next
Re: next
Zapakowałem się all-in, nie będę bawił się w małe pozycje, po to podniosłem dźwignie żeby się czegoś nowego nauczyć. Teraz musze poprowadzić tak pozycje, żeby nie brać małych zysków, tylko wyciągnąć z tego jak najwięcej albo przynajmniej nie dać zejść na minus ( nie zamknąć na minusie ) skoro już zarabia...
Ucze sie na nowo prowadzić pozycje i ucinać straty. Testuje podejście że pozwalam na większe obsunięcie i w razie czego zaakceptuje strate jeśli nie wrócą po przebiciu dołka lub szczytu. Stwierdziłem że trzeba spróbować czegoś innego skoro Stop Loss jest ciągle wybijany i to konto kurczy się przez to w czasie. Może jak dam pozycji więcej swobody to po okresie konsolidacji pójdzie w moją strone. Wszystkie fałszywe wybicia, źle wyznaczone poziomy S/R itp kończy się wycięciem SL. To chyba lepiej dać troche swobody pozycji i nawet jak nie idzie od razu w założonym kierunku to jest szansa że przebity poziom będzie testowany jeszcze raz nawet gdyby nie planowali jechać w kierunku który zakładałem - więc to będzie miejsce wyjścia. Dlatego na razie nie używam Stop Lossa.
Troche jednak lipa, bo RSI nie potwierdza dywergencji. Jest nadal trend spadkowy a ja już zapakowałem się all-in i dupa - tj kiszenie strat.
Ucze sie na nowo prowadzić pozycje i ucinać straty. Testuje podejście że pozwalam na większe obsunięcie i w razie czego zaakceptuje strate jeśli nie wrócą po przebiciu dołka lub szczytu. Stwierdziłem że trzeba spróbować czegoś innego skoro Stop Loss jest ciągle wybijany i to konto kurczy się przez to w czasie. Może jak dam pozycji więcej swobody to po okresie konsolidacji pójdzie w moją strone. Wszystkie fałszywe wybicia, źle wyznaczone poziomy S/R itp kończy się wycięciem SL. To chyba lepiej dać troche swobody pozycji i nawet jak nie idzie od razu w założonym kierunku to jest szansa że przebity poziom będzie testowany jeszcze raz nawet gdyby nie planowali jechać w kierunku który zakładałem - więc to będzie miejsce wyjścia. Dlatego na razie nie używam Stop Lossa.
Troche jednak lipa, bo RSI nie potwierdza dywergencji. Jest nadal trend spadkowy a ja już zapakowałem się all-in i dupa - tj kiszenie strat.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2017, 17:16 przez -rookie-, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Pasjonat
wsparcia i opory na edku
10pip v 1H oraz 5pip v 5min
10pip v 1H oraz 5pip v 5min
Nie wiem co z tym EURUSD zrobić. Jakoś nie widze tych wzrostów, mimo że wejście mam praktycznie na dołku jeśli miałoby to lecieć dalej do góry, ale zejście w dół może być jeszcze głębsze tak samo jak na GBPUSD zanim znowu pójdzie ruch w góre. Nie ustawiam TP ani SL, zostawie na noc i jutro podejme decyzje, może nie zlecą na dół jeszcze bardziej a jeśli tak to wrócą w okolice poziomów gdzie otwierałem.
-
- Pasjonat
@-rookie-
Ufasz technice której nie rozumiesz. Dywerygencje są OK tylko pytanie czy dalej będziesz ryzykował co jest zbyt trudne.
Tak z ciekawości zapytam czy przejrzałeś owe dzienniki Forexcube które dodałem? Tam masz wszystko o dywerygencji jak zarobić i nie stracić.
Ufasz technice której nie rozumiesz. Dywerygencje są OK tylko pytanie czy dalej będziesz ryzykował co jest zbyt trudne.
Tak z ciekawości zapytam czy przejrzałeś owe dzienniki Forexcube które dodałem? Tam masz wszystko o dywerygencji jak zarobić i nie stracić.
Przejrzałem obrazki, które umieścił. Wiem mniej więcej jak chodzi dywergencja na RSI. To że się pojawia nie oznacza że trend się zmieni. Tutaj o tym wspomniałem ( http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p863836 )krystian74 pisze:Tak z ciekawości zapytam czy przejrzałeś owe dzienniki Forexcube które dodałem? Tam masz wszystko o dywerygencji jak zarobić i nie stracić.
-
- Pasjonat
@-rookie-
No właśnie trochę się pogubiłeś ale spoko, piszę o tej stronie;
https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=325369 jak to przeczytasz będziesz wiedział gdzie szukać dywerygencji.
Nie chcę się narzucać z pomysłami i propozycjami i tak wybór zależy od Ciebie.
No właśnie trochę się pogubiłeś ale spoko, piszę o tej stronie;
https://www.forexfactory.com/showthread.php?t=325369 jak to przeczytasz będziesz wiedział gdzie szukać dywerygencji.
Nie chcę się narzucać z pomysłami i propozycjami i tak wybór zależy od Ciebie.
-
- Maniak
Skad ta pewnosc? Dalej nie wiesz co sie dzieje, gorzej, nie wiesz co sie dzieje ale ladujesz w to kase.-rookie- pisze:może nie zlecą na dół jeszcze bardziej a jeśli tak to wrócą w okolice poziomów gdzie otwierałem.
-
- Pasjonat
@-rookie-
Skoro dywerygencje Tobie odpowiadają to to jest twoim celem;
Skoro dywerygencje Tobie odpowiadają to to jest twoim celem;