dsws with lot calc ;Pjen-yy pisze:Świeżak
na daxie to tutaj
a na nasdaq100 tu
pamiętaj momentum
ciekawe narzędzie

dsws with lot calc ;Pjen-yy pisze:Świeżak
na daxie to tutaj
a na nasdaq100 tu
pamiętaj momentum
Niktórych błędów juz nie powielam. Nie wchodzę na przykład na wsparciach/oporach, chyba że przez nieuwagę, tak jak kiedyś robiłem. Nie zostawiam pozycji nawet na noc, zawsze stosuje SL. Staram sie bardziej skalpować, łapać zysk i uciekać i mieć zawsze dobre wejścia. Jak cos źle idzie to zamykam, nie czekam. I to na demo się nauczyłem.TsunamiPL pisze:Piąte ?Świeżak44 pisze:Tak. Piate konto zacząłem, ale już to powoli zaczynam łapać.navik pisze: Świeżak Ty demo dalej ćwiczysz?Demo nic nie uczy...
A przepraszam uczy... bezkarnego powielania błędów i nie wyciągania wniosków.
problem tylko w tym, że inaczej jest zamknąć stratną pozycje na demo a inaczej w realu. To nie to samo, wiem po sobieŚwieżak44 pisze: Niktórych błędów juz nie powielam. Nie wchodzę na przykład na wsparciach/oporach, chyba że przez nieuwagę, tak jak kiedyś robiłem. Nie zostawiam pozycji nawet na noc, zawsze stosuje SL. Staram sie bardziej skalpować, łapać zysk i uciekać i mieć zawsze dobre wejścia. Jak cos źle idzie to zamykam, nie czekam. I to na demo się nauczyłem.
pedro pisze:dsws with lot calc ;Pjen-yy pisze:Świeżak
na daxie to tutaj
a na nasdaq100 tu
pamiętaj momentum
ciekawe narzędzie
TsunamiPL pisze:Rynek zareagował na podwyżkę w sposób jaki powinien zareagować na obniżkę stóp %.
to nie moje, to dadasa : ) ja korzystam z takiego bez kalkulatora lotów i % ,,,,Tomasz196407 pisze:pedro pisze:dsws with lot calc ;Pjen-yy pisze:Świeżak
na daxie to tutaj
a na nasdaq100 tu
pamiętaj momentum
ciekawe narzędzie
![]()
każdy chwali swoje
Przyczyną strat jest złe wejście, a wchodzisz na demo i w realu korzystając z jednakowej analizy. Ja w sumie skupiam się żeby mieć jak najlepsze wejścia. Zamykać w realu będę na pewno szybciej i zyski i straty, czyli skalpowanie.jen-yy pisze:problem tylko w tym, że inaczej jest zamknąć stratną pozycje na demo a inaczej w realu. To nie to samo, wiem po sobieŚwieżak44 pisze: Niktórych błędów juz nie powielam. Nie wchodzę na przykład na wsparciach/oporach, chyba że przez nieuwagę, tak jak kiedyś robiłem. Nie zostawiam pozycji nawet na noc, zawsze stosuje SL. Staram sie bardziej skalpować, łapać zysk i uciekać i mieć zawsze dobre wejścia. Jak cos źle idzie to zamykam, nie czekam. I to na demo się nauczyłem.![]()