DayTrading: Czwartek 16.03.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 mar 2017, 00:00

Wzrost
4
44%
Bez zmian
3
33%
Spadek
2
22%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 16.03.2017

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Tomasz196407 pisze:...

Nie w tym sensie!!
sprawdzam dane narzedzie jeżeli moge,!! Tak
nikomu nie polecam swoich kazdy widzi jakie mam na wykresie,
mówie że to sprawdzone!! ty do... sie do bolingera ,
a ja akurat mam i korzystam
BO moge go sprawdzić
ale kazdy bedzie sie wypowiadał choc go nie sprawdzi i nie stosuje :D
ale Tomaszu ja nie namawiam do żadnego absolutnie narzędzia, tylko i wyłącznie do poziomych kresek i wykresu świeczkowego, dzisiaj tłumacząc różne rzeczy świeżakowi, także nie pisalem, weź dsws, szukaj świeczek sygnalnych PA, zmierz, dobierz rr jak pasuje to trejduj... ja jestem wybitnie toleranyjny i uważam, że każda metoda ma sens o ile umie się nią posługiwać : )

dół w ziemi można wykopać dłońmi, plastikową łopatką, małą koparką, kilofem, wielką koparą albo dynamitem .... wszędzie efekt będzie ten sam, dziura w ziemi ... ale metoda inna : )

popieram każdą, jeżeli umie się stosować, a świeżak korzysta z x metod i z żadnej nie wyciąga odpowiednich wniosków : )

IMO, wszystko co potrzeba jest na wykresie... nauczyć się 3-5 formacji świecowych, których wystąpienie w odpowiednich na wykresie miejscach daje potencjał na trejd... w trejd wchodzę, jeżeli RR mam min 1:1 ... jestem agresywny, zazwyczaj konczę trejd na 1:2,5 ... przy skuteczności z roku 64% mam pasywny dochód : )

ale już nie jestem na m1/m5 .... dojrzałem do etapu d1/h4 :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Świeżak44 pisze:
jen-yy pisze:
Świeżak44 pisze: Niktórych błędów juz nie powielam. Nie wchodzę na przykład na wsparciach/oporach, chyba że przez nieuwagę, tak jak kiedyś robiłem. Nie zostawiam pozycji nawet na noc, zawsze stosuje SL. Staram sie bardziej skalpować, łapać zysk i uciekać i mieć zawsze dobre wejścia. Jak cos źle idzie to zamykam, nie czekam. I to na demo się nauczyłem.
problem tylko w tym, że inaczej jest zamknąć stratną pozycje na demo a inaczej w realu. To nie to samo, wiem po sobie :lol:
Przyczyną strat jest złe wejście, a wchodzisz na demo i w realu korzystając z jednakowej analizy. Ja w sumie skupiam się żeby mieć jak najlepsze wejścia. Zamykać w realu będę na pewno szybciej i zyski i straty, czyli skalpowanie.
troche inaczej to ujmę
podstawową sprawą jest wyjście z pozycji - stratne z jak najmniejszą stratą i zyskowne z jak największym zyskiem.
Wejść możesz gdziekolwiek, ale .... (już słyszę ten sarkastyczny śmiech niektórych )
Jednak wtedy kompletnie nie potrafisz określić logicznego SL i TP
I dlatego nie wchodzisz gdziekolwiek lecz szukasz miejsc w których widzisz kto zyskuje przewagę na rynku i możesz jasno określić w którym miejscu postawisz SL gdyby jednak to była zmyła rynku.
I dlatego szukasz świecy momentum wybijającej konsole i nad nią albo nad konsolą stawiasz SL. Założenie jest takie że jak ktoś wydał kupe kasy na wybicie konsoli to teraz zrobi wszystko by na tym solidnie zarobić. No chyba że znajdzie sie ktoś większy ale wtedy SL.

no i żaden wskaźnik ci tego nie pokaże, co najwyżej z opóźnieniem, a to może być po ptakach
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

pedro pisze:
Tomasz196407 pisze:...

Nie w tym sensie!!
sprawdzam dane narzedzie jeżeli moge,!! Tak
nikomu nie polecam swoich kazdy widzi jakie mam na wykresie,
mówie że to sprawdzone!! ty do... sie do bolingera ,
a ja akurat mam i korzystam
BO moge go sprawdzić
ale kazdy bedzie sie wypowiadał choc go nie sprawdzi i nie stosuje :D
ale Tomaszu ja nie namawiam do żadnego absolutnie narzędzia, tylko i wyłącznie do poziomych kresek i wykresu świeczkowego, dzisiaj tłumacząc różne rzeczy świeżakowi, także nie pisalem, weź dsws, szukaj świeczek sygnalnych PA, zmierz, dobierz rr jak pasuje to trejduj... ja jestem wybitnie toleranyjny i uważam, że każda metoda ma sens o ile umie się nią posługiwać : )

dół w ziemi można wykopać dłońmi, plastikową łopatką, małą koparką, kilofem, wielką koparą albo dynamitem .... wszędzie efekt będzie ten sam, dziura w ziemi ... ale metoda inna : )

popieram każdą, jeżeli umie się stosować, a świeżak korzysta z x metod i z żadnej nie wyciąga odpowiednich wniosków : )

IMO, wszystko co potrzeba jest na wykresie... nauczyć się 3-5 formacji świecowych, których wystąpienie w odpowiednich na wykresie miejscach daje potencjał na trejd... w trejd wchodzę, jeżeli RR mam min 1:1 ... jestem agresywny, zazwyczaj konczę trejd na 1:2,5 ... przy skuteczności z roku 64% mam pasywny dochód : )

ale już nie jestem na m1/m5 .... dojrzałem do etapu d1/h4 :)
Pedro mówie o sprawdzeniu danego narzędzia, np na testerze,
a jak mam widok na wykresie tylko wskaźnik że jest!!
co ja moge o nim powiedzieć,
zakolorować wykres moge tak jak rekin dorysował ptaszka sarkastycznie i tyle
Co do świeżego
ktos mu polecił świeczki Heiken ashi
ja go tylko sprawdziłem jako wskaxnik i daje naprawde rezultaty,
a on patrzy w co innego, nie sprawdzając go,
ale tu można duzo pisać i tak jak ma ktos klapki na oczach i widzi co chce,
dobra za duzo pisania, :564:

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

o jeju jeju gdzie ten nasdaqu spadł :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Tomek nie wytłumaczysz Nowemu ,dorośnie to sam zrozumie że to całe badziewie jest nie potrzebne .Po kiego używa indyków które idą za ceną to ja nie wiem ,nic nie widać tylko świąteczną choinkę.Święta się zbliżają więc może to jakaś nowa moda :?:

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

macie moze dswsa udostepnić?

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

imo na DAX ciasno się robi :wink:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

MERLIN pisze:imo na DAX ciasno się robi :wink:
:564:
i szczyt 04.15

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

GU może komuś się przyda -uprzedzam nie znam się na falach ,podstawiłem tylko wzór.Co do EU 3 szczyty jeden po drugim nie wróży nic dobrego ,podobny układ był na Gold
Ostatnio zmieniony 16 mar 2017, 17:19 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.

rekamil97
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rekamil97 »

Warto kupować dolara po osłabieniu?

Zablokowany