DayTrading: Czwartek 16.03.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 mar 2017, 00:00

Wzrost
4
44%
Bez zmian
3
33%
Spadek
2
22%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 16.03.2017

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

u swiezaka jest tak ze ktory pierwszy wskaznik pokaze kupuj to kupuje i do pierwszego wsparcia/oporu ktorych jest u niego milion :)
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

pedro pisze:ej świeżak, a w oparciu o co trejdujesz? :)

w sensie, jaką masz strategie? :) jaki masz trading plan? :)
Teraz odpuściłem trochę wskaźniki i traduje w oparciu o świeczki momentum+ wsparcia i opory. Niestety te świeczki też potrafią byc błyskawicznie zanegowane albo zrobić fałszywe wybicie. Te ostatnie złe wejścia zrobiłem wbrew wskaźnikom, więc trzeba będzie troche do nich wrócić. Oczywiście poziomy wyznaczam na bieżąco. No i oczywiście FIBO jak się uda- zwłaszcza na SP500, bo tam wskaźniki w ogóle nie działają, a fibo bardzo ładnie. To tak w skrócie.

-- Dodano: 16 mar 2017, 15:16 --

Najczęstszy bląd, to że czasem wchodzę bez setupu i bez większej analizy na zasadzie łapania aktualnego ruchu.. Prawie zawsze wtopa..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Świeżak44 pisze:

Teraz odpuściłem trochę wskaźniki i traduje w oparciu o świeczki momentum+ wsparcia i opory. Niestety te świeczki też potrafią byc błyskawicznie zanegowane albo zrobić fałszywe wybicie. Te ostatnie złe wejścia zrobiłem wbrew wskaźnikom, więc trzeba będzie troche do nich wrócić. Oczywiście poziomy wyznaczam na bieżąco. No i oczywiście FIBO jak się uda- zwłaszcza na SP500, bo tam wskaźniki w ogóle nie działają, a fibo bardzo ładnie. To tak w skrócie.

Najczęstszy bląd, to że czasem wchodzę bez setupu i bez większej analizy na zasadzie łapania aktualnego ruchu.. Prawie zawsze wtopa..
czyli gówno z marchewką ... to powiedz mnie mój drogi marszałku kochany, na cholere Ci średnie i ten oscylator na dole?

i te bollingery? ... a na tym Twoj sp500 to ja fibo nie widzę... a nie, wróć, jest tam jakieś różowe 23 cośtam procenta, i nawet konsoliduje wokół tego,, fju, fju....

przeczytaj sobie tą książkę: http://levelup.net.pl/gielda/Nison,%20S ... 9C%E6).pdf

otwórz czysty wykres, bez niczego, popatrz na świeczki i trejduj z zachowaniem odpowiedniego MM i RR.... a emocje okaż psu, żonie, albo konikowi morskiemu.... dzięki emocjom na rynku będziesz tylko zawsze dymany : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Średnie i bollingery pomagaja mi odczytać bieżący trend, bo mam z tym od początku duże kłopoty. Tak samo z przestawieniem jak się trend zmienia.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

tej świeżak, a gdzie Ty miałeś momentum na tych swoich wcześniej pokazywanych trejdach z daxa???? ....
Jutro też jest dzień.

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

pedro pisze:
Świeżak44 pisze:

czyli gówno z marchewką ... to powiedz mnie mój drogi marszałku kochany, na cholere Ci średnie i ten oscylator na dole?

i te bollingery? ... a na tym Twoj sp500 to ja fibo nie widzę... a nie, wróć, jest tam jakieś różowe 23 cośtam procenta, i nawet konsoliduje wokół tego,, fju, fju....

przeczytaj sobie tą książkę: http://levelup.net.pl/gielda/Nison,%20S ... 9C%E6).pdf

otwórz czysty wykres, bez niczego, popatrz na świeczki i trejduj z zachowaniem odpowiedniego MM i RR.... a emocje okaż psu, żonie, albo konikowi morskiemu.... dzięki emocjom na rynku będziesz tylko zawsze dymany : )
Ja kapituluje, tym bardziej że mnie szczorchał kiedyś a ponadto i tak nie usłucha
-------------------------------------------------------------------
Ładnie poszło te moje :lol:

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Świeżak44 pisze:Średnie i bollingery pomagaja mi odczytać bieżący trend, bo mam z tym od początku duże kłopoty. Tak samo z przestawieniem jak się trend zmienia.
chyba Ci nie pomagają : )
Jutro też jest dzień.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Świeżak44 pisze:
navik pisze: Świeżak Ty demo dalej ćwiczysz?
Tak. Piate konto zacząłem, ale już to powoli zaczynam łapać. :P
Piąte ? :shock: Demo nic nie uczy...
A przepraszam uczy... bezkarnego powielania błędów i nie wyciągania wniosków.
The only way is up

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Świeżak
na daxie to tutaj
a na nasdaq100 tu

pamiętaj momentum :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

sokol83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sokol83 »

Jakiego brokera na real polecacie?

Zablokowany