Dodano po 3 minutach:
Analizując "zabawki" Ganna można się czasem zdziwić wynikami. Nie komentuję załącznika, sam na razie nie wiem, jak to wszystko działa

Tak aby na instrumencie linia grida wyznaczala balans czasu i ceny.luka...18 pisze:A kto potrafi wytłumaczyc łopatologicznie jak rysowac GRIDA na wykresie?
Tyle wiem na ten temat, że siatka Ganna to powtarzające się co jakiś okres kąty 1*1 z wachlarza Ganna, inaczej opisując to kąty 45 stopni na wykresie, gdy się odpowiednio ustali skalę (współczynnik zmiany ceny do zmiany czasu). Ja narysowałem kilka kresek i dopasowałem do tego na ''czuja'' gotowe narzędzie z programu XTB-Trader. Przy okazji zauważyłem, że dla EURUSD ładnie siatka wychodzi dla 1 roku pomiędzy przecięciami. Nie robiłem żadnych obliczeń, jeśli takowe trzeba robić, to na razie jeszcze o tym nie wiem. Kąty są inne niż 45 stopni, bo nie dopasowałem odpowiednio skali, nie było mi to potrzebne. Siatką Ganna wcześniej się nie zajmowałem, ale doszedłem do wniosku, że muszę rozpracować narzędzia Ganna, by móc coś dalej zdziałać. Siatkę rysowałem pierwszy raz, ale mam nadzieję, że o to chodziło. Na razie tak to widzę.luka...18 pisze:A kto potrafi wytłumaczyc łopatologicznie jak rysowac GRIDA na wykresie?
A co to ma wspolnego z tym tematem?krolewsky pisze:http://www.rozokrzyz.pl/ Wink
i nie zobaczysz dopoki nie kupisz anteny satelitarnej firmy Arconbankdealer pisze:nic nie widze
jak bys tak patrzył sie na to zdjęcie przez pół roku to gwarantuje że zobaczysz cos wiecej niż... mieczebankdealer pisze:Dodatkowo nic nie widze na tym zdjeciu