DayTrading: Piątek 31.03.2017
Re: DayTrading: Piątek 31.03.2017
Szukać na pewno nie bo to tylko wydłuży twój czas nauki.Najlepszym wskaznikem jest ruch ceny czyli price action jak to co niektórzy nazywają,ale na to też potrzebny jest czas.Ja sam używam wskazników,ale tylko w celu informacji czyli czas zamknięcia świeczki,VsPivot tylko panel z dzisiejszym zasięgiem,swapem i spreadem.Do tego musisz zbudować swój system,zależny od twojego charakteru,pracy-czy siedzisz przed kompem cały dzień czy tylko kiedy masz czas.Niestety na każdą możliwość trzeba zbudować oddzielny system(a do tego rynek nagle w następnym tygodniu się zmieni i też musisz być na to przygotowany.).Po pewnym czasie na sam stwierdzisz,że prostota jest drogą do sukcesu.
dalan, jakich wskaznikow uzywasz?dalan pisze:Szukać na pewno nie bo to tylko wydłuży twój czas nauki.Najlepszym wskaznikem jest ruch ceny czyli price action jak to co niektórzy nazywają,ale na to też potrzebny jest czas.Ja sam używam wskazników,ale tylko w celu informacji czyli czas zamknięcia świeczki,VsPivot tylko panel z dzisiejszym zasięgiem,swapem i spreadem.Do tego musisz zbudować swój system,zależny od twojego charakteru,pracy-czy siedzisz przed kompem cały dzień czy tylko kiedy masz czas.Niestety na każdą możliwość trzeba zbudować oddzielny system(a do tego rynek nagle w następnym tygodniu się zmieni i też musisz być na to przygotowany.).Po pewnym czasie na sam stwierdzisz,że prostota jest drogą do sukcesu.
A ty dalej z tymi wskaznikami.Nie pomogą Tobie do póki ich nie zrozumiesz.Ale masz.I pewnie się zdziwisz to nie złoty gral.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
opowiedz cos prosze tak pokrotce o nich, abym zaczął tego sie uczyc i rozumiec. ja uzywam dswsdalan pisze:A ty dalej z tymi wskaznikami.Nie pomogą Tobie do póki ich nie zrozumiesz.Ale masz.I pewnie się zdziwisz to nie złoty gral.
d4mian7 jaja sobie robisz?jeden pokazuje czas zamknięcia świeczki a drugi zasięgi i swap.
pytam serio, naprawde. chodzi mi glownie o te zasiegi. dlaczego na niektorych instrumentach ta miarka jest zielona a na niektorych czerwonadalan pisze:d4mian7 jaja sobie robisz?jeden pokazuje czas zamknięcia świeczki a drugi zasięgi i swap.
-- Dodano: 01 kwie 2017, 12:20 --
to najpierw mowisz ze nic mi nie powiedza bo ich nie zrozumie a jak pytam Ciebie jak rozumieć, to twierdzisz, ze jaja sobie robie?d4mian7 pisze:pytam serio, naprawde. chodzi mi glownie o te zasiegi. dlaczego na niektorych instrumentach ta miarka jest zielona a na niektorych czerwonadalan pisze:d4mian7 jaja sobie robisz?jeden pokazuje czas zamknięcia świeczki a drugi zasięgi i swap.

Ok zasięgi są bardzo ważne.To daje Tobie przewagę przy ustawianiu TP i SL.Jeśli dany walor zrobił jednego dnia 80 pipsów,a ty właśnie dostałeś sygnał wejścia,a średnia jego zasięgów jest około 110 pipsów,to nie możesz dać TP powyżej tej różnicy,no chyba że grasz week trading.
to dla mnie jasne. ale co mówi mi ta miarka - jest to zniesienie ruchu w danym okresie?dalan pisze:Ok zasięgi są bardzo ważne.To daje Tobie przewagę przy ustawianiu TP i SL.Jeśli dany walor zrobił jednego dnia 80 pipsów,a ty właśnie dostałeś sygnał wejścia,a średnia jego zasięgów jest około 110 pipsów,to nie możesz dać TP powyżej tej różnicy,no chyba że grasz week trading.
-- Dodano: 01 kwie 2017, 12:28 --
i widze ze na h4 i wyzej nie pokazuje pivotówd4mian7 pisze:to dla mnie jasne. ale co mówi mi ta miarka - jest to zniesienie ruchu w danym okresie?dalan pisze:Ok zasięgi są bardzo ważne.To daje Tobie przewagę przy ustawianiu TP i SL.Jeśli dany walor zrobił jednego dnia 80 pipsów,a ty właśnie dostałeś sygnał wejścia,a średnia jego zasięgów jest około 110 pipsów,to nie możesz dać TP powyżej tej różnicy,no chyba że grasz week trading.
Wiesz co jestem facetem i nie mam okresu.A miarka pokazuje ile pipsów dzisiaj dany walor zrobił.Na tej podstawie określasz co jeszcze danego dnia możesz z tym zrobić.Jeśli Adr pokazuje max dziennego zasięgu to odpuszczasz sobie ten dzień i tyle.
ok, rozumiem ze bazujesz na na jakichs usrednionych danych ile instrument ma dziennego ruchu czy patrzysz na yesterday?dalan pisze:Wiesz co jestem facetem i nie mam okresu.A miarka pokazuje ile pipsów dzisiaj dany walor zrobił.Na tej podstawie określasz co jeszcze danego dnia możesz z tym zrobić.Jeśli Adr pokazuje max dziennego zasięgu to odpuszczasz sobie ten dzień i tyle.
a gdzie jest ten czas swieczki pokazywany, bo nie widze