Zacznę od końca. Piszesz że
-rookie- pisze: Raczej w tym kierunku idę w swoich przemyśleniach po dzisiejszym dniu, ale nie mam rozwiązania swoich problemów
Demokry kiedyś powiedział, że nadzieje uczonych są pewniejsze niż bogactwo nieuków. Od kilku tygodni jest wałkowany temat nauki, czytania , przeglądania histroii , trenowania oka na histroii itp , a Ty piszesz że nie masz rozwiazania. W trzeciej rzeszy na abażury by Cie przerobili za takie słowa. Jak możesz zarabiać z zerową wiedzą ?
-rookie- pisze:Czuję się teraz jak ten tytułowy „next”, czyli kolejny frajer który przyszedł na fx i myśli że to wszystko jest takie proste ( wystarczy gapić się na wykres i klikać buy albo sell ) i będzie zarabiał. I żyje nadziejami że pewnego pięknego dnia...
Jeżeli przychodziłeś z taką nadzieją a śmiem twierdzić że tak jest, to już jedno masz z bani. Wiesz NA PEWNO że bez nauki nic nigdzie nie osiągniesz. Przychodzisz z zerową wiedzą i myślisz że wytargasz kase od rekinów rynkowych , którzy siedzią po 15-20-30 lat na giełdach ? Myślałeś że tam siedzą frajerzy i kase rozdają ?
Które książki przeczytałeś o AT. Zrobiłeś tak że najpierw pierwsze czytanie - ogólne , potem drugie do wyłuskania interesujacych zagadnien wiedząc co juz ogólnie jest w książce i trzecie czytanie wyłuskanych fragmentów z treningiem i wyszukiwaniem na wykresie tych zagadnień. Ja tak zrobiłem. Pochwal się dla potomnych jak Ty to zrobiłeś. Niech znają rózne sposoby nauki. Dam taką krótką listę podstawowych książek, bo tych papierowych nie chce mi się robić teraz zdjęc i przezucać tu.
Uczony dobrze zna wartość pieniędzy, ale bogaty nie zna wartości wiedzy.
Sokrates
Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała - zasady bogactwa
http://justynaolowniuk.pl/zasady-bogact ... ch-sukcesy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.