DayTrading: Piątek 07.04.2017
Re: DayTrading: Piątek 07.04.2017
Większość, szczególnie po tym jak się sparzy, zamyka zbyt szybko pozycje zyskowne, a przeciąga pozycje stratne.
Taka psychika - bierz jak coś jest, ale nie strać...[/quote]
wiele, wiele, wiele... razy... miałem dniówki na plusie po 1.500 ,3.000, 5.000, 7.000 ...różnie...i potrafiłem zamykać te dni na podobnych minusach!!!!.... to wyobraź sobie jaki SYF mam w głowie!!!!
Taka psychika - bierz jak coś jest, ale nie strać...[/quote]
wiele, wiele, wiele... razy... miałem dniówki na plusie po 1.500 ,3.000, 5.000, 7.000 ...różnie...i potrafiłem zamykać te dni na podobnych minusach!!!!.... to wyobraź sobie jaki SYF mam w głowie!!!!
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Ja postaram się wprowadzić strategię hedge (bardziej długoterminowo), w momentach nieklarownych, typu konsola, korekty, niby nie zyskujesz, ani tracisz, ale gdy idzie w przeciwną stronę do zamierzonej, można podwójnie zarobić, bo sam nie otworzysz takiej pozycji, a tak masz z automatu. No i zmniejszenie wolumenu, a łapanie fajnych przejrzystych sygnałów, tylko bardzo krótkoterminowo.
moiM zdaniem hedge nic nie daje bo jesteś cały czas na rynku , i masz "zasyfioną głowe" !! jak nie jest klarowna sytuacja to po prostu NIE GRAĆ!!!!
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Dobrze prowadzony hedge, mając bardzo duże depo do pozycji jest niezłym wyjściem, ale wymaga dużych umiejętności, żeby dobrze wyjść z takiej sytuacji
Oanda:
edek 55,81% w L
ujek 62,69% w L
Wygląda na to, że więcej zarobią wycinając elki na ujku
https://www.efxnews.com/story/35763/jpy ... e-abn-amro
ryzyko mocnego umocnienia jena w nadchodzących tygodniach...
Oanda:
edek 55,81% w L
ujek 62,69% w L
Wygląda na to, że więcej zarobią wycinając elki na ujku

https://www.efxnews.com/story/35763/jpy ... e-abn-amro
ryzyko mocnego umocnienia jena w nadchodzących tygodniach...
The only way is up
poszły konie po betonie 

Ułaaaaaa 98k to mocno poniżej oczekiwań, już nie wspominając o odczycie z zeszłego miesiąca...
Może przy takich danych DAX wreszcie da mi zamknąć moje pozycje...
Słabe dane = mniejsza szansa podwyżki % = dobre dane dla giełdAmbasador pisze:Ułaaaaaa 98k to mocno poniżej oczekiwań, już nie wspominając o odczycie z zeszłego miesiąca...

Witamy w czasach odwróconej ekonomii

The only way is up
Moja interpretacja jest taka, że mniej nowych miejsc pracy to mniejsze przełożenie na wzrost PKB, co powinno wykazać słabsze dane spółek, czyli indeksy down hehTsunamiPL pisze:Słabe dane = mniejsza szansa podwyżki % = dobre dane dla giełdAmbasador pisze:Ułaaaaaa 98k to mocno poniżej oczekiwań, już nie wspominając o odczycie z zeszłego miesiąca...
Może przy takich danych DAX wreszcie da mi zamknąć moje pozycje...![]()
Ps. Sapina jakby w ogóle bez reakcji. DAX szpila w dół i odrabiają. Na usdpln czy eurusd identycznie. Szpila w dół i odrabianie.
Dokładnie !TsunamiPL pisze: Słabe dane = mniejsza szansa podwyżki % = dobre dane dla giełd![]()
Dane dla nas drobnicy nie mają w zasadzie żadnego znaczenia, bo nie wiemy jak je interpretować. Interpretują je duże banki wg. własnego widzimisię, a mogą je odebrać trojako.
1 Słabe dane - gospodarka się kurczy - giełdy i dolar spadają.
2 Słabe dane - brak podwyżki stóp - giełdy rosną, dolar spada.
3 Słabe dane - obniżki stóp będą przesunięte w czasie - giełdy i dolar rosną.
Wczoraj pisałem, że spadek w środę wieczorem nie wywołały minutki FOMC, tylko zapowiedź krachu reformy Obamacare. To się wczoraj potwierdziło, gdyż giełdy poszły w górę po tym jak spiker ogłosił, że republikanie dogadali się w kwestii tej reformy. Notabene moim zdaniem Ryan sprzedał kit, bo kongres bierze 2 tygodnie wolnego i do ewentualnego głosowania szybko nie dojdzie. Spiker sprzedał propagandową bajkę, która ma powstrzymać przez 3 tygodnie giełdy przed spadkami. Czy mu się uda to inna sprawa. Zobaczymy jak sądzę już w przyszłym tygodniu.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.