next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Re: next

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

jackub pisze:
irmentruda pisze:
pol75 pisze: OK. To zrób analize na historii. Wejdź na edka na TF 1 H i oznacz go falowo i)
Ja to teraz tak widze, co prawda ten RGR kloci sie z tym ABCD ale to dwa rozne warianty.
Ciągle niezaokńczona świeca tygodniowa pokazuje jednak siłę presji na edka od góry bez knota ....siedem tygodni pchania do góry ze słabym efektem , trzy tygodniowe doji w międzyczasie... popatrzcie jak wyglądają wcześniejsze świeczki spadkowe
Nie jest to początek ataku na dotychczasowe minima?
EURUSD.lmxWeekly.png

Gdyby teraz jeszcze tego sie uczepić to by było w sumie 6 powodów, ale moje dwa pozostałe są na tf 4 i 1 h widoczne

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Oczywiście że ruch do góry jest możliwy, poziom 1.0658 jest silnym wsparciem mogą użyć go jako trampoliny w górę aby go potem przełamać, mają ok 170 pipsów do tygodniowego silnego oporu i podobną odległość do tygodniowego wsparcia ...
dlatego poczekam co się stanie i będę grał od góry jak przełamię piękną LT z H4, aby potem szukać zagrań w dół lub zagram w dół po reteście obecnego poziomu ... szkoda że dzisiaj piątek bo w związku z tym w pewnie ogóle nie zagram...
EURUSD.lmxH4.png

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Poziom 1.0730 był dwukrotnie testowanym wsparciem po czym zostało wybite tym ruchem w dół. Więc jesteśmy pod nim. Wierzchołek A czyli ten który rozkminialiśmy, to próba wyjścia w góre, ale rynek wrócił jeszcze raz na dołki do punktu B. Poza tym rynek póki co respektuje dolną linie trendu z H4. To rzuciło mi się w oczy ale zmyliła mnie teoria fal eliotta, bo jak po 5 falach w dół i korekcie ABC powrót do góry :?: :idea: Chyba że zakładasz wierzchołek C właśnie na poziomie 1.0730
139 - 10_02_2017 - Chart_EUR_USD_Hourly_snapshot.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nie chodzi o wsparcie. Chodzi o 2 formacje na które poluje. Podpowiem jeszcze raz. Wczoraj nie bez powodu podawałem zakres TP na który chciałem polować.

-rookie-
Maniak
Maniak

pol75 pisze:Nie chodzi o wsparcie. Chodzi o 2 formacje na które poluje. Podpowiem jeszcze raz. Wczoraj nie bez powodu podawałem zakres TP na który chciałem polować.
Widze tutaj taki układ uwzględniając poziomy które podałeś 1.0755 i 1.0727. Wierzchołek B to 61.8 mierzenia XA, wykres zatrzymał się na 88.6 mierzenia AB. TP to właśnie 2 warianty powrotu na te poziomy.
140 - 10_02_2017 - Chart_EUR_USD_Hourly_snapshot.png
Chyba to, akurat wierzchołek B wpisuje się w początek korekty
Ostatnio zmieniony 10 lut 2017, 08:44 przez -rookie-, łącznie zmieniany 2 razy.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

czy mozna tak rozrysowac? jest to pewien wariant?

-rookie-
Maniak
Maniak

Fuck, miałem nie klikać ale coś mnie podkusiło żeby sprawdzić to ( http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p852319 ) i wg tego wszedłem na dołku C. Potem strzał w dół i prawie wycięło mnie na SL. Fart, bo ten SL to troche z powietrza tam się znalazł. Nic nie przesuwałem w dół. Na H1 widać że dołek po lewej został naruszony, na H4 będzie tylko knot ale świeca może zamknąć się wyżej. Więc co jest prawidłową interpretacją? Reakcja po wejściu w ten poziom... i to co tam rysuje się na wykresie? Ajajajajaj zbieranie doświadczenia...
142 - 10.02.2017 - EURUSDH4.png
143 - 10.02.2017 - EURUSDM5.png

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

-rookie- pisze:co tam rysuje się na wykresie? Ajajajajaj zbieranie doświadczenia...
jeszcze tak 5 lat bedziesz zbieral doswiadczenie

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

irmentruda pisze:czy mozna tak rozrysowac? jest to pewien wariant?

A co zrobisz z tym fragmentem wykresu ? Po prostu pominiesz go bo Ty nie masz pomysłu jak go rozpisć ? Każdy większy swing próbuj rozpisać na mniejsze fale. Zejdz na np 30 m i zobacz jak ładnie mozna pierwszą piątkę rozpisać po młocie i piątej fali. Korekty muszą mieć 3-3-5 albo 5-3-5

-rookie-
Maniak
Maniak

-rookie- pisze:Fuck, miałem nie klikać ale coś mnie podkusiło żeby sprawdzić to ( http://forex-nawigator.biz/forum/next-t ... ml#p852319 ) i wg tego wszedłem na dołku C. Potem strzał w dół i prawie wycięło mnie na SL. Fart, bo ten SL to troche z powietrza tam się znalazł. Nic nie przesuwałem w dół. Na H1 widać że dołek po lewej został naruszony, na H4 będzie tylko knot ale świeca może zamknąć się wyżej. Więc co jest prawidłową interpretacją? Reakcja po wejściu w ten poziom... i to co tam rysuje się na wykresie? Ajajajajaj zbieranie doświadczenia...
Tak sobie to czytam teraz i przyszło mi coś do głowy, jak trenować. Piszesz pol że budujesz różne scenariusze do przodu ( próbujesz przewidywać ruchy ). Ogólnie teraz, od wczoraj jest tutaj kompletny chaos. Ciężko się połapać w tym co kto pisze, bo tutaj rozkminianie teorii, między czasie gra, itd. Więc to rada dla mnie, żebym nie zapomniał tego bo to ważne - kiedy będę patrzył na wykres mam szukać udowodniania teorii i mierzeń a nie rysować po gotowym wykresie i go mierzyć. Mam sprawdzać i myśleć w kategoriach "co bym tutaj zrobił i dlaczego?" Według jakich kryteriów np. otworzyłbym tutaj buy jak teraz ( http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/137770 ) na EURUSD . Taki powinienem sobie robić trening, bo na razie to próbowałem udowadniać teorie, zamiast szukać jej potwierdzenia. Nie wiem jak to wyjaśnić sobie... Trzeba po prostu w każdym punkcie wykresu zadawać sobie pytanie "co bym tutaj zrobił i dlaczego" i tak przejrzeć wykres na historii żeby uczyć się zachowania rynku.. To rada na kolejne dni co mam robić, bo dziś jest już 12 / 30 dzień. Nie udowadniać teorii tylko sprawdzać każdy ruch i zadawać sobie pytanie "co bym tutaj zrobił i dlaczego". Tak mam popracować w dalszych dniach na wykresie historycznym. Uczyć się zdrowych zachowań patrząc na wykres, żeby szukać potwierdzeń w analizie - coś w tym stylu, a nie brnąć w coś co być może istnieje tylko w mojej głowie.

Zablokowany