DayTrading: Wtorek 28.02.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 mar 2017, 00:00

Wzrost
3
43%
Bez zmian
2
29%
Spadek
2
29%

Liczba głosów: 7

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 28.02.2017

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

No Rafał gratuluje analizy, przesle ci moja poźniej , Pozdrawiam Wszystkich i dziekuje

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

jen-yy pisze:
Rafal152 pisze:
Tomasz to już przechodzi granice absurdu :shock:
I zaczyna się opis na danych historycznych bo formacja 123 .
ale Cię boli ten Dadas. Chyba dlatego, że myślicie podobnie. Obaj jestecie strasznie przekonani do swojej metody i nie dopuszczacie że ktoś może mieć trochę inne zdanie. Czy to dobrze czy źle oceńcie sami.

Jak ktos chce, to podobne podejście do świecy momentum jest w linku poniższym
i nie ma to nic wspólnego z Dadasem
Powodzenia
http://just-zeroline.blogspot.com/p/podstr-1.html
no i na nawigatorze http://forex-nawigator.biz/forum/koncep ... t9032.html

Co robimy kur... ? Proszę cię nie obrażaj mnie .

Czy ja kogokolwiek i kogokolwiek przekonywałem do mojej metody ?

wiesz proszę cię przestać .

...................................................

Tomasz zwróć uwagę na USD/MXN . Będzie retest poziomu i zauważalna formacja 123 :mrgreen:

....................................................

Anomalia twoje zdanie się nie liczy jako ucznia :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Świeżak44 pisze:Zapłacę na demo :mrgreen: Co do tego 1,2,3 to tam rzeczywiście to było po 13.20, tylko nie wiem dlaczego świece momentum wziąłeś tą z 13.40 a nie tą wielką spadkową jakieś 4o min wcześniej. Przecież tamta była większa i przebijała ważne wsparcie. Jak się ją podstawi to lepiej to wygląda. Oczywiście każdy jest mądry po czasie. W trakcie gry jest trudno to wyłapać , jeszce określić kierunek gry po takim ruchu..
Bo tu chodzi o świecę, która wybija 2. Jej momentum świadczy o sile zwycięzcy - popytu lub podaży. A to sugeruje jak duży może wystąpić ruch ceny.

A ta duża spadkowa to często szukanie płynności przez grubych. Pod wsparciami jest dużo sl albo sell stopów. Gruby ma więc co kupować jak planuje pompowac rynek.

-- Dodano: 28 lut 2017, 20:58 --
Rafal152 pisze:

Przepraszam, jeżeli takie rzeczy Cię obrażają.
Nie pisałem że kogokolwiek przekonywałeś do swojej metody, tylko że jesteś do niej przekonany. To chyba różnica.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

co to za dziwna sytuacja na ropie? wyjda w gore czy lapia na spadki?\
co oni beda odpierdalac, ktos wie?
Ostatnio zmieniony 28 lut 2017, 21:11 przez d4mian7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Tomasz196407 pisze:
Ja skromnie ci mówie nic nie wspomniałem o ww. Twojej mistrzowskiej osobie,
Powodzenie mam i nie musisz mi go zyczyć,
Dyskusja chyba niepotrzebna, mozemy ty i ja i pan D. zyc koło siebie i nie wadzic nikomu i sobie też , czyz nie prawda jenny :lol:
Mistrza mam tylko jednego bo jest tylko jeden.
Jeśli idzie o mentora forexowego to nie jest nim Darek. Szybciej Marek Marcinowski z techmikaichimoku.pl
Darka cenię za ciekawe podejście do rynku i chęć dzielenia się z innymi. Denerwuje szorstkie podejście.
No ale takie jest życie.

A powodzenia życzę wszystkim niezależnie czy je mają czy nie.
Tak z kultury osobistej i życzliwości.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Rafal152

jen-yy pisze:
Świeżak44 pisze:Zapłacę na demo :mrgreen: Co do tego 1,2,3 to tam rzeczywiście to było po 13.20, tylko nie wiem dlaczego świece momentum wziąłeś tą z 13.40 a nie tą wielką spadkową jakieś 4o min wcześniej. Przecież tamta była większa i przebijała ważne wsparcie. Jak się ją podstawi to lepiej to wygląda. Oczywiście każdy jest mądry po czasie. W trakcie gry jest trudno to wyłapać , jeszce określić kierunek gry po takim ruchu..
Bo tu chodzi o świecę, która wybija 2. Jej momentum świadczy o sile zwycięzcy - popytu lub podaży. A to sugeruje jak duży może wystąpić ruch ceny.

A ta duża spadkowa to często szukanie płynności przez grubych. Pod wsparciami jest dużo sl albo sell stopów. Gruby ma więc co kupować jak planuje pompowac rynek.

-- Dodano: 28 lut 2017, 20:58 --
Rafal152 pisze:

Przepraszam, jeżeli takie rzeczy Cię obrażają.
Nie pisałem że kogokolwiek przekonywałeś do swojej metody, tylko że jesteś do niej przekonany. To chyba różnica.
Nie myślimy podobnie , jeżeli zacznę tak myśleć o rynkach jak Dadas to serio z ręką na sercu przestaje grać na Forexie .

Między nami jest ogromna różnica bo ja nie boje się pokazać wejścia na rynek w momencie otwarcia pozycji z ustawionym SL i TP . Dadas to wielki teoretyk i to mi nie przeszkadza ale jak gość wpada i obraża innych bo jego metoda jest najlepsza to weż proszę wybacz ale taki człowiek nie zasługuje na szacunek .

Jak Dadas nauczył cię formacji 123 to zacznij grać na wyższych interwałach i proszę nie pokazuj na histori jak Dadas co można było zrobić po .... pokaż to przed

A teraz masz przykład ......

Jedna z aktualnych analiz , ja to pokazałem przed dokonaniem ruchu wrzuciłem na innym forum w sobotę a Dadas będzie to opisywał na historii co można było zrobić i to jest ta ogromna różnica pomiędzy nami . Tylko że z analiz na danych historycznych pieniędzy nie ma .

............................................................................................

Jak chcesz opisywać formacje 123 na danych historycznych to troszkę wcześniej na wykresie który wrzuciłeś też masz formacje 123 która została zanegowana .

..................................................................................................

Kolejna i to ważniejsza sprawa co teraz zrobić z tą pozycją . Jak cię Dadas tego nauczył to powiedz mi jak Ty ją poprowadzisz ?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

jen-yy pisze:
Tomasz196407 pisze:
Ja skromnie ci mówie nic nie wspomniałem o ww. Twojej mistrzowskiej osobie,
Powodzenie mam i nie musisz mi go zyczyć,
Dyskusja chyba niepotrzebna, mozemy ty i ja i pan D. zyc koło siebie i nie wadzic nikomu i sobie też , czyz nie prawda jenny :lol:
Mistrza mam tylko jednego bo jest tylko jeden.
Jeśli idzie o mentora forexowego to nie jest nim Darek. Szybciej Marek Marcinowski z techmikaichimoku.pl
Darka cenię za ciekawe podejście do rynku i chęć dzielenia się z innymi. Denerwuje szorstkie podejście.
No ale takie jest życie.

A powodzenia życzę wszystkim niezależnie czy je mają czy nie.
Tak z kultury osobistej i życzliwości.
Jenny nie chce dyskutować, poniewaz zaraz dojdzie ktos i ktos coś doda-
Ja i wielu moich kolegów Dzielimy sie przez duze "Dz" wszystkim co mamy a przede wszystkim wiedza
jest bardzo duzo grup fb i wiesz o tym ze kazdy tam stara sie jak moze, aby cos dodac od siebie
Nie wiem bo nie doswiadczyłem to o czym piszesz, ale to wynika Poprostu z natury człowieka - daje komus Coś - dziwne ale moze prawdziwe? :)
Powodzenie? zyczysz
wybacz lae jakos nigdy sobie nie składalismy zyczeń, moze i to nowa kultura a dla cos innego :)

Patryś
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patryś »

LoL, Rafał, jesteś śmieszny, żeby nie powiedzieć mocniej... I naprawdę masz jakiś kompleks na punkcie fx-technika ;) Świadczy o tym zapał z jakim reagujesz. Ale pozwól, że coś Ci wyjaśnię, bo Tobie włączył się taki agresor że chyba sam nie jesteś w stanie zauważyć:

1. Nikt nie twierdzi że Dadas wymyślił PA, albo że odkrył 123J... Ale rozpropagował je na tym forum i jest z tym setupem szeroko kojarzony więc zwrot jen-yy jak najbardziej uprawniony (A wyskakiwać jak Filip z Konopi żeby to nagle skrytykować... OMG!!)

2. "Podobne myślenie" - kol. jen-yy nie chodziło o podobny sposób tradingu/patrzenia na rynek, lecz o osobowość (miał na myśli to że tak samo mocno bronicie swoich racji i jesteście przekonani o wyższości swojego sposobu tradingu). Wyraźnie to napisał.

Jeśli masz jeszcze jakieś inne problemy leksykalne to pisz śmiało, postaram się pomóc.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Rafał
przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem.
Ja nie napisałem że myślicie podobnie o rynku.
Ja napisałem, że myślicie podobnie o swoich stylach grania - tzn. każdy z Was jest przekonany o słuszności swojej strategii.
Do cholery - co w tym jest obraźliwego.
Dadas niczego mnie nie uczył - nazwał coś co widziałem i stworzy świetne narzedzia do skalpowania, którymi sie podzielił. I za to jestem mu wdzięczny
Nie gram tym na wyższych interwałach. Gram jeszcze na d1 ale wyłącznie ichimoku i ES od Marka. To zupełnie inne patrzenie na rynek.
Co do eurtry
Ja nie grałbym długiej Tylko czekał do strefy zaznaczonej prostokątem, no ewentualnie półke niżej bo tam opór. Gdyby była odpowiednia formacja świecowa wraz z głębokim czyszczeniem stopów to s.

Rafal152

Patryś pisze:LoL, Rafał, jesteś śmieszny, żeby nie powiedzieć mocniej... I naprawdę masz jakiś kompleks na punkcie fx-technika ;) Świadczy o tym zapał z jakim reagujesz. Ale pozwól, że coś Ci wyjaśnię, bo Tobie włączył się taki agresor że chyba sam nie jesteś w stanie zauważyć:

1. Nikt nie twierdzi że Dadas wymyślił PA, albo że odkrył 123J... Ale rozpropagował je na tym forum i jest z tym setupem szeroko kojarzony więc zwrot jen-yy jak najbardziej uprawniony (A wyskakiwać jak Filip z Konopi żeby to nagle skrytykować... OMG!!)

2. "Podobne myślenie" - kol. jen-yy nie chodziło o podobny sposób tradingu/patrzenia na rynek, lecz o osobowość (miał na myśli to że tak samo mocno bronicie swoich racji i jesteście przekonani o wyższości swojego sposobu tradingu). Wyraźnie to napisał.

Jeśli masz jeszcze jakieś inne problemy leksykalne to pisz śmiało, postaram się pomóc.

Patryś a co w tym śmiesznego ?

1 nie można żadnego setapu przypisywać komuś kto go nie wymyślił

2 NIgdy ale to nigdy na tym forum ani na żadnym innym nie przekonywałem do mojego sposobu trejdingu . Wręcz przeciwnie na tym forum i to na forum ogólnym namawiałem żeby każdy wrzucał swoje analizy i swój sposób myślenia bo jeżeli z kilku analiz innych spojrzeń na rynek wyjdzie jakiś fajny poziom to jest mocny sygnał do gry , zwiększenia prawdopodobieństwa .

Zablokowany