Ci potrzebny ?
nie wiem ale tak zaśmieca nic nie widzę na tym wykresie :(
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

@ Świeżak

Głęboki fanatyzm nielogiczności. To to co charakteryzuje ludzi w Matrixie. Najważniejsze jest oddalenie momentu prawdy, w tym przypadku przyznania się, że zaraz na wstępie robię źle, bo źle otwieram pozycje. Najdziwniejsze jest to, iz fanatyczna wiara podsuwa inne rozwiązania, iż ktoś myśli, ze zarobi w długim terminie, albo nawet iż nie otwarcie a zamkniecie pozycji jest najważniejsze, czyli mam przyzwolenie na otwieranie "na waleta"
logicznie pomyśl jak zamkniecie pozycji może być najważniejsze, kiedy ją źle otworzysz i cena idzie w druga stronę jak się przeważnie dzieje. jak logicznym jest zarazem stwierdzenie iż jeśli wiesz kiedy otworzyć, to będzie wiedział kiedy zamknąć, bo to kompletnie to samo, tylko ludzie chcą oddalic moment odpowiedzialności. Tego, ze nic nie umieja. Jest to raczej smutne i należy współczuć takim osobom. Nie idź ta drogą.
Nie bij brawa fanatyzmowi FX

PS
jak niżej, żadnych sensownych sugestii nie usłyszysz :p

Piszesz, że nic nie działa. Zamknij komputer, weź kartkę A4 i napisz czym jest FX i czego dowiedziałeś się przez ostatnie pół roku na jego temat. Co będzie na tej kartce?
Wtedy zacznij zadawać pytania. Wtedy też ku zaskoczeniu może znajdziesz kogoś kto na nie spróbuje odpowiedzieć. Uporządkuj swoje myśli i to czego już się nauczyłeś.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2017, 22:54 przez F-You Money, łącznie zmieniany 1 raz.
Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Ile dzisiaj Świeżak zarobiłeś ?
Ja 2,5 dniówki. Świetny dzień. :564:

P.S. Pisałem ci, że rynek jest zmienny i co chwila będzie chodził inaczej i nie będziesz zarabiał "bo tak się zwykle rynek zachowywał jakiś czas temu przez jakiś czas".
:roll:
The only way is up

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Tak myśle, że jak jest metoda na przegrywanie, to musi być też metoda na wygrywanie w grze, gdzie obstawiamy praktycznie 50/50 góra dół. Do tego mamy komutery, piękne wykresy, mnóstwo narzędzi więc możliwości są. Tylko patrzę na tym przykładzie, dlaczego to jest takie ciążkie? Jest takie wsparcie jak w tym przykładzie 12679. 10 razy je wcześniej bronili, a za 11 łuuuuup :) Da się przewidzieć/wyliczyć/zaobserwować? Nie. Potem wrócili do niego, przeszli. Wyglądało, że retestują do wyjścia w górę.. i znowu w dół. Potem jeszcze raz zretestowali od dołu, co myślałem że wywalą przy 4-tej pozycji.. i do widzenia. Ten wykres można pokazać w dowolnym interwalei na dowolnym instrumencie i zawsze będzie ciężko. Bo robią nagłe zjazdy w ciągu 1 minuty, bo robią fałszywe wyjścia, nawet z retestami fąłszywymi.. Wszystko zgodnie na pozór z AT. I jak to grać??? Praktycznie się nie da moim zdaniem. Gdzieś tam przy drugiej pozycji widziałem już Buy i na tym bym ewentualnie zarobił jakby im ciasnego SL nie wycieli. To wsyzstko. Reszta to zmyła.

-- Dodano: 06 cze 2017, 22:56 --

Rano zarobiłem +1k. Wieczorem uwaliłem na tych akcjach łącznie.. -6k. Ale nauka bezcenna. ;)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Kabel,
bazując na m30 - jedyny wariant to zwała
Na miesięcznym aż prosi się o otwieranie elek w oznaczonym przedziale
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2017, 23:05 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

F-You Money pisze:@ Świeżak

Głęboki fanatyzm nielogiczności. To to co charakteryzuje ludzi w Matrixie. Najważniejsze jest oddalenie momentu prawdy, w tym przypadku przyznania się, że zaraz na wstępie robię źle, bo źle otwieram pozycje. Najdziwniejsze jest to, iz fanatyczna wiara podsuwa inne rozwiązania, iż ktoś myśli, ze zarobi w długim terminie, albo nawet iż nie otwarcie a zamkniecie pozycji jest najważniejsze, czyli mam przyzwolenie na otwieranie "na waleta"
logicznie pomyśl jak zamkniecie pozycji może być najważniejsze, kiedy ją źle otworzysz i cena idzie w druga stronę jak się przeważnie dzieje. jak logicznym jest zarazem stwierdzenie iż jeśli wiesz kiedy otworzyć, to będzie wiedział kiedy zamknąć, bo to kompletnie to samo, tylko ludzie chcą oddalic moment odpowiedzialności. Tego, ze nic nie umieja. Jest to raczej smutne i należy współczuć takim osobom. Nie idź ta drogą.
Moje oklaski dla stwierdzenia że najważniejsze jest zamknięcie pozycji nie są absolutnie przyzwoleniem na otwieranie pozycji na waleta. A to dlatego że wtedy za cholerę nie wiadomo gdzie postawić sensownego stopa
chodzi mi o to że zajmując pozycje muszę wiedzieć kiedy i jak ją zamknę - zarówno na SL , profitującym stopie czy TP.
No i czy tam w ogóle jest miejsce do handlu
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

F-You Money pisze:@ Świeżak

PS
jak niżej, żadnych sensownych sugestii nie usłyszysz :p

Piszesz, że nic nie działa. Zamknij komputer, weź kartkę A4 i napisz czym jest FX i czego dowiedziałeś się przez ostatnie pół roku na jego temat. Co będzie na tej kartce?
Wtedy zacznij zadawać pytania. Wtedy też ku zaskoczeniu może znajdziesz kogoś kto na nie spróbuje odpowiedzieć. Uporządkuj swoje myśli i to czego już się nauczyłeś.
1. Forex ma zadanie nas zaskakiwać. Przykładów widziałem aż za dużo.
2. Żadne metody nie są w stanie w 100% nas przed tym ustrzec, czyli zapobiec stratom. Ani wsparcia/opory, ani PA, AT, świece, wskaźniki i wszystko co umiemy.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Bemowo1 pisze:Kabel,
bazując na m30 - jedyny wariant to zwała
Na miesięcznym aż prosi się o otwieranie elek w oznaczonym przedziale
powyższe psuje interwał tygodniowy sugerując armagedon
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany