DayTrading: Piątek 31.03.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 kwie 2017, 00:00

Wzrost
3
38%
Bez zmian
3
38%
Spadek
2
25%

Liczba głosów: 8

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 31.03.2017

Nieprzeczytany post autor: dalan »

Szukać na pewno nie bo to tylko wydłuży twój czas nauki.Najlepszym wskaznikem jest ruch ceny czyli price action jak to co niektórzy nazywają,ale na to też potrzebny jest czas.Ja sam używam wskazników,ale tylko w celu informacji czyli czas zamknięcia świeczki,VsPivot tylko panel z dzisiejszym zasięgiem,swapem i spreadem.Do tego musisz zbudować swój system,zależny od twojego charakteru,pracy-czy siedzisz przed kompem cały dzień czy tylko kiedy masz czas.Niestety na każdą możliwość trzeba zbudować oddzielny system(a do tego rynek nagle w następnym tygodniu się zmieni i też musisz być na to przygotowany.).Po pewnym czasie na sam stwierdzisz,że prostota jest drogą do sukcesu.

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

dalan pisze:Szukać na pewno nie bo to tylko wydłuży twój czas nauki.Najlepszym wskaznikem jest ruch ceny czyli price action jak to co niektórzy nazywają,ale na to też potrzebny jest czas.Ja sam używam wskazników,ale tylko w celu informacji czyli czas zamknięcia świeczki,VsPivot tylko panel z dzisiejszym zasięgiem,swapem i spreadem.Do tego musisz zbudować swój system,zależny od twojego charakteru,pracy-czy siedzisz przed kompem cały dzień czy tylko kiedy masz czas.Niestety na każdą możliwość trzeba zbudować oddzielny system(a do tego rynek nagle w następnym tygodniu się zmieni i też musisz być na to przygotowany.).Po pewnym czasie na sam stwierdzisz,że prostota jest drogą do sukcesu.
dalan, jakich wskaznikow uzywasz?

dalan
Pasjonat
Pasjonat

A ty dalej z tymi wskaznikami.Nie pomogą Tobie do póki ich nie zrozumiesz.Ale masz.I pewnie się zdziwisz to nie złoty gral.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

d4mian7
Maniak
Maniak

dalan pisze:A ty dalej z tymi wskaznikami.Nie pomogą Tobie do póki ich nie zrozumiesz.Ale masz.I pewnie się zdziwisz to nie złoty gral.
opowiedz cos prosze tak pokrotce o nich, abym zaczął tego sie uczyc i rozumiec. ja uzywam dsws

dalan
Pasjonat
Pasjonat

d4mian7 jaja sobie robisz?jeden pokazuje czas zamknięcia świeczki a drugi zasięgi i swap.

d4mian7
Maniak
Maniak

dalan pisze:d4mian7 jaja sobie robisz?jeden pokazuje czas zamknięcia świeczki a drugi zasięgi i swap.
pytam serio, naprawde. chodzi mi glownie o te zasiegi. dlaczego na niektorych instrumentach ta miarka jest zielona a na niektorych czerwona

-- Dodano: 01 kwie 2017, 12:20 --
d4mian7 pisze:
dalan pisze:d4mian7 jaja sobie robisz?jeden pokazuje czas zamknięcia świeczki a drugi zasięgi i swap.
pytam serio, naprawde. chodzi mi glownie o te zasiegi. dlaczego na niektorych instrumentach ta miarka jest zielona a na niektorych czerwona
to najpierw mowisz ze nic mi nie powiedza bo ich nie zrozumie a jak pytam Ciebie jak rozumieć, to twierdzisz, ze jaja sobie robie? :D

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Ok zasięgi są bardzo ważne.To daje Tobie przewagę przy ustawianiu TP i SL.Jeśli dany walor zrobił jednego dnia 80 pipsów,a ty właśnie dostałeś sygnał wejścia,a średnia jego zasięgów jest około 110 pipsów,to nie możesz dać TP powyżej tej różnicy,no chyba że grasz week trading.

d4mian7
Maniak
Maniak

dalan pisze:Ok zasięgi są bardzo ważne.To daje Tobie przewagę przy ustawianiu TP i SL.Jeśli dany walor zrobił jednego dnia 80 pipsów,a ty właśnie dostałeś sygnał wejścia,a średnia jego zasięgów jest około 110 pipsów,to nie możesz dać TP powyżej tej różnicy,no chyba że grasz week trading.
to dla mnie jasne. ale co mówi mi ta miarka - jest to zniesienie ruchu w danym okresie?

-- Dodano: 01 kwie 2017, 12:28 --
d4mian7 pisze:
dalan pisze:Ok zasięgi są bardzo ważne.To daje Tobie przewagę przy ustawianiu TP i SL.Jeśli dany walor zrobił jednego dnia 80 pipsów,a ty właśnie dostałeś sygnał wejścia,a średnia jego zasięgów jest około 110 pipsów,to nie możesz dać TP powyżej tej różnicy,no chyba że grasz week trading.
to dla mnie jasne. ale co mówi mi ta miarka - jest to zniesienie ruchu w danym okresie?
i widze ze na h4 i wyzej nie pokazuje pivotów

dalan
Pasjonat
Pasjonat

Wiesz co jestem facetem i nie mam okresu.A miarka pokazuje ile pipsów dzisiaj dany walor zrobił.Na tej podstawie określasz co jeszcze danego dnia możesz z tym zrobić.Jeśli Adr pokazuje max dziennego zasięgu to odpuszczasz sobie ten dzień i tyle.

d4mian7
Maniak
Maniak

dalan pisze:Wiesz co jestem facetem i nie mam okresu.A miarka pokazuje ile pipsów dzisiaj dany walor zrobił.Na tej podstawie określasz co jeszcze danego dnia możesz z tym zrobić.Jeśli Adr pokazuje max dziennego zasięgu to odpuszczasz sobie ten dzień i tyle.
ok, rozumiem ze bazujesz na na jakichs usrednionych danych ile instrument ma dziennego ruchu czy patrzysz na yesterday?
a gdzie jest ten czas swieczki pokazywany, bo nie widze

Zablokowany