next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Re: next

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

sardo nunspa pisze:pol75
trend wzrostowy na Edwardzie, trwa 4 tygodnie i zrobił 445p, poprzedni ruch który skończył się 27 marca miał też 4 tyg i 409p. Moja opinia: czas na zmianę.

Ogólnie tak , będzie jazda w dół na około 400-700 pips jak nic. Na dziennym jest trzech indian w odwiedzinach. Jeżeli ta technika zadziała to jeszcze przed jazdą w dół powinny być dzikie ruchy do pakowania krótkich pozycji.

Można sobie według schematu przemierzyć. Wszystko się zgadza jeśli chodzi o technikę.

http://analizy.investio.pl/formacja-har ... ee-drives/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

pol75 pisze:Wejdz sobie w długą i daj SL na 1.0924 pips ( około 20 pips ). Może coś odrobisz :)
No jak ...!? Nie ma dywergencji na M5, a bez tego w to nie wchodze 8)

Nie mów że budujesz pozycje i uśredniasz do tych wejść na poprzednich harmonikach, od tych poziomów 1.09685...? Są na wsparciu teraz ale kurde boje sie brać długą nawet tutaj. Jak będzie dywergencja na M5 to spróbuje.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

-rookie- pisze:
pol75 pisze:Wejdz sobie w długą i daj SL na 1.0924 pips ( około 20 pips ). Może coś odrobisz :)
No jak ...!? Nie ma dywergencji na M5, a bez tego w to nie wchodze 8)

Nie mów że budujesz pozycje i uśredniasz do tych wejść na poprzednich harmonikach, od tych poziomów 1.09685...? Są na wsparciu teraz ale kurde boje sie brać długą nawet tutaj. Jak będzie dywergencja na M5 to spróbuje.

Czy ja wiem czy nie ma dywergencji :)

Być po złej stronie to nic strasznego jeżeli umiesz realizować stratę i wiesz gdzie ostatecznie musisz to zrobić i dlaczego. Wiem co widać na dziennym TF , ale brakuje mi jeszcze odwiedzin na górce.

-rookie-
Maniak
Maniak

pol75 pisze:Czy ja wiem czy nie ma dywergencji :)
Tak patrze na dywergencje, a na M5 szukam tylko takich powiązań jak narysowałem i dla mnie nic tutaj nie ma do góry. Na razie nie ma...

Nie szukam innych, tylko takich małych odcinków.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Jeszcze dodam odnośnie dziennego TF. Teraz jest technika idealnie ustawiona bo obydwa szczyty na fibo 127, ale nie zdziwiło by mnie gdyby ten obecny szczyt nawet do fibo 161 pociągnęli , czyli 1.1120 około. Duża część rynku jest już na sell ustawiona. Może być jeszcze łojenie czterech liter :)

161 jest dopuszczalne w tej formacji

-rookie-
Maniak
Maniak

pol75 pisze:Jeszcze dodam odnośnie dziennego TF. Teraz jest technika idealnie ustawiona bo obydwa szczyty na fibo 127, ale nie zdziwiło by mnie gdyby ten obecny szczyt nawet do fibo 161 pociągnęli , czyli 1.1120 około. Duża część rynku jest już na sell ustawiona. Może być jeszcze łojenie czterech liter :)
Więc grasz pod to ( http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/141134 )
Skoro tak piszemy to pozwole sobie na swoją interpretacje tego co sie rysuje. W nocy po tym co widziałem wydawało mi się że idzie nowy impuls w dół dlatego pozamykałem długie pozycje, ale kto wie, może to skończyć się jako korekta, nawet chyba teraz tak to wygląda... Ale nadal nie ma wg mnie dywergencji na M5 na long pol, natomiast na H1 jest na short.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

-rookie- pisze:
pol75 pisze:Jeszcze dodam odnośnie dziennego TF. Teraz jest technika idealnie ustawiona bo obydwa szczyty na fibo 127, ale nie zdziwiło by mnie gdyby ten obecny szczyt nawet do fibo 161 pociągnęli , czyli 1.1120 około. Duża część rynku jest już na sell ustawiona. Może być jeszcze łojenie czterech liter :)
Więc grasz pod to ( http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/141134 )
Skoro tak piszemy to pozwole sobie na swoją interpretacje tego co sie rysuje. W nocy po tym co widziałem wydawało mi się że idzie nowy impuls w dół dlatego pozamykałem długie pozycje, ale kto wie, może to skończyć się jako korekta, nawet chyba teraz tak to wygląda... Ale nadal nie ma wg mnie dywergencji na M5 na long pol, natomiast na H1 jest na short.

Na chwile obecną gram małego harmonika na 5m , a ogólnie w długim terminie będę budował grubo na sell jak przetestuje jeszcze raz górę czyli 1.1000 - 1.1100.

A ta dywergencja na 1 h jest już zrealizowana jak dla mnie.

-rookie-
Maniak
Maniak

A USDJPY widzisz teraz do góry?
Jeśli tak gdzie TP?
Może tutaj zbuduje pozycje do góry...

-rookie-
Maniak
Maniak

Ok, pol, chyba teraz będzie div na M5. Troche wyprzedzilem otwierając jedną pozycje już teraz ale poczekam na zamkniecie tej świecy i na kolejne, jeśli będzie szło do góry to pakuje sie tutaj.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

-rookie- pisze:Ok, pol, chyba teraz będzie div na M5. Troche wyprzedzilem otwierając jedną pozycje już teraz ale poczekam na zamkniecie tej świecy i na kolejne, jeśli będzie szło do góry to pakuje sie tutaj.

Mam nadzieje że prawie całą swiece cofną do wieczora i zrobią wisielca. Też by technicznie fajnie wyglądało na dziennym.
Div jakaś tam jest na 5m. Ogólnie poziom o którym pisałem dla SL-a tez ciut ponad utrzymany na razie wiec liczę że teraz tylko w góre serca :)

https://www.stockwatch.pl/analiza-techn ... ielec.aspx

Co do usdjpy to tam sa na bandzie flagi/kanału na dziennym i mogli by wyjść z niej własnie w góre. Umocnienie USD na jenie pasowało by , bo by się idealnie w technikę edka wstrzeliło.

Zablokowany