next
-
- Maniak
Re: next
@pol75 - powiedz mi proszę takich techniczny szczegół: to fibo, co masz rozciągnięte na ostatnim screenie to go nie ruszasz póki szczyt albo dołek tego impulsu nie zostanie wybity i dalej uważasz te poziomy za miarodajne? Jak ekstrema zostaną wybite, to wtedy czekasz na nowy impuls?
irmentruda pisze:@pol75 - powiedz mi proszę takich techniczny szczegół: to fibo, co masz rozciągnięte na ostatnim screenie to go nie ruszasz póki szczyt albo dołek tego impulsu nie zostanie wybity i dalej uważasz te poziomy za miarodajne? Jak ekstrema zostaną wybite, to wtedy czekasz na nowy impuls?
Tak , uważam że mogą zareagować nawet teraz na tym fibo 88 i podwójnym dołkiem i odbić w górę. Jednak w tym momencie jest teoretycznie prawe ramie rgr-a zrobione i to może być powód do lawiny w dół. Tam szykuje się 180 pips zasięgu , wiec nie mam zamiaru z taką formacją kopać się i grać na fibo. Ogólnie to mierze każdy swing. Jak zajmuję się jedną parą to mam otwarte kilka wykresów z róznymi TF-ami i na nich rózne mierzenia. Na jednym wykresie nic by nie było widać. Na drugim monitorze inne pary w mniejszych oknach z podstawowymi mierzeniami.
Np mierze taki swing i widzę ze doszli idealnie do fibo 50 i odskoczyli szybko. To juz jest jakaś informacja. Mierzyć trzeba cały czas wszystko, bo nie wiesz co może Ci się kiedy przydać.
Jeszcze jedna rzecz. Fibo warto nie raz dłużej przytrzymać bo masz jeszcze zewnętrzne czyli 127 i 161 takie podstawowe, które ja używam. Nie raz nakładają się dwa fibo wtedy zwracam na to uwagę , bo to silniejszy wyznacznik.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Maniak
więc mierzymy każdego swinga i próbujemy wyciągnąć z tego jakąś informację, jednocześnie musimy orientować się w której fazie rynku znajdujemy się i co mogłoby się wydarzyć. dziękuję za pomoc:)
irmentruda pisze:więc mierzymy każdego swinga i próbujemy wyciągnąć z tego jakąś informację, jednocześnie musimy orientować się w której fazie rynku znajdujemy się i co mogłoby się wydarzyć. dziękuję za pomoc:)
Dokładnie tak. Mierzyć i rysować linie trendu i poziomy wsparć / oporów. Zwracać uwagę na formację świecowe występujące w ważnych mierzonych miejscach i zwracać uwagę na podwójne i potrójne dna/ szczyty. Do tego dołożyć dywergencje np na RSI. To tak w skrócie. Nie trzeba żadnych cudownym wskaźników.
-
- Maniak
a tego tygodniowego kanału na e/d nikt nie trejdował?
irmentruda, jak wygląda zestawienie trejdów z tego tygodnia u Ciebie? Wrzuć wykres wszystkich trejdów z tego tygodnia... W tym tygodniu było na moje oko 9 dłuższych ruchów ( możliwa jeszcze korekta dziś, to będzie 10 ). A ja próbowałem pakować się w każdy ruch z kosmicznym TP... Może to dobry sposób żeby popracować nad efektywnością trejdingu. Wrzucasz wykres, sprawdzasz ilość pozycji, robisz taki "research" tygodniowy i może to w czymś pomoże jak zobaczysz swoje wejścia w takiej perspektywie. Tak to wyglądało u mnie w tym tygodniu. To zwężony wykres M5 pokazujący cały tydzień.
Dziś to już przesadziłem. Najpierw 2 wejścia z kontrolną pozycją + 4 dokładki, a potem nawaliłem 15 od razu jedna po drugiej. W myfxbook można to zobaczyć dokładniej.
Wróć! Nie nad efektywnością tylko nad jakością.
Dziś to już przesadziłem. Najpierw 2 wejścia z kontrolną pozycją + 4 dokładki, a potem nawaliłem 15 od razu jedna po drugiej. W myfxbook można to zobaczyć dokładniej.
Wróć! Nie nad efektywnością tylko nad jakością.
-
- Maniak
jak w poprzednich dwoch tygodniach dobrze mi szlo to w tym wszystko zje.....
Proboje zbyt duzo par ogarnac, stosowac zbyt duzo technik i sygnalow. Zaczynam sie w tym gubic.
Proboje zbyt duzo par ogarnac, stosowac zbyt duzo technik i sygnalow. Zaczynam sie w tym gubic.
-
- Maniak
-
- Maniak
cd.2
no i robie to na szybciora "o tu bedzie sygnal". efekty marne.
no i robie to na szybciora "o tu bedzie sygnal". efekty marne.