Ty też mnie nie zrozumiałeś.krystian74 pisze:@-rookie-
Skoro dywerygencje Tobie odpowiadają to to jest twoim celem;

1.To może od początku - wiem co to jest dywergencja i jak wygląda.
2. Przejrzałem obrazki w dzienniku Forexcube , właśnie zobaczyłem jak używa dywergencji na CCI
3. Potem wstawiłem ten wskaźnik do siebie na wykres i też zacząłem to sprawdzać, jak to działa. Naniosłem też 3 wskaźniki na siebie, CCI 14, 34 oraz RSI 10. Sprawdziłem na CCI dywergencje i porównałem ruch 14 z RSI 10.
4. To co przedtem pisałem, gdzie namieszałem to właśnie potwierdziłem że zajrzałem do tego dziennika forexcube, oraz sprawdziłem statystykę działania dywergencji na RSI za ostatenie 3-4 miesiące żeby lepiej poznać jak to chodzi i nie pakować się na ślepo bo widze dywergencje ( ponieważ używam teraz RSI ).
5. Dywergencja to pierwszy sygnał do zmiany kierunku, traktuje to jako sygnał do obrania kierunku, ale to nie jest sygnał do wejścia od razu. Czekam na potwierdzenie w świecach.
6. EURUSD dziś - Tutaj dywergencja zadziałała, była reakcja do góry, ale nie było siły żeby wypchać wyżej cene. Potem ułożenie wskazywało na trend spadkowy, teraz pojawiła się spadkowa dywergencja na M5, dlatego nie wiem co zrobić z tymi pozycjami i się zastawiam... na razie czekam na dywergencje na long, może sie pojawi na M5 albo H1.