Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Monster11
Gaduła
Gaduła

Re: Jacek Wiśniowski kurs 1 mln

Nieprzeczytany post autor: Monster11 »

Autor książki poleca wręcz tworzenie ebooków na tematy, o których nic nie wiemy, na zasadzie: znajdź kilka artykułów, posklejaj je,

Jacek to samo... jak w ogóle można brać coś takiego na poważnie?

drynd
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: drynd »

Dokładnie, tak powtaje wiekszosc ksiazek - czytasz troche artykulow, innych ksiazek na ten sam temat, parafrazujesz i juz masz 'autorskiego' ebooka pod swoim nazwiskiem.
Wiedza przelana z papieru na papier.
Ja ufam tylko tym ludziom, ktorzy cos osiagneli i są PRZEDE WSZYSTKIM transparentni - czyli jak wpisze w google 'Carnegie' to wyskakuje mi 'przemysłowiec, najbogatszy w swojej epoce' a nie 'coach, trener motywacyjny i inne dziadostwo'.
Tylko i wyłącznie ci pierwsi mają doświadczenia, które mogą przekazac i ktore beda w pelni wartosciowe, lekcje z nich wyniesione moga mocno zaprocentować, bo jest to wiedza od praktykow a nie od typka, ktory naczytal sie o nlp i orgazmach i uczy jak pisac ebooki.
A coach ? Co Ci powie, że jego sukcesem jest to, że 'wytrenował' 1000 ludzi ? :D

Na koniec polece od siebie wykłady ASBIRO - sami praktycy, a nie sprzedawcy marzeń od siedmiu boleści

YAPA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: YAPA »

To "sklejanie" artykułów z różnych książek da się wyczuć z kilometra. Osoba średnio obyta z książkami nie powinna mieć z tym najmniejszego problemu.
Jest faktem że rynek zwłaszcza w ostatnich latach jest zalewany takim chłamem.
Nie powinno to dziwić, biorąc pod uwagę fakt że ludzie coraz rzadziej używają mózgu a ich kreatywność ogranicza się do wpisania odpowiedniej frazy w wyszukiwarce i zachwycanie się "sukcesem" jakiegoś Jacka czy innego "kołcza" który sprzedaje im złudną nadzieję na lepsze jutro.
Sprawdzenie autora to podstawa przed zakupem książki, chyba że ktoś lubi czytać... bajki dla dużych dzieci...

Jacek często nawija o szukaniu nisz, w których można zarobić i da się zauważyć że wykorzystuje jedną z największych jakie w dzisiejszych czasach istnieją.
Ta nisza to LENISTWO. Jego filmiki i kursy są kierowane dla ludzi leniwych do tego stopnia, że nie chce się nawet książki na interesujący temat przeczytać a co dopiero ruszyć dupę, przecież Jacek im opowie streszczenie...
Jacek też zapewnia ich że wie o czym mówi, więc nawet nie próbują tego zanegować.
Wystarczy że widzą jego "życie na bogato" w YouTube i więcej im do szczęścia nie potrzeba.

Do tego jakiś kursik "mistrza" za jedyne 3000 zł. i można leżeć dalej na kanapie, marząc o milionach na koncie...

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

YAPA pisze:Ta nisza to LENISTWO.
BRAWO!

W całym tym watku , poza Administratorem który wykonał swoją pracę jak należy, to jest wpis, a właściwie ta jego część która jest najwartościowsza ... Ale największą wartością jest czas.... nie marnujcie go, nie traćcie najcenniejszego z zasobów w taki bezmyśłny sposób jak użeranie się z kimkolwiek .....
Ludzie CZAS jest tym zasobem , ktorego nie da się odnowić. Nie marnujcie więcej czasu na Jacka 3000,

YAPA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: YAPA »

Jedni oglądają seriale, inni sport, niektórzy siedzą na fejsie a my w ramach luzu czasem wspomnimy o jakimś Jacku Wiśniowskim, który jak kameleon zmienia branże, zawsze udając wybitnego specjalistę w każdej z nich.
To właśnie na tym forum rozgryźliśmy te jego milionowe biznesy niczym nosorożec orzech kokosowy.
Trochę czasu nam to zajęło ale doświadczenie bezcenne ;)

Bart09
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Bart09 »

Ogladałem wiekszosc filmow, byłem na prelekcji w Krakowie. Jacek nie jest dla mnie wiarygodny. Wiarygodni sa ludzie ktorzy sukces odniesli swoja determinacja i ciezka praca, potrafia o nim opowiedziec w roznych kontekstach zarowno jesli chodzi o porazki w biznesach jak i chwile chwały. Bez suplementow, tajemnej wiedzy na kursach za 3000 itp podaje przepis na sukces:
-ciezka praca
-wyrzeczenia
-wyksztalcenie jesli jest niezbedne w danym biznesie
-samodoskonalenie sie (uczenie sie nowych rzeczy caly czas np. Jezyki obce itp)
-samodyscyplina
-umiejetnosc oszczedzania(mozemy podpiac pod to wyrzeczenia)
-dojrzalosc
-umiejetnosc oddzielenia pracy zawodowej od zycia prywatnego
-kreatywnosc i zdolnosc podejmowania ryzyka
-umiejetnosc wyciagania wnioskow z porazek i wdrazanie ich w zycie
-pozytywne nastawienie do swiata i ludzi
-trochę szczescia w tym wszystkim ktory i tak jest małym procentem całosci
-jeszcze bardziej ciezka praca

Pamietajcie nikt kto wszedl na gore nie wszedl na nia na skroty a dostatnie zycie ktorego kazdy pragnie jest szczytem bardzo wysokim.

Z Jackiem zgodze się w kwestii czytania ksiazek. Nigdy nie zaszkodzą a mogą wiele pomoc i rozwinac człowieka.
Co do reszty cóź... za mało konkretów jak to mówią w biznesie Jacku... konkretów co do Twojej osoby.

arq
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arq »

Też byłem w krakowie na spotkaniu na żywo.
Wyszliśmy stamtad z kumplem po 10min.
A na 'niusleterze' jacuś rzekł "nie obawiaj się, nie zamierzam wcisnąć garnków"
No, garnków konkretnie to może i nie...

Obserwatorka
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Obserwatorka »

Do tych osob, ktore byly na tzw. Prelekcji w Krakowie, napiszcie prosze o czym on tam opowiada?

SamuX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SamuX »

Byłem w Warszawie, ale odpowiem Ci i tak ;-)
Tutaj Jacek mówił w zasadzie to co na filmikach, podobną opinię do mojej wyraziło kilka innych osób.
W stolicy ludzie nie mieli gdzie siedzieć na na prawdę ogromnej auli. Jak oglądasz Jacka filmiki od jakiegoś czasu, to wg mnie nic nie straciłaś.
W tym wątku masz wszystko na ten temat, jak pominiesz skrajne wypowiedzi to powinnaś wyrobić sobie opinię.
Najśmieszniejsze, że wątek sam w sobie jest w pewnym sensie kursem zarabiania w internecie i jak kogoś to interesuje to chyba lepiej nie mógł trafić ;-)

arq
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arq »

zanim wyszliśmy (do 1szej przerwy, na której Jacuś zorganizował "trening" rozmowy z 5ma osobami w pobliżu, by nawiazac szybki kontakt), Jacenty mówił o banałach (nic nowego, co jest na większości jego filmów), w których się wpadało w trans i zaczęło myśleć o czym innym. Po kilku zdaniach zaczał mówić o "mastermind", a wiec jedno co się skojarzyło, to te garnki, które zapewniał, ze nie bedzie wciskał...
Przed nami, wyszła jeszcze jedna para, zatem postanowiliśmy wyjść jak zrobi się ruch.

Na jedyny + tych spotkań, to naprawdę fajne dziewczyny poprzychodziły, więc jeśli trafiły się tzw "gold digger-ki", to coniektórzy myślę, skorzystali :)
(a może taki był cel spotkań, poza reklamą swoich, nazwijmy to, produktów?)

ODPOWIEDZ