ale Tomaszu ja nie namawiam do żadnego absolutnie narzędzia, tylko i wyłącznie do poziomych kresek i wykresu świeczkowego, dzisiaj tłumacząc różne rzeczy świeżakowi, także nie pisalem, weź dsws, szukaj świeczek sygnalnych PA, zmierz, dobierz rr jak pasuje to trejduj... ja jestem wybitnie toleranyjny i uważam, że każda metoda ma sens o ile umie się nią posługiwać : )Tomasz196407 pisze:...
Nie w tym sensie!!
sprawdzam dane narzedzie jeżeli moge,!! Tak
nikomu nie polecam swoich kazdy widzi jakie mam na wykresie,
mówie że to sprawdzone!! ty do... sie do bolingera ,
a ja akurat mam i korzystam
BO moge go sprawdzić
ale kazdy bedzie sie wypowiadał choc go nie sprawdzi i nie stosuje
dół w ziemi można wykopać dłońmi, plastikową łopatką, małą koparką, kilofem, wielką koparą albo dynamitem .... wszędzie efekt będzie ten sam, dziura w ziemi ... ale metoda inna : )
popieram każdą, jeżeli umie się stosować, a świeżak korzysta z x metod i z żadnej nie wyciąga odpowiednich wniosków : )
IMO, wszystko co potrzeba jest na wykresie... nauczyć się 3-5 formacji świecowych, których wystąpienie w odpowiednich na wykresie miejscach daje potencjał na trejd... w trejd wchodzę, jeżeli RR mam min 1:1 ... jestem agresywny, zazwyczaj konczę trejd na 1:2,5 ... przy skuteczności z roku 64% mam pasywny dochód : )
ale już nie jestem na m1/m5 .... dojrzałem do etapu d1/h4