. . .
W sobote 29 kwietnia zająłem się sprawdzanie dywergencji na historii. Teraz pora przyjrzeć się bliżej PA. Dlatego odpuściłem do końca tego tygodnia i zajme sie tym przez ten weekend tak samo wstępnie jak robiłem to z dywergencją tydzień temu. Od następnego tygodnia spróbuje poruszać się po wykresie H1. Jeszcze musze przemyśleć moment otwarcia pozycji czy mam ustawiać alarmy czy zlecenia oczekujące itp.
Kiedyś próbowałem grać na renko. Sprawdzałem też inne wykresy które są w jforex ostatnio. Długo renko męczyłem, dawało niezłe efekty, nawet budowałem na początku tego journala strategie opartą na renko. Nie pisałem o tym tutaj, ale używałem renko do prowadzenia pozycji i stąd te krótkie SL używałem bo stawiałem pod blokiem renko. Ale odszedłem wtedy od tego.krystian74 pisze:@-rookie
Może zamiast świec które są trudno definiowane pipsowo i wprowadzają sporo zamieszania, zastosować inne wykresy o jednakowej ilości pipsów. I sprawdzić efekt. Dywerygencja zawsze powstaje, niezależnie od zastosowanego wykresu.
Na końcu i tak dawałem ciała bo przeginałem jak wczoraj kiedy otworzyłem na GBPUSD long mimo dywergencji na short bo mi dobrze idzie itp.