KORC pisze:może wystarczy,co

Chyba starczy na dziś w ogóle. Zamknąłem.
Jest 2 PLN zysku, więc... na dziś wystarczy zabawy.
Przyjąłem Nys.Nys pisze:Szczerze rookie to popełniasz 2 podstawowe błędy, które uniemożliwiają zarabianie na rynkach i to nie tylko tobie, ale większości osób.
1. kupujesz szczyty i sprzedajesz dołki licząc na BO (szeroki SL, kiepskie R:R)
2. próbujesz odwracać trendy
Do tego można dorzucić błąd pod tytułem, wchodzę na rynek tuż przed danymi, lub otwarciem rynków.
Nawet jak czasem złapiesz ładne BO, lub odwrócenie i dobrze na tym zarobisz to w dłuższej perspektywie będziesz tracił więcej niż zarabiał.
Może czas odwrócić swój sposób myślenia, 30% win rate to trochę słabo ;p
Patrzysz przez godzine na edka i nie widzisz harmonika spadkowego ?-rookie- pisze:Znowu pinbar, ale przyglądam się od godziny GBPUSD oraz EURUSD i widzę tam przewagę sprzedających w tej chwili więc nie będę kombinował z pozycją długą chociaż chciałem otwierać jeszcze przed chwilą na GBPUSD...
Na H4 nie szukam układów harmonicznych, a na H1 nie wygląda to dla mnie jak harmonik. Tylko do H1 szukam harmoników.pol75 pisze:Patrzysz przez godzine na edka i nie widzisz harmonika spadkowego ?
Jak to nie wygląda dla Ciebie jak harmonik to znaczy że musisz szukać całkowicie innej techniki gry dla siebie. Ta na 100% nie jest dla Ciebie. Analizować wykres a gapić sie na niego to są dwie różne rzeczy.-rookie- pisze:na H1 nie wygląda to dla mnie jak harmonik.pol75 pisze:Patrzysz przez godzine na edka i nie widzisz harmonika spadkowego ?